• BIST 9700.17
  • Altın 4052.082
  • Dolar 38.7854
  • Euro 43.4104
  • Bursa 13 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Ev yapana proje bedava, ruhsat harcı da alınmayacak

Ev yapana proje bedava, ruhsat harcı da alınmayacak
Sakarya’nın Erenler Belediyesi köyden mahalleye dönüşen bölgelerde ev yapmak isteyen vatandaşa bedava proje verecek.

SAKARYA (CİHAN)- Sakarya’nın Erenler Belediyesi, köyden mahalleye dönüşen bölgelerde ev yapmak isteyen vatandaşa bedava proje verecek.

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, yaptığı açıklamada, ‘Tip Ev Projesi' hakkında bilgi verdi. Öztürk, Büyükşehir Yasası ile birlikte köyden mahalleye dönüşen ve imar planı olmayan yerleşim bölgelerinde uygulanmak üzere belediye tarafından 9 değişik konut projesi hazırlandığını belirtti. Arsalarına konut yapmak isteyen vatandaşların bu projeleri belediyeden ücretsiz olarak alabileceklerini ifade eden Öztürk, “Böylece vatandaşlarımız hem proje maliyeti ödemek zorunda kalmıyor hem de zamandan tasarruf edecek.” dedi.

KENT ESTETİĞİ MAHALLELERE YANSIYACAK

Kırsal mahallelere yönelik çeşitli çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Öztürk, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kent estetiğinde ve sosyal kültürel birçok konuda şehir merkezi veya kırsal mahalle ayırt etmeden hizmetlerimizi ulaştırmaya devam ediyoruz. Bu hizmet düsturu ile kırsal mahallelerimizde inşaat yapmak isteyen vatandaşlarımız için 6360 sayılı Büyükşehir Kanununun 3. Maddesinde belirtilen esaslar gereği ticari amaç taşımayan ve yürürlükteki mevzuat doğrultusunda yörelerin geleneksel ve kültürel mimari özelliklerine uygun 9 tip proje belediyemiz tarafından hazırlanmıştır. Bu projemizin kırsal mahallelerimize ve ilçemize hayırlı olmasını dilerim.”

5 TEK KAT, 9 DUBLEKS PROJE HAZIR

Dokuz değişik tasarımla hazırlanan tip ev projeleri, tek katlı ve çift katlı dubleks projeler olarak sunulacak. Tek katlı projeler 60, 75, 100, 120, 125 metrekare, çift katlı projeler ise 160, 165, 180 ve 190 metrekare olacak şekilde projelendirilerek vatandaşların hizmetine sunulacak. Alınması gereken inşaat ruhsat harçları da alınmayacak. Haritacılık işlemleri, zemin etüdü ile beton ve demir raporları vatandaşlar tarafından yaptırılacak.

Tip proje ile inşaat izni almak isteyen kırsal mahalle sakinlerinin hazırlaması gereken evraklar ise şöyle: “Tapu, aplikasyon çapı, yılına ait imar durumu, mahalle muhtarından ikametgah belgesi, tip projeyi uygulayacağına dair noterden taahhütname ve mal sahibi kimlik fotokopisi. Yapı sahibi müteahhitliğini kendi yapacağına dair Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden yetki belgesi." CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Zekeriya Beyaz toprağa verildi13 Nisan 2022 Çarşamba 16:06
  • İyilik akımına ünlülerden destek12 Nisan 2022 Salı 15:55
  • Başkan Canpolat sözlerini tutuyor12 Nisan 2022 Salı 14:48
  • Kadınların kooperatifleşme bilinci artıyor08 Nisan 2022 Cuma 17:32
  • 2022 Proust Yılı08 Nisan 2022 Cuma 17:09
  • Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri18 Mart 2022 Cuma 10:37
  • Kısa film yarışması başlıyor04 Mart 2022 Cuma 12:58
  • Müzik yarışması heyecanı başlıyor03 Mart 2022 Perşembe 12:51
  • Özbekistan’a 50 bin fidan28 Şubat 2022 Pazartesi 13:18
  • “İş Hayatında Beklentiler”28 Şubat 2022 Pazartesi 12:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43