• BIST 10366.16
  • Altın 4349.519
  • Dolar 40.3482
  • Euro 46.9244
  • Bursa 19 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 22 °C

FT: HSBC Türkiye'den çekiliyor

FT: HSBC Türkiye'den çekiliyor
LONDRA - Financial Times gazetesi, haftasonu sayısında HSBC´nin Türkiye ve Brezilya´dan çıkacağı haberini manşetine taşıdı. İngiltere´nin önde gelen gazetelerinden Financial Times, "HSBC, geliş

LONDRA - Financial Times gazetesi, haftasonu sayısında HSBC'nin Türkiye ve Brezilya'dan çıkacağı haberini manşetine taşıdı.

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Financial Times, "HSBC, gelişen pazarlardaki küresel geri çekilmesini hızlandırıyor" başlığıyla, küresel bankacılık devlerinden HSBC'nin Türkiye ve Brezilya başta olmak üzere kötü performans gösteren ülkelerdeki perakende bankacılıl faaliyetlerini bitireceğini yazdı.

Haberde, "Yıllardır dünyanın yerel bankası olarak kabul edilen HSBC, küresel ölçekli faaliyetlerini gelişmekte olan ülkelerin pazarlarından geri çekilerek, misyonunu 'daha yalın daha küçük' anlayışıyla değiştirmeyi planlıyor." ifadeleri yer alıyor.

Haberde, Avrupa'nın en büyük bankası HSBC'nin, yeni stratejik planları doğrultusunda Türkiye ve Brezilya'dan çıkmaya hazırlandığı belirtiliyor. Gelişmekte olan ülkelerin kötü performans gösteren pazarlarından çıkmaya hazırlanan HSBC'nin, yeni stratejiler belirleme kararındaki gerekçeler arasında, Şubat ayında bankanın İsviçre kolunda ortaya çıkan gizli hesapların basına sızdırılması da gösteriliyor.

Gazetede, Türkiye'de 300 şubesi bulunan HSBC'nin, geçen yıl toplam 791 milyon dolar gelir ve 155 milyon dolar zarara uğradığı, 850 şubesi olan Brezilya'da ise bu rakamların gelir olarak 4,8 milyar dolar, zararı olarak da toplam 247 milyon dolar olduğu belirtiliyor.

Öte yandan, haberde, HSBC'nin çıkacağı ülkeler arasında ABD ve Meksika'nın da değerlendirdiği ancak oradaki serbest ticaret bağlantıları nedeniyle geri çekilmekten vazgeçtiği vurgulanıyor. Bankanın çıkmayı planladığı ülkeler arasında Türkiye ve Brezilya'nın yanısıra Güney Kore ve Rusya dahil toplam 14 ülke bulunuyor.

HSBC'nin Türkiye'den çıkmayı planladığı iddiası ilk kez Mart ayında ortaya çıkmış, bankanın İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan genel merkezi ve Türkiye yetkilileri, iddiaları 'spekülasyon' olarak değerlendirerek herhangi bir yorum yapmaktan kaçınmıştı. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Binek otomobil ihracatı son 5 yılda yüzde 47 arttı12 Temmuz 2025 Cumartesi 10:57
  • İnşaat maliyetleri yüzde 22,40 arttı10 Temmuz 2025 Perşembe 10:20
  • Philip Morris sigaralarına yeni zam09 Temmuz 2025 Çarşamba 11:38
  • Mevduat stopajları arttırıldı09 Temmuz 2025 Çarşamba 08:41
  • Borsa haftaya düşüşle başladı07 Temmuz 2025 Pazartesi 10:41
  • UİB rakamları açıklandı03 Temmuz 2025 Perşembe 11:12
  • Akaryakıt fiyatlarına temmuz zammı03 Temmuz 2025 Perşembe 11:03
  • Temmuz ayı kira artış tavanı belli oldu03 Temmuz 2025 Perşembe 10:25
  • Enflasyon rakamları açıklandı03 Temmuz 2025 Perşembe 10:14
  • İhracat rakamları belli oldu02 Temmuz 2025 Çarşamba 10:25
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43