• BIST 9668.36
  • Altın 3996.585
  • Dolar 38.8091
  • Euro 43.2885
  • Bursa 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 28 °C

Hasta çocuklar için özel diyet fırını açıldı

Hasta çocuklar için özel diyet fırını açıldı
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar (sağdan üçüncü) Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Metabolizma Hastalıkları Bölüm Başkanı ve Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan (sağdan ikinci) ile Boğalar Fırını Sahibi Yılmaz Boğa

ADANA (CİHAN)- Adana'da hizmete giren özel diyet fırını, fenilketonuri, çölyak ve oganik asidemili hasta çocukların yiyebilecekleri ekmeği üretecek.

Fırının açılışı Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Metabolizma Hastalıkları Bölüm Başkanı ve Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Neslihan Önenli Mungan ile Boğalar Fırını'nın sahiplerinden tarafından yapıldı.

Böyle bir fırınının Adana'da açılmasının hayali olduğunu ifade eden Mungan, "25 yıldır baktığım; acısıyla, tatlısıyla bir arada olduğum çocuklarımın bir gün kendi memleketimizde yapılan ve onlara zararı olmayan bir ekmeği yiyebilmeleri en büyük armağan. İstiyorum ki bu anlamlı hizmet burası ile sınırlı kalmasın. Çukurova Üniversitesi, Seyhan Belediyesi ve Boğalar Fırını birlikteliği Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen bu olay tüm şehirlere örnek olsun. Bu ekmeği Adana'da yaklaşık bin 200 fenilketonurili hasta, çölyak hastaları, organik asidemili hastalar, kronik böbrek hastaları yiyebilecek. Bu armağanı sağlayan herkese teşekkür ediyorum." dedi.


Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, dezavantajlı kesimlere destek olmanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Karalar, şöyle devam etti: "Özel diyet ekmek ile beslenen hasta sayısının yaklaşık beş bin olması çok önemli. Türkiye geneline baktığımızda ortalama elli binleri buluyor. Yaptığımız bu anlamlı hizmet Türkiye'ye örnek olacak. Buradan tüm belediyelere duyurmak istiyorum. Her ilde bu tarz hastalığı olan insanların elinden bir belediye tutsun. Bu hayırlı işe öncülük edip bize kabul ettiren, hasta çocuklara çare olmamıza sebep olan Neslihan hocama ve Boğalar Fırını sahiplerine de gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum."

Boğalar Fırını'nın sahiplerinden Yılmaz Boğa, yaptıkları hayırlı işlerin sayısını bilmediklerini ama böylesine anlamlı bir işbirliği içerisinde olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Boğa, "Bu güne kadar fenilketonuri hastalığının ne olduğunu bilmezdim. Öğrendiğimde hem şaşırdım hem de çok üzüldüm. Benim de çocuğum var. Bu hastalığa sahip çocukların et, süt, peynir, balık gibi protein içeren hiçbir gıdayı tüketemediklerini öğrendim. Hem insani hem de sosyal sorumluluk gereği Seyhan Belediyesi ve ARGE'de bize destek veren Çukurova Üniversitesi ile beraber bu işe hem gönlümüzü hem de kalbimizi verdik. Normal besin alamayan bu çocukların yiyecek çeşitliliği arttırmak için arayışlara girdik. Umarım yararlı oluruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından özel diyet ekmek fırınının açılış kurdelesi kesildi. Boğalar Fırını'nın hazırladığı özel diyet ekmek davetlilere tattırıldı.

CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Zekeriya Beyaz toprağa verildi13 Nisan 2022 Çarşamba 16:06
  • İyilik akımına ünlülerden destek12 Nisan 2022 Salı 15:55
  • Başkan Canpolat sözlerini tutuyor12 Nisan 2022 Salı 14:48
  • Kadınların kooperatifleşme bilinci artıyor08 Nisan 2022 Cuma 17:32
  • 2022 Proust Yılı08 Nisan 2022 Cuma 17:09
  • Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri18 Mart 2022 Cuma 10:37
  • Kısa film yarışması başlıyor04 Mart 2022 Cuma 12:58
  • Müzik yarışması heyecanı başlıyor03 Mart 2022 Perşembe 12:51
  • Özbekistan’a 50 bin fidan28 Şubat 2022 Pazartesi 13:18
  • “İş Hayatında Beklentiler”28 Şubat 2022 Pazartesi 12:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43