• BIST 10746.98
  • Altın 4394.422
  • Dolar 40.5925
  • Euro 47.1002
  • Bursa 26 °C
  • İstanbul 29 °C
  • Ankara 27 °C

'Çığır açan liderler' arasına girdi

'Çığır açan liderler' arasına girdi
Bloomberg Çığır Açan Liderler arasında bir Türk kadın: Tülin Akın

Bloomberg Yeni Ekonomisi, küresel gündemi şekillendiren 'Çığır Açan Liderler Topluluğu' "Katalizörlerinin" 2022 grubunu duyurdu. Daha kapsayıcı bir dünya yaratmak için küresel çapta 28 temsilcinin yer aldığı topluluğa Türkiye'nin önemli kadın girişimcilerinden Tabit Kurucusu Tülin Akın da seçildi.
Dünya'da 300 aday arasından 28 kişinin seçildiği toplulukla ilgili açıklama yapan Bloomberg Ekonomi Başkanı Stephanie Flanders; "Bloomberg'in yeni nesil Yeni Ekonomi Katalizörleri, cesur fikirleri ve onları eyleme geçirme kararlılığıyla ekonomileri ve toplumları dönüştüren parlak yenilikçiler ve düşünürlerdir. 2022 katalizörleri, her birinin halihazırda sahip olduğu somut etki ve dinamik bir küresel topluluk olarak gelecekte ulaşabilecekleri yeni başarılar için seçildiler" dedi.

2012'de Ashoka Sosyal Girişimcisi, 2018'de Davos World Economic Forum'da Schwab Vakfı tarafından Dünyanın En İyi Sosyal Girişimcisi seçilen, 2021 yılında Meaningful Business 100'den biri olan Tülin Akın, Bloomberg katalizörler listesine girmesiyle alakalı olarak şunları söyledi; "Daha iyi bir Dünya için çığır açan liderlerden oluşan Bloomberg 'Katalizörler' listesinde bir Türk olarak yer almak elbette çok gurur verici. Tabit olarak 18 yıldır halkımıza, medya mensuplarına ve en önemlisi köylerde yaşayan aile çiftçilerimize akıllı tarımın sürdürülebilir bir gelecek için ne kadar önemli olduğunu anlatıyoruz ve deneyimletiyoruz. Küresel gıda krizinin ve kıtlık tehlikesinin her geçen gün daha fazla gündeme geldiği bugünlerde global ve prestijli kurumların desteği bizler için çok değerli ve önemli. Bu küresel ağın bir parçası olmanın bizlere iç görülerimizi paylaşmak, yeni iş birliği olanaklarına sahip olmak ve tarımda dijital dönüşümü hızlandırmak açısından çok büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz."


Grupta ayrıca Amerika Birleşik Devletleri'nden yedi, Hindistan'dan üç, Nijerya'dan iki, Japonya, Çin, Suudi Arabistan, Almanya, Birleşik Krallık, Endonezya, Kanada, Gana ve Avustralya'dan bir temsilci yer alıyor.

Aralarında Tülin Akın'ın da olduğu 16 farklı ülkeden seçilen 28 Lider Kasım ayında Singapur'da düzenlenecek olan beşinci Bloomberg Yeni Ekonomi Forumu'nda buluşacak.

Bloomberg Yeni Ekonomi, etkili bir ağ oluşturmanın yanında şirketler için fırsatlar da sunuyor. 2021 yılında program katalizörlerinin üç üyesi şirketlerini başarılı bir şekilde halka arz etti. İki katalizörün girişimi milyar dolarlık değerlemeye geçerek "Unicorn" haline geldi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Hazine ve Maliye Bakanlığından ÖTV açıklaması24 Temmuz 2025 Perşembe 11:40
  • Merkez Bankası faizi 300 baz puan düşürdü24 Temmuz 2025 Perşembe 10:26
  • Türk somonunda ihracat hedefi!21 Temmuz 2025 Pazartesi 13:13
  • Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı başladı21 Temmuz 2025 Pazartesi 12:09
  • Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,66 oldu21 Temmuz 2025 Pazartesi 10:26
  • Yapılandırmada yeni dönem19 Temmuz 2025 Cumartesi 10:51
  • Kurulan şirket sayısı azaldı18 Temmuz 2025 Cuma 11:05
  • Konut fiyatlarında büyük artış17 Temmuz 2025 Perşembe 11:11
  • Konut satış rakamları açıklandı17 Temmuz 2025 Perşembe 10:19
  • Bütçe Haziran’da açık verdi16 Temmuz 2025 Çarşamba 11:18
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43