• BIST 9565.89
  • Altın 3962.411
  • Dolar 38.8227
  • Euro 43.4618
  • Bursa 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Geçim kaynağı el emeği, göz nuru

Geçim kaynağı el emeği, göz nuru
5 yıldır geçimini pazarda sattığı el emeği göz nuru ürünlerden sağlayan Zeynep Angın, en çok ilgisi konserve kutularına diktiği farklı çiçeklerden alıyor.

SAMSUN (CİHAN)- Kendi yaptığı ve yetiştirdiği ürünleri satarak geçimini sağlayan girişimci kadın, halk pazarına açtığı tezgahında birbirinden farklı ürünler satarak örnek bir yaşam mücadelesi veriyor.

Samsun’un Terme ilçesi Bağsaray mahallesinde yaşayan Zeynep Angın (48) yaşam mücadelesini el emeği, göz nuru ile veriyor. Tek başına yaşayan Angın, 5 yıldır her pazartesi günü halk pazarında açtığı tezgahıyla geçimini sağlıyor. Birbirinden farklı ürünlerin bulunduğu tezgaha vatandaşlar da yoğun ilgi gösteriyor. Yaşam mücadelesini el emeği, göz nuruna aktardığını belirten Zeynep Angın, şu ifadeleri kullanıyor: “Haftanın bir günü halk pazarının kurulduğu gün buraya gelip küçük tezgahımı açıyorum, tezgahımda bahçemde yetiştirdiğim ürünlerim, konserve kutusuna diktiğim çiçekler, oyalı çemberler, bebekler için fanila, banyo lifi, patik gibi şeyleri burada satarak geçimimi helalimle temin etmeye çalışıyorum. Komşularım ve etrafımdaki insanlar azmimden dolayı beni tebrik ediyor ve destekliyor. Sattığım ürünler çok büyük paralar olmasa da hepsi benim göz nurum el emeğim olduğu için çok değerli ve helal kazanç buda beni hayliyle mutlu etmeye yetiyor."

Angın’ın konserve ve kola kutularına diktiği birbirinden farklı isimlerdeki çiçekler ev hanımlarının gözdesi olurken, torunlar için alınan rengarenk el örgüsü hırka ve yelekler ise babaannelerin beğenisine sunulmuş. Angın, kendisine gösterilen ilgiden ve kendi emeğiyle para kazanmaktan gayet memnun.
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Zekeriya Beyaz toprağa verildi13 Nisan 2022 Çarşamba 16:06
  • İyilik akımına ünlülerden destek12 Nisan 2022 Salı 15:55
  • Başkan Canpolat sözlerini tutuyor12 Nisan 2022 Salı 14:48
  • Kadınların kooperatifleşme bilinci artıyor08 Nisan 2022 Cuma 17:32
  • 2022 Proust Yılı08 Nisan 2022 Cuma 17:09
  • Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri18 Mart 2022 Cuma 10:37
  • Kısa film yarışması başlıyor04 Mart 2022 Cuma 12:58
  • Müzik yarışması heyecanı başlıyor03 Mart 2022 Perşembe 12:51
  • Özbekistan’a 50 bin fidan28 Şubat 2022 Pazartesi 13:18
  • “İş Hayatında Beklentiler”28 Şubat 2022 Pazartesi 12:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43