• BIST 11341.9
  • Altın 5972.467
  • Dolar 42.7981
  • Euro 50.141
  • Bursa 10 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C

Güney Kore Maliye Bakanı, yatırım bankası imzası için Çin'e gidecek

Güney Kore Maliye Bakanı, yatırım bankası imzası için Çin'e gidecek
SEUL - Güney Kore Maliye Bakanı'nın Asya Altyapı ve Yatırım Bankası (AIIB) imtiyaz anlaşmasını imzalama törenine katılmak amacıyla bu ayın sonunda Çin'e gideceği bildirildi.Güney Kore'nin Yonha

SEUL - Güney Kore Maliye Bakanı'nın Asya Altyapı ve Yatırım Bankası (AIIB) imtiyaz anlaşmasını imzalama törenine katılmak amacıyla bu ayın sonunda Çin'e gideceği bildirildi.

Güney Kore'nin Yonhap resmi haber ajansının, diplomatik kaynağa dayanarak servis ettiği haberde Maliye Bakanı Choi Kyung-hwan'ın, 29 Haziranda başkent Pekin'deki Tiananmen Meydanı'nda bulunan Büyük Halk Salonunda düzenlenecek (AIIB) imtiyaz anlaşmasının imzalama törenine katılacağı açıklandı.

Güney Kore'nin ABD'nin öncülük ettiği Dünya Bankası ve Asya Kalkınma Bankasına rakip olarak görülen AIIB'nın, 57 kurucu üye ülkesinden biri olduğu biliniyor. ABD ve Japonya, bankanın yönetimindeki şeffaflık eksikliği başta olmakla bir sıra neden ileri sürerek, bu sene sonuna doğru faaliyete başlayacağı bildirilen AIIB'ye, üye olmayacağını duyurulmuştu.
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43