• BIST 9203.37
  • Altın 4296.947
  • Dolar 39.6155
  • Euro 45.6765
  • Bursa 28 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 27 °C

Gurbetçilere çağrı: Turizme destek olun

Gurbetçilere çağrı: Turizme destek olun
Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken...

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ülke olarak çok önemli bir süreçten geçtiğimizi hatırlatarak, turizmde yaşanan düşüşün yurt dışından gelecek yurttaşlarımızla aşılabileceğini söyledi.

Bendevi Palandöken, yurtdışında ikamet eden, iş kuran, dükkân sahibi olan yaklaşık 5 milyon Türk vatandaşının yaz tatili için yanlarında en az bir yabancı dostunu, komşusunu veya iş arkadaşını ailesi ile birlikte Türkiye'ye getirmelerini, bu davranışlarının da teşvik edilmesi için prim yada harcamalarında indirim sağlanması gerektiğini söyledi.

"TÜRKİYE'NİN TURİZM POTANSİYELİ ÇOK YÜKSEK"

Yurt dışında bulunan vatandaşların tatil tercihlerini Türkiye'den yana kullanmalarını isteyen Palandöken şunları söyledi:

"Terör örgütleri gelişip büyümemizi istemeyebilir. Ama turizm alternatifi olabilecek diğer ülkeler bizden daha güvenli değil. Rus turistteki yüzde 98 kayıp iki ülke arasında buzların erimesi ile biraz telafi edilecek gibi gözüküyor. Ülkemizin turizm potansiyeli çok yüksek. Dolayısı ile sadece deniz, kum, güneş turizmi yok. Aynı anda 4 mevsimin yaşandığı ülkemiz sağlık, yayla, dağ, kar, rafting ve inanç turizmi gibi çeşitli turizm destinasyonlarına da sahip. Bu güzelliklerden yararlanabilmek için yapılması gereken her yurt dışında yaşayan vatandaşımız en az bir yabancı dostunu, komşusunu veya iş arkadaşını ailesi ile birlikte ülkemize getirsinler. Devletimizde misafir getiren için belli bir prim versin yada harcamalarına indirim sağlasın."

"TURİZM SEKTÖRÜNÜN CARİ AÇIK VE İSTİHDAM ETKİSİ BÜYÜK"

Bakanlar Kurulu'nun yeni kararına göre, seyahat acentelerine, 1 Haziran-31 Ağustos tarihleri arasında charter uçakları ile her seferinde en az 150 yolcu getirenlere verilecek 6 bin dolarlık desteğin yüzde 30 arttırıldığının altını çizen Palandöken, "Yakıt desteğinin yanında acentelere konaklama içinde destek verilsin. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız yılbaşından beri 5 milyon 342 bin kişi olarak giriş yapmışlar. 2015 yılının 32 milyar dolarlık turizm gelirinin yüzde 18,7'si yurtdışında ikamet eden vatandaşlarımızdan elde edilmiş. Bu sayının artması ile ekonominin bacasız sanayisi olan turizmde bahar havası yaşanacak, başta cari açık olmak üzere büyümeyi ve işsizliği olumlu etkileyecektir" diye konuştu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Saldırılar petrol fiyatlarını arttırdı: Çifte zam yolda14 Haziran 2025 Cumartesi 08:42
  • Benzine bu gece zam geliyor12 Haziran 2025 Perşembe 11:01
  • Mayıs ayı ihracatı 1 milyar doları aştı11 Haziran 2025 Çarşamba 10:13
  • Karpuz fiyatları düştü05 Haziran 2025 Perşembe 11:14
  • 2025 yılı hububat alım fiyatlarını açıklandı03 Haziran 2025 Salı 10:34
  • Haziran ayı kira artış tavan rakamı belli oldu03 Haziran 2025 Salı 10:28
  • Kurban Bayramı öncesi ete zam geldi03 Haziran 2025 Salı 10:00
  • Araç sahiplerine iyi haber: İndirim geliyor...02 Haziran 2025 Pazartesi 11:58
  • Ticaret Bakanı: İhracat rekoru kırdık02 Haziran 2025 Pazartesi 11:31
  • En çok kayısı pahalandı02 Haziran 2025 Pazartesi 11:17
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43