• BIST 9668.36
  • Altın 4033.229
  • Dolar 38.8368
  • Euro 43.6429
  • Bursa 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C

Fransa tren garlarındaki güvenlik önlemlerini tartışıyor

Fransa tren garlarındaki güvenlik önlemlerini tartışıyor

PARİS (CİHAN)- Geçtiğimiz hafta Amsterdam-Paris treninde düzenlenen silahlı saldırı, Fransa'da tren garlarındaki güvenliği gündeme taşıdı.

Saldırgan Eyüb El Khazzani'nin çantasındaki silahlarla trene binip 3 kişiyi yaralamasından sonra başlayan tartışmada tren garlarındaki güvenliğin artırılması istendi.

Fransa Başbakanı Manuel Valls, Fransa Demiryolları'nın (SNCF) anormal durumları yolcuların haber vermesini sağlayan yeni bir numarayı 1 Eylül'den itibaren yürürlüğe sokacağını söyledi. Fransa Ulaştırma Bakanı Alain Vidalies de tüm bagajları kontrol etmenin mümkün olmadığını, ancak şüpheli görülen kişilerin bagajlarının kontrol edilmeye devam edeceğini söyledi. Fransa'da var olan uygulamanın trenlerdeki güvenlik açısından etkili bir çözüm olduğunu dile getirdi.

SNCF Başkanı Guillaume Pepy ise Fransa genelinde trenlerin güvenliği için polisle işbirliği içerisinde 3 bin güvenlik görevlisinin çalıştığını hatırlattı. Pepy, güvenlik önlemlerinin daha da güçlendirileceğini sözlerine ekledi.

Tren garlarında havaalanları gibi güvenlik önlemlerinin uygulanmasının ise şimdilik mümkün olmadığı belirtiliyor. SNCF Başkanı Pepy, "Havalanalarındaki sistemi tren garlarına uygulama fikrini şuan gerçekçi bulmuyorum. Tren garlarındaki yolcu sayısı havaalanlarından 20 kat daha fazla." dedi.

Toulouse Üniversitesi Öğretim Üyesi Marc Ivaldi de tren garlarının karmaşık yapısına vurgu yaptı. Kısa süre içerisinde tren garlarının tamamında yeni güvenlik önlemlerinin devreye sokulmasının imkansız olduğunu savundu.

Cuma günü Hollanda'nın başkenti Amsterdam'dan Fransa'nın başkenti Paris'e giden Belçika'ya ait hızlı trende Fas vatandaşı Eyüb El Kazzani 3 kişiyi silahla vurarak yaralamıştı. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Zekeriya Beyaz toprağa verildi13 Nisan 2022 Çarşamba 16:06
  • İyilik akımına ünlülerden destek12 Nisan 2022 Salı 15:55
  • Başkan Canpolat sözlerini tutuyor12 Nisan 2022 Salı 14:48
  • Kadınların kooperatifleşme bilinci artıyor08 Nisan 2022 Cuma 17:32
  • 2022 Proust Yılı08 Nisan 2022 Cuma 17:09
  • Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri18 Mart 2022 Cuma 10:37
  • Kısa film yarışması başlıyor04 Mart 2022 Cuma 12:58
  • Müzik yarışması heyecanı başlıyor03 Mart 2022 Perşembe 12:51
  • Özbekistan’a 50 bin fidan28 Şubat 2022 Pazartesi 13:18
  • “İş Hayatında Beklentiler”28 Şubat 2022 Pazartesi 12:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43