• BIST 10358.46
  • Altın 4336.357
  • Dolar 40.1508
  • Euro 47.0268
  • Bursa 25 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 27 °C

Hamdi Akın: Çukurova Havalimanı'nın yapılamayacağı ilk günden belliydi

Hamdi Akın: Çukurova Havalimanı'nın yapılamayacağı ilk günden belliydi
TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Çukurova Havalimanı’nın ihaleye çıkılışında yanlışlıklar olduğunu, havalimanının yapılamayacağının ilk günde belli olduğunu söyledi.

TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Çukurova Havalimanı’nın ihaleye çıkılışında yanlışlıklar olduğunu, havalimanının yapılamayacağının ilk günde belli olduğunu söyledi.

Adana’daki İnovasyon Haftası etkinliklerinde konuşan Hamdi Akın, Çukurova Havalimanı'nın yapımı için ihale açıldığında kendilerinin teklif vermediklerinin hatırlattı. Akın, havalimanının ihaleye çıkışında yanlışlıklar bulunduğunu o zamanlarda diğer firmalarla birlikte kendilerinin de söylediğini ifade etti.

'İHALEYE SADECE BİR TEK FİRMA BAŞVURDU, O DA ÖNCEDEN HAVAALANI YAPMAMIŞTI'

İhaleye sadece bir tek firmanın başvurduğunu, onun da daha önceden havaalanı yapmadığını hatırlatan Akın, “O firma teklif atınca idare çaresiz kaldı, onu onaylamak zorunda kaldı. Fakat o süreç içerisinde firma da yanlış yaptığını farketti, idare de yanlış yaptığını farketti ama zaman geçti. Adana ve Mersin de bu süreç içerisinde maalesef havaalanı işine başlayamadı. Onun yapılamayacağı, olamayacağı, finansman açısından taşların yerine oturmadığı maalesef ilk günden belliydi. Ben söylemiş, hatta çok da eleştiri almıştım. Bazıları, ‘Yapılsın istemiyor musun Mersin’e’ diye çok eleştirilmiştim. Neyse şimdi düzeltildi, yeniden ihaleye çıkacak, herhalde katılırız diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Akaryakıt fiyatlarına temmuz zammı03 Temmuz 2025 Perşembe 11:03
  • Temmuz ayı kira artış tavanı belli oldu03 Temmuz 2025 Perşembe 10:25
  • Enflasyon rakamları açıklandı03 Temmuz 2025 Perşembe 10:14
  • İhracat rakamları belli oldu02 Temmuz 2025 Çarşamba 10:25
  • İstikbal 12,5 milyar TL ile satışta01 Temmuz 2025 Salı 10:17
  • Akaryakıt fiyatlarına indirim geliyor25 Haziran 2025 Çarşamba 10:12
  • Hürmüz Boğazı kapatılırsa ne olacak?24 Haziran 2025 Salı 11:23
  • Alkin'den Kamu Harcamalarında Disiplinsizlik Uyarısı24 Haziran 2025 Salı 11:19
  • Motorine indirim geliyor23 Haziran 2025 Pazartesi 08:00
  • Mobilya sanayicisi alarm veriyor23 Haziran 2025 Pazartesi 07:57
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43