• BIST 9390.51
  • Altın 4146.904
  • Dolar 38.744
  • Euro 43.3975
  • Bursa 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

CHP'li Balbay'dan Almanya Başbakanı Merkel'e mektup

CHP'li Balbay'dan Almanya Başbakanı Merkel'e mektup

ANKARA (CİHAN)- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, Suriyeli mültecilerin durumunu görüşmek üzere pazar günü Türkiye’ye gelecek olan Almanya Başbakanı Angela Merkel’e kamuoyuna açık bir mektup yazdı. Balbay mektubunda, "Sayın Merkel önce anne olarak geliniz. Önümüz kış, milyonlarca insanın topraklarından kopup ölüm yolculuğuna çıkmasının sorumluluğu küresel aktörlerin de sırtındadır." dedi.

Balbay’ın Merkel’e gönderdiği mektup şöyle: "Sayın Merkel; İkinci Dünya savaşından sonraki en büyük insanlık dramı ile karşı karşıyayız. Bunun ne anlama geldiğini en iyi bilen kişilerden birisiniz. Yaşadığı toprakları terk ederek yaşamda kalma savaşı veren Suriyelilerin ilk umut kapısı Türkiye oluyor. Biraz soluklandıklarında da umudu bir üst çıtaya çekip Avrupa hayalleri kuruyorlar. Avrupa deyince de ilk akla gelen Almanya oluyor. Almanya deyince de sizin adınız öne çıkıyor. Siz artık onların, Merkel annesisiniz. Ege’deki sahil kasabalarında ilk dalgaya teslim olacak lastik botlarla karşıya geçiş hazırlığı yapanlar, kamplarda her sabah başka bir umutla uyananlar, Türkiye içinde il il dolaşıp yerleşik bir hayat arayanlar Avrupa’ya ulaşabilmiş olanların öyküsünü birbirlerine anlatıp hayal kuruyorlar. 'Anne Merkel' söylemini de işte bu insani olmayan ortamlarda tanık olduk. Bu söylemin bir anda yükselmesi Suriyelilerin insanlık arayışından kaynaklanıyor. Türkiye bu konuda bütüncül bir plan yapamadığı için kriz çatallanarak büyüyor.

Sayın Merkel, kesin olmayan istatistiklere göre son 4 yılda Türkiye topraklarında doğan çocuk sayısı 100 binin üzerinde. Okul çağında olup okula gidemeyen çocuk sayısı 300 binden fazla. Sadece bu rakamlar bile konunun ne kadar yakıcı hale geldiğini ortaya koyuyor. Ege’den her gün ölüm haberleri gelirken sizin yaptığınız insani çıkışın politik ve bencil hesapların gölgesinde kalmamasını diliyoruz. Türkiye’ye bir miktar para verelim, sorunu sınırlarımızın dışında tutalım yaklaşımı sorunun daha da derinleşmesine neden olacaktır.

İnsanlık pazarlığa tabi olmamalı. Batı sınırlarının sımsıkı kapatılması, doğu sınırlarının da sonuna kadar açılması istemi Türkiye’yi tam anlamıyla tampon bölge haline getirecektir. Ancak AB yöneticilerinin ortak yaklaşımı bu.
Sizin konunun insani yanını öne alan duruşunuz bu nedenle önemli. Milyonlarca insanın topraklarını terk edip ölüm yolculuğuna çıkmasının sorumluluğu küresel aktörlerin de sırtındadır. Pazar günü Türkiye’ye gelirken sonbaharın başladığını ve Ege Denizi’nden su sıcaklığının 10 derecenin altına düştüğünü unutmayın." CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Zekeriya Beyaz toprağa verildi13 Nisan 2022 Çarşamba 16:06
  • İyilik akımına ünlülerden destek12 Nisan 2022 Salı 15:55
  • Başkan Canpolat sözlerini tutuyor12 Nisan 2022 Salı 14:48
  • Kadınların kooperatifleşme bilinci artıyor08 Nisan 2022 Cuma 17:32
  • 2022 Proust Yılı08 Nisan 2022 Cuma 17:09
  • Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri18 Mart 2022 Cuma 10:37
  • Kısa film yarışması başlıyor04 Mart 2022 Cuma 12:58
  • Müzik yarışması heyecanı başlıyor03 Mart 2022 Perşembe 12:51
  • Özbekistan’a 50 bin fidan28 Şubat 2022 Pazartesi 13:18
  • “İş Hayatında Beklentiler”28 Şubat 2022 Pazartesi 12:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43