• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Bursa 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

'Din alimiyim, Pınar benim ruh eşim!'

'Din alimiyim, Pınar benim ruh eşim!'
Yağmur Atacan'an saldıran şahıs, mahkemede böyle konuştu

Oyuncu Pınar Altuğ'un eşi Yağmur Atacan'a silahlı saldırı düzenleyen Galip Topsız, "kasten adam öldürmeye teşebbüs" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından tutuklandı. Topsız, mahkemede yaptığı savunmada, "Ben çok iyi bir din alimiyim. Keşif yoluyla Pınar Hanım'ın ruh eşim olduğuna ulaştım. Kendisini pek çok defa rüyamda gördüm." dedi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne polis eşliğinde getirilen 43 yaşındaki Galip Topsız, ifadesinde, "Olay günü ruh eşim olduğuna inandığım Yağmur Atacan'ın eşi Pınar Hanım'la görüşmek için gitmiştim. Yanımda ruhsatsız tabancam bulunuyordu. İş yerinden Yağmur Atacan'ın çıktığını gördüm. Yanında şoförü ve bir kişi daha bulunuyordu. Yağmur'a Pınar Hanım'ı sordum. Bana, "Ne yapacaksın" diyerek şu an ifade etmekten utandığım küfürler etmeye başladı. Yanındaki şahıs elini cebine attı. Beni vuracaklarını düşündüm. Bunun üzerine yanımda taşıdığım ruhsatsız tabancamı çıkararak "Ne yapıyorsunuz?" diyerek ateş ettim. Arabaya denk geldi. Akabinde kaçmaya başladım. Şoförü beni kovaladı. Mesafe oldukça yakındı." diye konuştu. Topsız, Atacan'a yakın mesafede olduğunu, isteseydi rahatlıkla Atacan'ı vurabileceğini, yanına gittiğinde herhangi bir söz söylemeksizin ona ateş edebileceğini ancak amacının, kendisine yönelik eylemi bertaraf etmek olduğunu söyledi.

Pınar Altuğ ile da önce tanışıp tanışmadığının sorulması üzerine Topsız, "Ben Pınar Hanımla daha önceden tanışmıyordum. Ben çok iyi bir din alimiyim. Keşif yoluyla Pınar Hanım'ın ruh eşim olduğuna ulaştım. Kendisini pek çok defa rüyamda gördüm. Ben hem korktuğum için hem de sağlık sorunlarım nedeniyle ortalıkta gözükmedim." diye cevapladı.

pinar-2.jpg

Topsız'ın Baro'dan atanan avukatı ise, "Müvekkilimin ruhsal yönden problemleri bulunmaktadır. Bu yüzden gözlem altına alınarak cezai ehliyetinin tespiti konusunda rapor alınmasını talep ediyorum." dedi. Topsız'ın avukatı, mahkemenin bu talebi yerine getirmemesi halinde müvekkilinin Gayrettepe Karakol hudutları dahilinde yakalandığı, sağlık problemleri nedeniyle gelip teslim olmadığı, ifadesinin alınmış bulunduğu, dolayısıyla delillere etki etme ve kaçma durumunun bulunmadığı gibi hususlar dikkate alınarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını talep etti. Mahkemenin bu talebi uygun bulmaması halinde de müvekkili Topsız'ın adli kontrol uygulanmak suretiyle serbest bırakılmasına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, Galip Topsız'ın "kasten adam öldürmeye teşebbüs" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarının tür ve niteliği, adam öldürme suçunun katalog suçlardan olması ve sanığın uzun süre kaçmış olmasını dikkate alarak adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı gerekçesiyle tutuklanmasına hükmetti. Heyet, Topsız hakkında 10 Kasım 2014'te Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Dairesi'nce ceza ehliyetinin tam olduğuna dair rapor verildiği gerekçesiyle yeniden rapor aldırılmasına da yer olmadığına karar verdi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 7 Nisan 2014 tarihinde şikayetçi Yağmur Atacan, tanıklar Ercan E., Hakan A. ve Gizem Ç. ile birlikte Ercan E.'a ait araca binecekleri sırada şüpheli Galip Topsız üzerinde taşıdığı ruhsatsız tabancayı çıkararak Yağmur Atacan'a doğru ateş ettiği, Galip Topsız'ın ikinci kez ateş edememesi üzerine silah sürgüsünü geriye doğru çekerek, "Gününü göreceksin, kaçma oğlum öldün sen." diye bağırdığı ifade edildi.

İddianamede, Topsız'ın silahının tutukluk yapması üzerine bu eylemi tamamlamayarak motosikleti ile kaçtığı kaydedildi. Topsız'ın Adli Tıp Kurumu'nca verilen 10 Kasım 2014 tarihli raporda cezai sorumluluğunun tam olduğu belirtiliyor. Topsız'ın eyleme daha önceden karar vermesi, silah temini ve şikayetçi Yağmur Atacan'ı takip etmesi hususlarının birlikte değerlendirilerek Topsız'ın "Kasten adam öldürmeye teşebbüs" ve "Ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından 14 yıldan 23 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

pinar-3.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ozan Orhon, doğum gününü kutladı05 Nisan 2024 Cuma 12:28
  • Türker İnanoğlu toprağa verildi04 Nisan 2024 Perşembe 15:26
  • Kadıköy rıhtımda Kalben rüzgarı03 Nisan 2024 Çarşamba 10:21
  • Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı28 Mart 2024 Perşembe 13:45
  • Dilan Polat, Nez Demir’i affetti28 Mart 2024 Perşembe 13:39
  • Ajda Pekkan'dan stadyum konseri26 Mart 2024 Salı 11:41
  • Kalben Avrupa'yı fethetti26 Mart 2024 Salı 10:25
  • Yeni şarkı Sezen Aksu'dan25 Mart 2024 Pazartesi 11:19
  • 'Sırrını Biliyorum'a Bursa'da samimi gala20 Mart 2024 Çarşamba 10:48
  • Wilma Elles Hindistan’a açılıyor18 Mart 2024 Pazartesi 12:39
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78