• BIST 9475.21
  • Altın 4144.187
  • Dolar 39.0253
  • Euro 44.1508
  • Bursa 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 10 °C

HATSU Defne hizmet binası hizmete açıldı

HATSU Defne hizmet binası hizmete açıldı

HATAY (CİHAN)- Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ile Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (HATSU) ortak kullanacağı Defne ilçesindeki hizmet binası, törenle hizmete açıldı.

Binanın açılış törenine HBB Başkanı Lütfü Savaş, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, HATSU Genel Müdürü İsameddin Çeker, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan HATSU Genel Müdürü İsameddin Çeker, 30 Mart’tan bugüne kadar yerinde yönetim anlayışıyla Hatay’ın her tarafında hizmet binalarını yaptıklarını hatırlattı. Çeker, “Defne ile beraber 15 ilçeyi kapsayacak şekilde hizmet ağımızı tamamlamış olduk.” dedi.

Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman ise hizmetlerin yerinde verilmesinin ilçe adına çok daha verimli olacağına, özellik su ve kanalizasyon ile ilgili tüm sorunların sıfıra indirgeneceğine inandıklarını belirtti. İçme suyu ve kanalizasyonla ilgili çözümlerin kolay olmadığını fakat bu çalışma temposuyla sorunların çözüleceğini belirten Yaman, yapılan hizmet binasının hayırlı olmasını diledi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da tempolu çalışmalar sonucunda Hatay’daki birçok soruna neşter vurduklarını ifade etti. Yayladağı’nda 50 Yılın İçme Suyu Seferberliği Projesi’ni başlattıklarına dikkat çeken Başkan Savaş, tankerle su taşımanın nedenlerinin başında geçmişte yapılmayan yatırımların olduğunun altını çizdi. 13 yıldır bu ülkeyi yönetenlerin sorunları çözme derdinde olmadıklarını vurgulayan Savaş, Türkiye’de Hatay’ın vergi ödemede 7., hizmet almada ise 54. sırada olduğuna dikkat çekti. Başkan Savaş, “Şu anda Yayladağı, Samandağ, Antakya, Defne, Belen, Erzin ve Hassa'da içme suyu ve kanalizasyon sistemi var. Önümüzdeki 50 yıl süre içerisinde bu tankerleri bir daha görmemeniz için yatırım yapıyoruz.” dedi.

Antakya ve Defne ilçelerinin toplamda 600 km olan içme suyu şebekesinin ihalesine bir ay içerisinde çıkacaklarını müjdeleyen Başkan Savaş, 400 km’si Antakya, 200 km ise Defne ilçesinde yapılacağını aktardı.
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Zekeriya Beyaz toprağa verildi13 Nisan 2022 Çarşamba 16:06
  • İyilik akımına ünlülerden destek12 Nisan 2022 Salı 15:55
  • Başkan Canpolat sözlerini tutuyor12 Nisan 2022 Salı 14:48
  • Kadınların kooperatifleşme bilinci artıyor08 Nisan 2022 Cuma 17:32
  • 2022 Proust Yılı08 Nisan 2022 Cuma 17:09
  • Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri18 Mart 2022 Cuma 10:37
  • Kısa film yarışması başlıyor04 Mart 2022 Cuma 12:58
  • Müzik yarışması heyecanı başlıyor03 Mart 2022 Perşembe 12:51
  • Özbekistan’a 50 bin fidan28 Şubat 2022 Pazartesi 13:18
  • “İş Hayatında Beklentiler”28 Şubat 2022 Pazartesi 12:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43