• BIST 9668.36
  • Altın 3996.585
  • Dolar 38.8091
  • Euro 43.2885
  • Bursa 18 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

CHP'li Yüksel: Kar mağduru Sarıcakaya çiftçisinin paraları ne oldu?

CHP'li Yüksel: Kar mağduru Sarıcakaya çiftçisinin paraları ne oldu?

ESKİŞEHİR (CİHAN)- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Avukat Cemal Okan Yüksel, kış aylarında Sarıcakaya ilçesinde yaşanan kar felaketi sonrası gönderilen hibelerin çiftçiye ulaşıp ulaşmadığını ve hangi kanal aracılığıyla dağıtıldığını sordu.

Eskişehir'in ilçelerinin problemlerini Meclis gündemine taşıyan milletvekili Yüksel, kış aylarında Sarıcakaya’da yaşanan kar felaketini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na sordu. Yoğun kar yağışı sonrası çöken seraları ile gündeme gelen Sarıcakaya çiftçinin mağduriyetinin ne ölçüde giderildiğini soran Yüksel, “Doğal afet sonucu ortaya büyük bir hasar çıktı. Çiftçiler neredeyse ürünlerinin tamamını kaybetti. Çiftçiyi kaderine terk eden AKP hükümeti, Sarıcakaya’da da sınıfta kalarak aylarca bu sorunu görmezden geldi.” dedi.

İŞTE O SORULAR

CHP’li Yüksel bu doğrultuda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın cevaplaması istemiyle şu soruları sordu: “Sarıcakaya ilçesinde yaşanan afet sonucu gerçekleştirilen hasar tespit çalışmalarında elde edilen veriler nelerdir? Hasar tespit sonucu elde edilen veriler doğrultusunda, çiftçiye yardım amaçlı gönderilen miktarın tutarı nedir? Çiftçiye dağıtılmak üzere gönderilen paranın, Sarıcakaya Belediyesince kaymakamlıktan alınıp dağıtıldığı iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır? Eğer iddialar doğruysa; Sarıcakaya Belediyesi, hangi yetkiyle hibe parasına el koymuş ve hangi kriterler ölçüsünde dağıtmıştır? İlçeye gönderilen hibe miktarının tamamı çiftçiye verilmiş midir? Son 13 yılda, Sarıcakaya’nın komşu ilçesi olan Ankara iline bağlı Nallıhan İlçesi çiftçisine verilen hibe miktarı ne kadardır? Son 13 yılda, Eskişehir iline bağlı Sarıcakaya İlçesi çiftçisine verilen hibe miktarı ne kadardır?"

CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Zekeriya Beyaz toprağa verildi13 Nisan 2022 Çarşamba 16:06
  • İyilik akımına ünlülerden destek12 Nisan 2022 Salı 15:55
  • Başkan Canpolat sözlerini tutuyor12 Nisan 2022 Salı 14:48
  • Kadınların kooperatifleşme bilinci artıyor08 Nisan 2022 Cuma 17:32
  • 2022 Proust Yılı08 Nisan 2022 Cuma 17:09
  • Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri18 Mart 2022 Cuma 10:37
  • Kısa film yarışması başlıyor04 Mart 2022 Cuma 12:58
  • Müzik yarışması heyecanı başlıyor03 Mart 2022 Perşembe 12:51
  • Özbekistan’a 50 bin fidan28 Şubat 2022 Pazartesi 13:18
  • “İş Hayatında Beklentiler”28 Şubat 2022 Pazartesi 12:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43