• BIST 11059.42
  • Altın 2501.684
  • Dolar 32.1908
  • Euro 35.0157
  • Bursa 24 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 24 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomik kriz yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomik kriz yok
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye, geçtiğimiz 13 yıldır önüne çıkan engelleri, maruz kaldığı krizleri, kabuğuna çekilerek değil; tam...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye, geçtiğimiz 13 yıldır önüne çıkan engelleri, maruz kaldığı krizleri, kabuğuna çekilerek değil; tam tersine, daha cesaretli bir şekilde öne atılarak aşmıştır. Ekonomide, hamdolsun bir krizle karşı karşıya değiliz. Ama günü kurtarmaya çalışmak, cari durumu kâr saymak, mevcutla yetinmek gibi bir anlayışa da asla kapılamayız." dedi.

Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 72. Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni'ne katıldı. Birlik delegesi olarak 10, 20 ve 33 yılını doldurmuş üyelere hizmet şeref belgelerinin verildiği törende bir konuşma yapan Erdoğan, TOBB tüm üyelerinin her birine, Türkiye'nin gelişmesine, kalkınmasına, büyümesine yaptıkları katkı için teşekkürlerini ifade etti.

'TÜRKİYE'NİN 2023 HEDEFLERİNE ULAŞMASINDA, TOBB ÜYELERİ ÜZERLERİNE DÜŞENİ YERİNE GETİRECEKTİR'

Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında, TOBB üyelerinin üzerlerine düşen görevleri layıkıyla yerine getireceklerine inandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerek Başkanımızla, gerekse iş adamlarımızın, esnaflarımızın temsilcileriyle bir araya her geldiğimizde, sorunlarla birlikte çözüm yollarının da ifade edildiğini görmekten memnuniyet duyuyorum. Sadece şikayet etmek, sadece talep etmek bize de, size de yakışmaz. Sorunlarla, tespitlerle, teşhislerle birlikte çözüm önerilerini de konuşacağız, tartışacağız ki pratik sonuçlar elde edebilelim. Artık, sadece ülkemizin meselelerini değil, bölgemizi ve tüm dünyayı içine alacak şekilde küresel meselelerin çözümü için de sizlerle birlikte çalışıyoruz. G-20'den İslam İşbirliği Teşkilatı'na kadar, sorumluluk sahibi olduğumuz tüm platformlarda verimli bir iş birliği halindeyiz. İnşallah önümüzdeki dönem daha büyük başarı hikâyelerini de yine birlikte yazacağız." diye konuştu.

Her işte olduğu gibi iş dünyasının meselelerini de karşılıklı görüş alışverişiyle yürütmenin temel düsturu olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB'un, iş dünyasının ve esnaflarımızın temsilcisi olan diğer kurumların toplantılarına katılmaya özel önem verdiğini, piyasada yaşananları yakından takip ettiğini söyledi.

'EKONOMİDE BİR KRİZLE KARŞI KARŞIYA DEĞİLİZ'

Piyasanın işleyişine engel olacak, ekonominin ritmini düşürecek, üretim ve ticaret peşinde koşanların önünü tıkayacak tutum içine giren hiç kimseye karşı en küçük bir müsamahalarının olmayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, geçtiğimiz 13 yıldır önüne çıkan engelleri, maruz kaldığı krizleri, kabuğuna çekilerek değil; tam tersine, daha cesaretli bir şekilde öne atılarak aşmıştır. Bugün de, her konuda yapmamız gereken budur. Ekonomide, hamdolsun bir krizle karşı karşıya değiliz. Ama günü kurtarmaya çalışmak, cari durumu kâr saymak, mevcutla yetinmek gibi bir anlayışa da asla kapılamayız" dedi.

Altyapı yatırımlarından ticarete kadar her alanda yeni ve çok daha büyük hedefler için çalışmaya başlanması çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu kuruluşlarının yatırımlarını durdurmayıp daha da artırması, özel sektörün yatırımlarına ara vermeyip yeni yatırımları için kolları sıvaması, girişimcilerin daralan pazarlar için üzülmeyip daha büyük, daha bakir pazarlar bulmak için dünyayı dolaşması, turizmcilerin gelmeyen misafirlerinin yerine, farklı ülkelerden daha fazlasını tesislerine çekmenin yollarını araması gerektiğini belirtti ve "Böylece, hep birlikte Türkiye'yi daha da büyütmenin, daha da ileriye götürmenin mücadelesini vereceğiz. Başka türlü, 2023 hedeflerimize nasıl ulaşabiliriz? Başka türlü, bölgemizin ve dünyanın adeta fokur fokur kaynadığı şu dönemden nasıl güçlenerek çıkabiliriz? Daha da ötesi, eğer böyle yapmazsak, vatanımızın bütünlüğünü, milletimizin birliğini nasıl güvence altına alabiliriz?" şeklinde konuştu.

'EKONOMİ BÜROKRASİSİ İŞ DÜNYASINA DAHA FAZLA KOLAYLIK GÖSTERMELİ'

Geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmasında, TOBB üyesi olan her bir işverenin bir işsizi işe alması yönünde yaptığı çağrıya, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından "gerekli çalışmayı yapacağız" müjdesi ile karşılık verdiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunu ülke için yeni bir sıçrama noktası olarak gördüğünü söyleyerek, Hisarcıklıoğlu'na ve TOBB'a teşekkür etti. Erdoğan şunları söyledi: "Bu bizler için gerçekten çok çok önemli bir adım. Yılda 1 milyon 400 bin; artan nüfusla birlikte 1,5 milyon işsizin, 1 milyon 400 bin üyesi olan TOBB çatısı altında iş sahibi yapılması demek, hem sizin için, hem de ülke için inanın çok büyük bir dinamizmin kazanılması demektir. Ben bu gücün sizde olduğuna inanıyorum. Bunu TOBB gerçekleştirebilir."

Ekonomi bürokrasisinin iş dünyasına daha fazla kolaylık göstermesini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Bankacılık sektörünün reel kesime karşı tavrı, zaman zaman, altın yumurtlayan tavuğu kesme durumuna dönüşüyor. Böyle bir anlayış olamaz. Dolayısıyla bankacılık sektörünün, bankacılık sektörünün, girişimcilerimizin önünü açması lazım. Bu nasıl olacak? Faizi düşürmek suretiyle olacak. Sürümden kazanın. Tavukların hepsini kes; ee? Ortada bir şey kalmaz. Bu adımların atılması lazım. Hâlbuki ekonomi, sadece bir tarafın kazanacağı değil, ancak hep birlikte kazanabilecek bir alandır. Sadece kendiniz kazanmaya kalkarsanız, bir süre sonra tüm muslukların kapandığını görürsünüz."

 

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İşsizlik rakamları açıklandı17 Mayıs 2024 Cuma 10:23
  • Konut satışları azaldı17 Mayıs 2024 Cuma 09:32
  • Avrasya Tüneli geçiş ücretine zam16 Mayıs 2024 Perşembe 12:30
  • Özel sektörün kredi borcu arttı16 Mayıs 2024 Perşembe 12:07
  • Hizmet Üretim Endeksi açıklandı16 Mayıs 2024 Perşembe 10:44
  • Tarım-ÜFE arttı16 Mayıs 2024 Perşembe 10:42
  • Kuru meyve sektörü Kanada'da buluştu16 Mayıs 2024 Perşembe 09:55
  • Araçların ömrünü uzatan tüyolar16 Mayıs 2024 Perşembe 09:40
  • Bütçe açık verdi15 Mayıs 2024 Çarşamba 13:35
  • Akaryakıtta tek fiyat uygulaması başladı15 Mayıs 2024 Çarşamba 13:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78