• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • Bursa 6 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C

Elektrikli Opel Mokka-eTürkiye’de

Elektrikli Opel Mokka-eTürkiye’de
Mokka elektrikli versiyonunu ülkemizde sınırlı sayıda adetle ön satışa sundu....

Üstün Alman teknolojisini en çağdaş tasarımlarla buluşturan Opel, geçtiğimiz yıl satışa sunduğu ve sınıfında yeni standartlar belirleyen Mokka’nınelektrikli versiyonunu ülkemizde sınırlı sayıda adetle ön satışa sundu.Mokka-e, Opel’in ülkemizde satışa sunduğu ilk yeni nesil elektrikli model olmasıyla dikkatleri üzerine çekerken, 327km’lik* menziliyle sınıfında ön plana çıkıyor. Avrupa’da yollara çıktığı günden bu yana yaklaşık 13 bin adetliksatışa ulaşan Mokka-e,Opel Türkiye’nin 17 farklı bayisinde**, 1 yıllık kasko, 120 bin TL için 12 ay %0 faiz finansman kampanyası ve 1 yıllık Eşarj bakiye hediyeleriyle ön satışa sunulurken, 909.900 TL’den başlayan fiyatıyla elektrikli SUV tutkunlarını bekliyor.

Alman otomotiv devi Opel için birçok ilki temsil eden Mokka’nın elektrikli versiyonu, Opel Mokka-e,Aralık2022 itibarıyla ülkemiz yollarına çıkmaya başlıyor. Tanıtıldığı ilk günden beri zamanın ötesinde cesur tasarımı, sahip olduğu yenilikçi teknolojileri ve zengin sürüş destek sistemleriyle öne çıkan Mokka’nın elektrikli versiyonu Mokka-e, 327 km’lik WLTP menziliyle hem şehir içi hem de uzun yolda ideal bir yol arkadaşı olarak dikkat çekiyor. Emisyonsuz sürüşüyle çevre dostu bir sürüş imkanı sunan Mokka-e, Alman markanın 2028 yılına kadar yalnızca elektrikli modeller üretme taahhütü için çok önemli bir dönüm noktası oluşturuyor. Sunduğu yüksek teknolojinin yanında çağdaş tasarımıyla da dikkat çekenMokka-e, 8 yıl/160.000 km batarya garantisi ve 909.900 TL’den başlayan fiyatıyla dikkat çekiyor.Opel Mokka-eiçin, lansman dönemine özel olarak; 1 yıllık kasko, 120 bin TL için 12 ay %0 faiz finansman kampanyası ile 1 yıllık Eşarj bakiye fırsatları da sunuluyor. Opel Mokka-e, Opel Türkiye’nin İstanbul, Bursa, Ankara, Eskişehir, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya ve Kayseri’de bulunan 17 farklı bayisinde**sınırlı sayıda adetle ön satışa sunuldu.

Eğlence ve sıfır emisyonun muhteşem uyumu

Mokka-e’de kullanıma sunulan güçlü ve son derece sessiz elektromotor, 100 kW (136 HP) güç ve ilk hareket anından itibaren 260 Nm maksimum tork üretiyor. Sürüş sırasında “Normal, Eko ve Spor” olmak üzere üç farklı sürüş modundan biri seçilebiliyor. Tek oranlı otomatik şanzımanıyla Mokka-e, gaza ilk dokunuşla birlikte tüm gücünü yola kesintisiz olarak aktarabiliyor. 0’dan 50 km/s hızlanmasını 3,7 saniyede tamamlayan Mokka-e, 0’dan 100 km/s hıza ise 9,2 saniyede ulaşıyor.

30 dakikada %80’e varan şarj

Mokka-e’de kullanılan 50 kWh kapasiteli batarya,327 km’ye varan bir elektrikli sürüş menzili sunuyor. Araç,wall box, yüksek hızlı şarj veya ev tipi priz için tek fazdan üç fazlı 11 kW’a kadar tüm olası şarj çözümlerini destekliyor.50 kWh pilde depolanan enerjiyi ve menzili korumak için ise hız elektronik olarak 150 km/s’desınırlandırılıyor.Pilin %80’ini sadece 30 dakikada şarj etmeyi sağlayan 100 kW DC hızlı şarj sistemi Mokka-e’de standart olarak yer alıyor. Bununla birlikte Mokka-e, rejeneratif fren sistemi sayesinde sürüş esnasında da bataryasını doldurarak menzile katkı sağlıyor.Geleneksel motorlu versiyonlardaki yakıt depo kapağının altında yer alan şarj soket girişi, kullanıcı alışkanlarını ön plana alıyor. 

Yeni platform sayesinde her yakıt cinsinde maksimum verimlilik

Yeni Mokka ailesi, Opel’in son derece verimli çoklu enerji platformu CMP’nin (Ortak Modüler Platform) yeni versiyonu üzerinden yükseliyor. Bu hafif ve verimli modüler sistem, araç geliştirmede maksimum esneklik sunarken, içten yanmalı motorların yanı sıra tamamen elektrikle çalışan motorkurulumuna da izin veriyor. Bu sayede Opel tutkunlarına geniş bir motor seçim özgürlüğü de sunulmuş oluyor. Rüsselsheim’daki mühendislik ekibi, önceki nesle kıyasla 120 kg’a kadar ağırlık tasarrufu sağladı.Aracın tabanına entegrebatarya yapısı ileMokka-e, çok daha hızlı tepki veren, çevik ve sürüşü eğlenceli, aynı zamanda önemli ölçüde daha az enerji tüketen bir model olmasıyla da öne çıkıyor.

Son nesil teknolojiler standart

Opel, üst araç sınıflarından çok sayıda yenilikçi teknolojiyi geniş kitlelerle buluşturma geleneğini Mokka-e modelinde de devam ettiriyor. Mokka-e, sürüş güvenliğini ve sürüş konforunu artıran 16 adet yeni nesil sürüş destek sistemiyle donatılıyor. Bu sistemlerin birçoğu Mokka-e’de standart olarak yer alıyor. Standart olarak sunulan teknolojiler arasında; yaya algılama özellikliaktif acil fren sistemi, ön çarpışma ikazı, aktif şerit takip sistemi,180 derece panoramik geri görüş kamerası ve trafik işareti tespit sistemi bulunuyor. Dur-kalk özellikli adaptif hız sabitleme sistemi, şerit ortalama özellikli gelişmiş aktif şerit takip sistemi, kör nokta uyarı sistemi,gelişmiş park pilotu gibi birçok ek özellik de Mokka-e’de sürücülere sunuluyor. 

Bağlantılı sürüşün keyfi Mokka-e’de

Opel Mokka-e, otomatik klima, anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, yağmur ve far sensörügibiçok sayıda konfor elemanlarıyla donatılıyor. Ayrıca, standart olarak elektrikli el freniyle geliyor. Toplam 14 ayrı LED modülden oluşan akıllı aydınlatma modları ve göz almayan IntelliLux LED® Matrix farlar da Mokka-e’yi sınıfında benzersiz kılıyor.Mokka-e’de sürücü ve yolcular, çeşitli multimedya çözümleri sayesinde bağlantılı sürüşün keyfini de çıkarıyor. 10 inç renkli dokunmatik ekrana sahip üst seviye Multimedya Navi Pro,sürücülerin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Opel’in yeni Pure Panel’iyle bütünleşen ekranlar, sürücüye dönük olarak konumlandırılıyor. Apple CarPlay ve Android Auto uyumlu multimedya sistemleri sesli komut özelliği ile hayatı daha da kolaylaştırıyor. 12 inçlik dijital gösterge panelinde yer alan enerji tüketim göstergesi, tüketimle ilgili tüm bilgileri sürücünün dikkatini dağıtmadan takip edebilmesini sağlıyor.

Alman teknolojisini en çağdaş tasarımlarla buluşturan Opel’in elektrikli modellerini online olarak keşfetmek isteyenler, yenilenenOpel Türkiye web sitesi üzerinden tüm detaylara erişebiliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Tarım-ÜFE verileri açıklandı15 Mart 2024 Cuma 10:57
  • Enflasyon beklentisi arttı15 Mart 2024 Cuma 10:55
  • Ücretli çalışan sayısı arttı15 Mart 2024 Cuma 09:22
  • Bütçe açık verdi15 Mart 2024 Cuma 09:05
  • MB'nin rezervleri azaldı14 Mart 2024 Perşembe 15:29
  • Benzine ve motorine zam geliyor14 Mart 2024 Perşembe 10:54
  • Konut satışları arttı14 Mart 2024 Perşembe 09:07
  • İnek sütü miktarı arttı14 Mart 2024 Perşembe 09:00
  • Doğal taş sektörü Çin Xiamen’de13 Mart 2024 Çarşamba 11:20
  • Japonlar Türk lezzetlerine hayran kaldı13 Mart 2024 Çarşamba 09:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78