• BIST 11468.07
  • Altın 4976.048
  • Dolar 41.377
  • Euro 48.8316
  • Bursa 18 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 5 °C

Hakim Karanfil: Mahkeme kararını uygulamayan, uygulatmayan müebbetliktir

Hakim Karanfil: Mahkeme kararını uygulamayan, uygulatmayan müebbetliktir

ESKİŞEHİR (CİHAN)- Yargıtay ve Sulh Ceza Mahkemelerinde yıllarca görev yapan Zonguldak Hakimi Kemal Karanfil, kamu görevlisinin keyfine göre vatandaşa, kurumlara muamelede bulunamayacağını, mahkeme kararlarını uygulamama veya uygulanmaması yönünde talimat veremeyeceğini belirtti. Mahkeme kararlarını uygulamamanın 'anayasal suç' olduğunu kaydeden Hakim karanfil, bu kararları uygulamayanlarının veya uygulanmaması için emir verenlerin TCK’nın 309. maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

Hakim Karanfil, twitter hesabından son yıllarda eğitim kurumlarına, STK’lara silahlı polis eşliğinde yapılan baskınlar, mahkeme kararlarının kamu görevlilerince uygulanmaması konusunda dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.Hakim Karanfil, “Eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi TCK 112'ye göre cebir veya tehdit kullanılarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla; devletçe kurulan veya kamu makamlarının verdiği izne dayalı olarak yürütülen her türlü eğitim ve öğretim faaliyetlerine engel olunması, eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi, engel olunması hâlinde, fail hakkında TCK 112. maddesine göre 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.” ifadesini kullandı. Hakim Karanfil, bir-iki sivil elemanla yapılabilecek bir denetimin 50 kişi ile, hem de uzun namlulu silahlar eşliğinde yapılmasının ise TCK’nın 122 ve 257. maddelerine göre açıkça görevi kötüye kullanma, nefret ve ayrımcılık suçunu oluşturduğunu dikkat çekti.

Herkesin eşit muamele görme, ayrımcılığa tabi tutulmama hakkına sahip olduğunu anlatan Hakim karanfil, “Beğenelim, beğenmeyelim, bu ülkede yaşayan herkes anayasanın 10.cu maddesinde belirtilen ‘eşit muamele görme, ayrımcılığa tabi tutulmama’ hakkına sahiptir. Anayasanın tanıdığı bu güvence ve teminatlar, idarecilerin keyif ve lütfuna bağlı olarak kısıtlanamaz, engellenemez.” açıklamasında bulundu.

Hiçbir kamu görevlisinin, keyfine göre vatandaşa muamelede bulunamayacağını vurgulayan Hakim karanfil, şu ifadeleri kullandı: “Aksi halde TCK’nın 122 ve 257. maddeleri gereğince 3 yıla kadar hapisle cezalandırılır. Konusu suç teşkil eden emir, hiçbir suretle yerine getirilmez. TCK’nın 37. maddesine göre suç teşkil eden emiri yerine getiren kimse sorumluluktan kurtulamaz.”

Anayasa Mahkemesi'nin dershaneler konusunda verdiği karara da değinen Hakim Karanfil, şöyle konuştu: “Mahkeme kararlarını uygulamamak, bu yönde talimat vermek, 137. maddenin manasında anayasal suç olup, TCK 309. maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılır.”

Bu konuda meslektaşlarına da uyarıda bulunan Karanfil, “Bugün bana bir şey olmaz diyenler, sadece Savcı Zekeriya Öz ve İbrahim Okur'un dün ile bugünkü hallerini kıyaslamaları yeter.” dedi.

CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Zekeriya Beyaz toprağa verildi13 Nisan 2022 Çarşamba 16:06
  • İyilik akımına ünlülerden destek12 Nisan 2022 Salı 15:55
  • Başkan Canpolat sözlerini tutuyor12 Nisan 2022 Salı 14:48
  • Kadınların kooperatifleşme bilinci artıyor08 Nisan 2022 Cuma 17:32
  • 2022 Proust Yılı08 Nisan 2022 Cuma 17:09
  • Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri18 Mart 2022 Cuma 10:37
  • Kısa film yarışması başlıyor04 Mart 2022 Cuma 12:58
  • Müzik yarışması heyecanı başlıyor03 Mart 2022 Perşembe 12:51
  • Özbekistan’a 50 bin fidan28 Şubat 2022 Pazartesi 13:18
  • “İş Hayatında Beklentiler”28 Şubat 2022 Pazartesi 12:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43