• BIST 8026.27
  • Altın 1923.087
  • Dolar 28.8712
  • Euro 31.4364
  • Bursa 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 4 °C

'Eşkıya izlerken ağladım'

'Eşkıya izlerken ağladım'
Uğur Yücel: Eşkiya’dan sonra oyunculuğu bıraktım...

Yılın en ilham verici haftası Brand Week Istanbul başladı. Bu yıl 11’inci kez yaratıcı endüstrilerle buluşan festival, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen düşünce liderlerini, trendlere yön veren uzmanlarını ve iş dünyasının ezber bozan isimlerini 10 Kasım’a dek Haliç Kongre Merkezi’nde bir araya getirmeyi sürdürecek. 

Brand Week Istanbul ilk gününde, “Yıkmak ve Yeniden Yaratmak Arasında Sanatçı” başlıklı oturumda, etkinliğin onur konuğu Uğur Yücel’i ağırladı. Yücel, Yekta Kopan ile keyifli ve zaman zaman alışılageldik söyleşi formatının dışına taşan bir sohbet gerçekleştirdi. 

“Eşkıya izlerken ağladım”

Eşkıya’yı oyunculuğu bırakma sebebi olarak gördüğünü anlatan Uğur Yücel, eski filmlerini izlemediğini fakat tesadüfen açık havada denk geldiği Eşkiya filmini izlediğinde ilk defa ağladığını paylaştı. Kendi oyunculuğunu beğenmediğini ve o dönem oyunculuğu bıraktığını aktardı.

“Normal insanlar konformisttir, sanatçılar değil” diyen Yücel sözlerine “Doğaları ve yaratımları gereği normal insan olamazlar; onlardan beklendiği gibi varlıklarını uyum içerisinde gösteremezler” şeklinde devam etti. 

“Konservatuarı bırakmama ramak kalmıştı”

Konservatuvar okurken Yıldız Kenter’e “Ben tiyatrocu olmak istemiyorum” dediğini anlatan duayen oyuncu, “Halkı oynamak” isteğiyle konservatuvarı bırakmaya ramak kala Haldun Taner’in onu “Aristofanes oynamazsan, Shakespeare bilmezsen iyi bir kabare oyuncusu olamazsın” sözleriyle ikna ettiğini anlattı. 

Cümle aralarında oyuncu olmadığını tekrarlayan duayen isim Uğur Yücel, seyircileri sık sık güldürdü. Yücel unvanları kabul etmediğini söyleyerek, “Hayatta hiç unvanım olmadı. Üsküdar’da Mehtap Düğün Salonu’nda davul çalarak para kazanmaya başladım. Müzisyen, tiyatrocu, sinemacı, yönetmen, senarist… Bunların hepsini bana söyleyenler oluyor ama kendime unvan olarak almıyorum. Tevazu olsun diye de söylemiyorum. Herkesin çok büyük unvanları var; buna da gerek var mı bilemiyorum” dedi.

Senaryosunu yazdığı ve aynı zamanda yönettiği işlerde bir yönetmen olarak oyunculuğunu, bir oyuncu olarak da kendi yönetmenliğini eleştirdiğini ifade eden Yücel, en iyi işinin Yazı Tura olduğunu söyledi. “Yazı Tura en iyi sanat eseri diyemem ama zamanının çok çok ilerisinde bir iş oldu” dedi. Alacakaranlık dizisinde canlandırdığı komiser karakterini ise ayrı bir yere konumlandırdığını paylaştı.

“Çaresizliği çok hissettim”

Oyuncunun yaslanacağı bir yönetmen, bir çalışanın yaslanacağı bir yönetici aradığını fakat bulamadığını, kendi projelerinde bu duruma bir çare üretmeye çabaladığını söyleyen usta oyuncu, bu çabasının nedenini ise “Çaresizliği çok hissettim ben” sözleriyle açıkladı. Yekta Kopan ise oturumu, “Uğur Yücel bizim yaslandığımız, sarıldığımız çınarlardan biri, iyi ki varsın Uğur abi” sözleriyle sonlandırdı.

Etiketler: , , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Engin Polat’ın muhasebecisi tutuklandı24 Kasım 2023 Cuma 14:51
  • Simge ve KÖFN güçlerini birleştirdi24 Kasım 2023 Cuma 12:27
  • Ebru Şallı’nın eşine yakalama kararı21 Kasım 2023 Salı 16:52
  • Oğuzhan Koç Amsterdam’a gitti21 Kasım 2023 Salı 11:13
  • Metin Uca için tören düzenlendi18 Kasım 2023 Cumartesi 14:40
  • Hakan Altun, Bursalılarla buluştu18 Kasım 2023 Cumartesi 09:43
  • Farah Zeynep Abdullah ifade verdi17 Kasım 2023 Cuma 15:06
  • Dünya Kupasında Ece Seçkin rüzgarı17 Kasım 2023 Cuma 12:06
  • CZN Burak'a hapis talebi16 Kasım 2023 Perşembe 14:21
  • Polat, çiftinin cezaevleri ayrıldı16 Kasım 2023 Perşembe 13:37
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78