• BIST 11182.96
  • Altın 4897.212
  • Dolar 41.2648
  • Euro 49.0129
  • Bursa 24 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 28 °C

Deri ihracatçıları hedeflerini belirledi

Deri ihracatçıları hedeflerini belirledi
Egeli dericiler 2026 için 300 milyon dolar ihracat hedefi belirledi...

Pandemi döneminde Türkiye’nin ilk sanal fuarını düzenleyen Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği, 2022-26 dönemi sonu için belirlediği 300 milyon dolar ihracat hedefine ulaşmak için yeni dönem çalışmalarına hızlı giriş yaptı.

Yeni dönemin ilk Yönetim Kurulu toplantısını Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (EDMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zandar’ın başkanlığında yapan EDMİB Yönetim Kurulu, 2022-26 dönemi için stratejik önem verdiği sanal faaliyetler, fuarlar ve yarışma ile ilgili üç komite kurarken, yapılan görev dağılımında Başkan Yardımcılığına Halil Gündoğdu ve Ömer Ağartıoğlu, Muhasip Üyeliğe Mehmet Sepici seçildi. TİM Genel Kurulu Delegesi Erkan Onmuş oldu.

Önümüzdeki dönemde Metaverse’te ayakkabı, saraciye, deri konfeksiyon ürünleri için sanal AVM kurmayı hedefleyen EDMİB, Sanal Faaliyetler Komitesinde Erhan Onay ve Mustafa Arıoğul’un liderliğinde çalışmalarını yürütecek.

İtalya’da Expo Riva Fuarı’nın Türkiye Milli Katılım Organizasyonu’nu 4 yıldır başarılı bir şekilde düzenleyen Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği, 2022-26 döneminde fuar organizasyonları için Erkan Onmuş ve Fırat Güler’den oluşan Fuar Komitesi’ni oluşturdu.

Deri sektöründe katma değerli ürün ihracatını artırmak için uzun yıllardır başarılı bir şekilde düzenlenen Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışmasını, Nagihan Bozkurt ve Mehmet Berberci’den oluşan Yarışma Komitesi koordine edecek.

Genç, deri sektöründe yetkin ve dünyayı çok iyi bilen dinamik bir yönetim kurulu oluşturduklarını belirten Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar, önümüzdeki 4 yıllık dönemde sürdürülebilirlik ve sosyal uygunluk faaliyetlerini eksenine alan faaliyetler gerçekleştirme kararı aldıklarını dile getirdi.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin 2021 yılında ihracatını yüzde 32’lik artışla 129 milyon dolardan, 171 milyon dolara taşıdığını aktaran Zandar, “Son 1 yıllık dönemdeki ihracatımızda artış hızını yüzde 50’ye ulaştırarak 185 milyon dolar dövizi Türkiye’ye kazandırdık. Görev süremizin sonunda 300 milyon dolar ihracat hedefimiz var. Bunun için geleneksel ihraç pazarlarımızdaki konumumuzu güçlendirirken, Güney Kore ve Kuzey Amerika pazarına odaklanacağız” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Merkez faiz kararını bugün açıklayacak11 Eylül 2025 Perşembe 10:32
  • Plansız üretim, çiftçiyi yine zora soktu10 Eylül 2025 Çarşamba 10:58
  • İnşaat maliyetlerinde artış durmadı10 Eylül 2025 Çarşamba 10:54
  • ATM'lerde limitler değişti09 Eylül 2025 Salı 08:48
  • Cevdet Yılmaz'dan enflasyon açıklaması08 Eylül 2025 Pazartesi 10:27
  • TÜİK verilerine göre Ağustos’ta BIST 100 zirvede08 Eylül 2025 Pazartesi 10:19
  • Bakan Işıkhan'dan 'işsizlik' açıklaması06 Eylül 2025 Cumartesi 12:26
  • Altın yine kazandırdı, borsada kayıp büyük06 Eylül 2025 Cumartesi 11:48
  • UİB’in 8 aylık ihracatı 27,6 milyar dolara ulaştı04 Eylül 2025 Perşembe 11:47
  • Eylül ayı kira zammı netleşti03 Eylül 2025 Çarşamba 11:06
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43