• BIST 9310.56
  • Altın 4329.061
  • Dolar 39.3937
  • Euro 45.737
  • Bursa 28 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 23 °C

Enerjide Çin ve Türkiye işbirliği

Enerjide Çin ve Türkiye işbirliği
Hunutlu Termik Santrali Çin ve Türkiye iş birliği ile açıldı...

Shanghai Elektrik Enerjisi Limited Şirketi tarafından yatırımı yapılan ve inşa edilen Türkiye Hunutlu Termik Santrali açıldı. Açılış törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Shaobin Liu, Shanghai Elektrik Enerjisi Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Lin Hua ve diğer yetkililer katıldı.

Hunutlu Termik Santrali'nin iki ülke arasındaki ortak "Bir Kuşak, Bir Yol" inşasının sembolik bir projesi olduğunu belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, yüksek teknoloji ultra temiz emisyon standartlarının benimsediği santralin Türkiye’nin elektrik arzının yüzde 4-6'sını sağladığını kaydetti. Santralin yarattığı istihdamın yanı sıra ekonomik ve sosyal faydalar sağladığını belirten Bayraktar, aynı zamanda Türkiye ve Çin'in enerji iş birliğini daha da artırması ve iki ülkenin kalkınma stratejilerinin birbirine bağlanmasına yardımcı olmasını beklediklerini ifade etti. 

Hunutlu Termik Santrali'nin Çin ile Türkiye arasındaki "Bir Kuşak, Bir Yol"un yüksek kaliteli ortak inşasının bir projesi olduğunu söyleyen Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Shaobin Liu, iki ülke arasındaki kazan-kazan işbirliğinin model projesi olduğunu da belirtti. Bu yıl Eylül ayındaki Çin ve Türkiye devlet başkanları görüşmesinde bu projenin olumlu değerlendirildiğinden bahseden Shaobin Liu, aynı zamanda bu projeyi iki ülke arasında yeşil ve düşük karbonlu bir işbirliği model projesi haline getirmek için iki tarafın birlikte çalışmaya devam edeceğini kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Mayıs ayı ihracatı 1 milyar doları aştı11 Haziran 2025 Çarşamba 10:13
  • Karpuz fiyatları düştü05 Haziran 2025 Perşembe 11:14
  • 2025 yılı hububat alım fiyatlarını açıklandı03 Haziran 2025 Salı 10:34
  • Haziran ayı kira artış tavan rakamı belli oldu03 Haziran 2025 Salı 10:28
  • Kurban Bayramı öncesi ete zam geldi03 Haziran 2025 Salı 10:00
  • Araç sahiplerine iyi haber: İndirim geliyor...02 Haziran 2025 Pazartesi 11:58
  • Ticaret Bakanı: İhracat rekoru kırdık02 Haziran 2025 Pazartesi 11:31
  • En çok kayısı pahalandı02 Haziran 2025 Pazartesi 11:17
  • İşsizlik oranı açıklandı30 Mayıs 2025 Cuma 10:30
  • Türkiye ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 2 büyüdü30 Mayıs 2025 Cuma 10:11
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43