• BIST 9668.36
  • Altın 4032.636
  • Dolar 38.8397
  • Euro 43.6491
  • Bursa 22 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Gaz izleme odası çalışanlarının, 'eğitim almadan çalıştık' iddiası

Gaz izleme odası çalışanlarının, 'eğitim almadan çalıştık' iddiası

MANİSA (CİHAN)- Manisa’nın Soma ilçesinde 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma Kömür İşletmeleri AŞ’ye ait Eynez Maden Ocağı'nın gaz izleme çalışanlarının hiçbir eğitim almadan işe başladıkları iddia edilirken, çalıştıkları süre boyunca da herhangi bir eğitime tabi tutulmadıkları öğrenildi.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden Soma maden kazası ceza davasının üçüncü duruşmasının beşinci oturumunun öğleden sonraki bölümünde tutuksuz yargılanan 5 sanığın daha çapraz sorgusu tamamlandı. Oturumun öğleden sonraki bölümünde tutuksuz sanıklardan Emniyet Vardiya Mühendisi Erdem Canbaz, emniyet biriminde Maden Teknikeri Soner Günay, Gaz İzleme Personeli Batuhan Ünlüyol, Gaz İzleme Personeli Ozan Sezer, C sınıfı Emniyet İş Güvenliği Uzmanı Maden Mühendisi Ergün Yılmaz’ın çapraz sorgulamaları tamamlandı.

Çapraz sorgu sırasında madenin gaz izleme odasında görevli 5 personelden 2'si olan Batuhan Ünlüyol ile Ozan Sezer işe girdiklerinde herhangi bir eğitim almadıklarını ve işi çalıştıkları birimdeki diğer kişilerden öğrendiklerini savundu. Olağan dışı bir yükselme tespit ettikleri sırada durumu ocağı arayarak amirlere sorduklarını belirten Ünlüyol ve Sezer ani gaz yükselişlerinin top atımları sonrasında gerçekleştiğini kaydetti.

Tutuksuz sanıkların, olayın hemen ardından Soma Cumhuriyet Savcılığı'nda verdikleri ifadelerin kendi ifadeleri olmadığı ve ilaveler yapıldığını iddia etmeleri tepki çekti. Sanıklardan Ergün Yılmaz, 13 Nisan tarihinde kendi avukatı tarafından mahkeme heyetine sunulan savunmayı da kabul etmediğini ve avukatın kendisine danışmadan bir savunma hazırladığı için iş akdini feshettiğini söyledi. Müşteki avukatlarından Ferzan Özbek, sanık Ergün Yılmaz’a 13 Nisan 2015 tarihindeki duruşmada kendi avukatı tarafından işveren ve yetkili isimleri suçlayan savunmasını hatırlatması üzerine Ergün Yılmaz, şunları söyledi: “Ben olay sırasında madende değildim. Ben madene geldiğim sırada havanın ters çevrilmesi sağlanmıştı. Avukatım savunmayı verirken benden herhangi bir bilgi almadı. Topladığı bilgilerle savunma hazırlamış. O yüzden de avukatımın vekaletini iptal ettim.”

Bu arada tutuksuz sanıklardan bazılarının halen daha Eynez’deki Maden Ocağı'nda çalışıyor olmasına tepki gösteren maden şehitlerinin aileleri ‘Satılmışlar’, ‘Onlar patronlarının sözünden dışarı çıkamaz. Patronlarının izin verdiği kadar konuşurlar’ dedi. Duruşma verilen aranın ardından tutuksuz sanık Harun Güneş’in çapraz sorgusuyla devam ediyor. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Zekeriya Beyaz toprağa verildi13 Nisan 2022 Çarşamba 16:06
  • İyilik akımına ünlülerden destek12 Nisan 2022 Salı 15:55
  • Başkan Canpolat sözlerini tutuyor12 Nisan 2022 Salı 14:48
  • Kadınların kooperatifleşme bilinci artıyor08 Nisan 2022 Cuma 17:32
  • 2022 Proust Yılı08 Nisan 2022 Cuma 17:09
  • Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri18 Mart 2022 Cuma 10:37
  • Kısa film yarışması başlıyor04 Mart 2022 Cuma 12:58
  • Müzik yarışması heyecanı başlıyor03 Mart 2022 Perşembe 12:51
  • Özbekistan’a 50 bin fidan28 Şubat 2022 Pazartesi 13:18
  • “İş Hayatında Beklentiler”28 Şubat 2022 Pazartesi 12:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43