• BIST 9524.59
  • Altın 2506.267
  • Dolar 32.5562
  • Euro 34.2586
  • Bursa 15 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Güney Kore, turizmde iddialı

Güney Kore, turizmde iddialı
Güney Kore, MICE turizminde ‘Dünyanın en çok tercih edilen noktası’ olmayı hedefliyor...

Covid-19 pandemisinden en çok etkilenen sektörlerden biri olan turizm, 2022 yılının ilk 5 ayında beklenenin de ötesinde toparlanma yaşadı. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün (UNWTO) verilerine göre 2022 Mayıs sonuna kadarki dönemde, 2021’in ilk 5 ayına göre yüzde 324* büyüyen sektör; şimdiden pandemi öncesi 2019 rakamlarının yarısını yakaladı. Turizm sektörü gelirlerine en büyük katkıyı sağlayan kongre, iş toplantıları ve fuarları içine alan MICE (meeting, incentive travels, congress, exhibitions) turizmi de yaşanan bu büyümeden olumlu etkilenirken; MICE turizminin dünyada en iddialı ülkelerinden biri olan Güney Kore, önümüzdeki dönemde yaşanacak canlanmaya hazırlanıyor. 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kore Turizm Organizasyonu (KTO) İstanbul Ofisi Direktörü Hyuncho Cho, “2019 yılında Güney Kore, bir rekora imza atarak 17 milyon turisti ağırlamıştı. Tüm salgın boyunca yaşanan kısıtlamalara rağmen, pandemi sonrası dönemi düşünerek, çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmiştik. Hafifleyen salgınla beraber son 2 aydır, turist sayımızda geçen yılın aynı dönemlerine göre %190’lara varan bir artış söz konusu. Bu artışı sürdürülebilir kılmak amacıyla kurumsal amaçlı etkinlik turizmini de daha etkin bir araç olarak kullanmayı hedefliyoruz. KTO olarak özellikle teşvik amaçlı seyahatler ve kurumsal toplantılar için sunduğumuz destek programlarımızla, organizatörlerin tüm konuklarına farklı deneyimler sunmalarına yardımcı oluyoruz. Bu alanda çalışan profesyonellere, Kore'ye düzenlemeyi planladıkları kurumsal geziler için bizimle iletişime geçmelerini öneriyorum.” dedi. 

Dünyanın En Yenilikçi Ülkesinde Unutulmaz Bir Etkinlik

Uluslararası Dernekler Birliği’nin (UIA) 2019 yılında uluslararası etkinlikler için en çok tercih edilen ülkeler sıralamasında 2. sırada yer verdiği Güney Kore; birinci sınıf MICE altyapısı, güvenli ve sürdürülebilir toplantı mekanları, benzersiz manzaralar ve deneyimler ile katılımcılara çok daha fazlasını sunuyor. 2021 yılında ‘Dünyanın En İnovatif Ülkesi’ olarak da gösterilen Güney Kore, yeni teknolojileri ve yenilikçi fikirleri en hızlı şekilde uygulamaya geçirerek toplantıların verimliliğini ve etkinliğini artırmaya da katkı sağlıyor. 

Güney Kore; benzersiz mekanları, ilginç aktiviteleri, konforlu konaklama ve ulaşım imkanlarıyla ziyaretçilerin beklentilerini en iyi şekilde karşılıyor.  Dünyanın 186’dan fazla şehrinden 90’dan fazla havayolu şirketi, “Dünyanın En İyi Havalimanı” seçilen Incheon Havalimanı’na uçuş gerçekleştirdiği için; Güney Kore, ulaşım kolaylığıyla da öne çıkıyor. Ziyaretçilere, aynı zamanda ülke içerisinde de üstün sağlık güvenliği ve gelişmiş bir ulaşım ağı sunuluyor.

Gruplara Özel Eşsiz Mekanlar, Kişiselleştirilmiş Deneyimler

Küçük toplantılardan şehirleri dolduran büyük konferanslara kadar, Güney Kore her yıl binlerce kurumsal ziyaretçiyi ağırlıyor. Ülke bir yandan planlayıcılar için etkinlik adına en verimli mekan alternatiflerine sahipken; katılımcılar içinse eş zamanlı olarak kültürel zenginlikler de sunuyor. 

Kore Turizm Organizasyonu (KTO), Kore’nin MICE endüstrisine liderlik etmesi adına çeşitli projeler yürütüyor ve bu kapsamda 2017’den beri, ‘Kore’nin Eşsiz Mekanları’ programını güçlü bir şekilde destekliyor. Kurumun amacı, bu program çerçevesinde, ziyaretçilere, ülkenin geleneğinin ve kültürünün yanı sıra aynı zamanda sanat, eğlence sporları, Kore Dalgası, doğal manzara ve daha fazlasını deneyimleme imkanı veren bir seçim sunmak. 

Güney Kore'de kurumsal misafirleri, kültür ve verimlilikle memnuniyet sağlayacak en akılda kalıcı mekanlar bekliyor. Bu kapsamda Kore Mobilya Müzesi, Busan Sinema Merkezi ve Nami Adası gibi mevcut mekanlar değerlendirilirken; bunlara yenileri eklenmeye de devam ediyor. Ülkedeki benzersiz mekanlar, ziyaretçileri ev sahibi şehrin eşsiz konseptini hissetmeye davet ederken; aynı zamanda konuklara yemeğinden müziğine ve tarihi mirasına dek tüm yerel kültürü deneyimleyebilme imkanı da veriliyor. 

Kurumlara, bu eşsiz mekanların yanı sıra Kore’nin çeşitli bölgelerinde kültürel deneyimler, tapınak konaklamaları, açık hava etkinlikleri, geleneksel yarışmalar ve oyunlar gibi ekip ruhunu geliştirecek farklı temaya sahip eşsiz deneyimler de sunuluyor. K-pop’un anavatanında bir dans atölyesine katılmak ya da bu yıl 25. yılını kutlayan Nanta müzikalini tecrübe ederek ekip olarak gerçek davullarla Kore ritmine ayak uydurmak Kore’de deneyimleyebileceğiniz zengin içerik gücünün bir göstergesi.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Engelli ve eski hükümlü destekleri artırıldı17 Nisan 2024 Çarşamba 11:28
  • Cari denge açık verdi17 Nisan 2024 Çarşamba 11:25
  • İnşaat maliyetleri arttı17 Nisan 2024 Çarşamba 09:47
  • Şimşek: Dedikodulara itibar etmeyiniz16 Nisan 2024 Salı 14:52
  • Ticaret satış hacmi Şubat'ta arttı16 Nisan 2024 Salı 13:04
  • Selektör cezaları iptal edildi16 Nisan 2024 Salı 12:47
  • Bakanlıktan ihracat tescil açıklaması16 Nisan 2024 Salı 12:42
  • Kripto borsası Türkiye pazarına açılıyor15 Nisan 2024 Pazartesi 15:12
  • İşsizlik rakamları açıklandı15 Nisan 2024 Pazartesi 09:55
  • Bütçe açık verdi15 Nisan 2024 Pazartesi 09:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78