• BIST 9279.4
  • Altın 4301.261
  • Dolar 39.5372
  • Euro 45.5222
  • Bursa 26 °C
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 20 °C

Geleceğine yatırım yaptı, verimliliği artırdı

Geleceğine yatırım yaptı, verimliliği artırdı
Transformasyon projesi ödül getirdi

Dünyanın 50 ülkesinde yenilikçi ürünleri ile ısı konforu sunan DemirDöküm, Bozüyük fabrikasında hayata geçirdiği "Transformasyon Projesi" kapsamında 1 yıl içinde gerçekleştirdiği 1 milyon 700 bin Euro'luk yatırımla verimliliğini artırıp maliyetlerini düşürdü. Dört ana başlıkta gerçekleştirilen dönüşüm projesi kapsamında kombi üretiminde yüzde 141 kapasite, yüzde 11 verimlilik artışı sağlandı

DemirDöküm, üretim, çevre ve sürdürülebilirlik konusundaki yaklaşımı ve geliştirdiği projelerle sektörde öncü çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Çevre, insan, gezegenin sürdürülebilirliği, kaynak kullanımı için ErP, Low NOx gibi yasal düzenlemelerin yanı sıra Endüstri 4.0 teknik gereksinimleri için Bozüyük fabrikasında 4 ana konu başlığı altında dönüşüm çalışması yürüten DemirDöküm, 1 yıl içinde 1 milyon 700 bin Euro'luk yatırım gerçekleştirdi. Hatasız üretim ve izlenebilirliğin sağlanması, kapasite artışı, çevre ve lojistik faaliyetlerde gerçekleştirilen yatırımla DemirDöküm, verimliliğini artırıp, maliyetleri düşürdü.

YÜKSEK KAPASİTELİ YOĞUŞMALI ÜRÜNLER İÇİN 3,5 MİLYON EURO'LUK YENİ YATIRIM

DemirDöküm, gerçekleştirdiği dönüşüm çalışması ve yatırımlarla Vaillant Group'un 6 ülkedeki 9 üretim tesisleri içerisinde örnek tesis konumuna ulaştığını kaydeden DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi ve Üretim Direktörü Gürhan Çoban, "Ülkemizde de yürürlüğe giren ErP Yönetmeliği kapsamında kombi montaj hattımıza ilave bir hat yatırımı yaparak kombi üretiminde yüzde 141 kapasite artışı sağladık.

 Yeni hat, montaj işçiliğimizi yüzde 11 oranında iyileştirdi. Fabrika içerisindeki 305 metrekare üretim alanı tasarrufu sağlayan dönüşüm çalışmaları kapsamında çevreye olan ayak izimizi de küçülttük. 'Tren Uygulaması' ile fabrika içi lojistiklerde yıllık yaklaşık 4 bin kilometre iyileştirme sağladık. Kombi fabrikamızın yeni lokasyonuna taşınması ile 'Parça Üretim' ve 'Kombi' fabrikamız arasındaki lojistik aktiviteleri yüzde 40 iyileştirdik. Yine malzeme ve ürün sevki için yaptığımız düzenleme ile sadece trafiği düzenlemekle kalmayıp, yaya güvenliğini de artırdık" dedi.

Sektörde sahip olduğu liderlik alanlarına yenilerini eklemek için DemirDöküm'ün geleceğine yatırım yapmaya devam edeceğini kaydeden Gürhan Çoban, "Geçtiğimiz yıl Ar-Ge, marka, fabrikamız için toplam 40 milyon TL yatırım gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıllarda da bu yatırımlara devam etmekte kararlıyız. Kombi ve yüksek kapasiteli yoğuşmalı duvar tipi kazanlar da bu yatırımların başında geliyor. Yüksek kapasiteli ürünler için Ar-Ge ve üretim hattına 3,5 milyon Euro'luk yatırım yapacağız. Hedefimiz, 64 yıldır olduğu gibi gelecekte de ürünlerimiz, üretim kalitemiz, Ar-Ge kabiliyetimiz ve projelerimiz ile öncülüğümüzü yeni alanlar ekleyerek sürdürmek" açıklamasını yaptı.

TRANSFORMASYON PROJESİ ÖDÜL GETİRDİ

Yenilikçi ürünlerinin yanı sıra çevre ve sürdürülebilirlik konularında hayata geçirdiği projelerle sektöre öncülük eden DemirDöküm, Frankfurt'ta düzenlenen VPS Kongresi'nden 2 ödülle döndü. Vaillant Grubun üretim ve gezegenin sürdürülebilirliği için 4 yıldır düzenlediği ve her yıl 3 projenin ödüllendirildiği kongrede DemirDöküm, "Yalın ve Yeşil Değer Yürüyüşü" ve Bozüyük fabrikası transformasyon projesi ile 2 ödülün sahibi oldu. Vaillant Grubun üretim, gezegenin sürdürülebilirliği, iş sağlığı ve güvenliği konularında geliştirilen projeleri desteklemek amacıyla ilkini 2015 yılında düzenlendiği kongrede bu yıl 12 proje yarıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine bu gece zam geliyor12 Haziran 2025 Perşembe 11:01
  • Mayıs ayı ihracatı 1 milyar doları aştı11 Haziran 2025 Çarşamba 10:13
  • Karpuz fiyatları düştü05 Haziran 2025 Perşembe 11:14
  • 2025 yılı hububat alım fiyatlarını açıklandı03 Haziran 2025 Salı 10:34
  • Haziran ayı kira artış tavan rakamı belli oldu03 Haziran 2025 Salı 10:28
  • Kurban Bayramı öncesi ete zam geldi03 Haziran 2025 Salı 10:00
  • Araç sahiplerine iyi haber: İndirim geliyor...02 Haziran 2025 Pazartesi 11:58
  • Ticaret Bakanı: İhracat rekoru kırdık02 Haziran 2025 Pazartesi 11:31
  • En çok kayısı pahalandı02 Haziran 2025 Pazartesi 11:17
  • İşsizlik oranı açıklandı30 Mayıs 2025 Cuma 10:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43