• BIST 10228.39
  • Altın 4261.159
  • Dolar 39.8166
  • Euro 46.8723
  • Bursa 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 17 °C

Bu işbirliği meslek sahibi yapıyor

Bu işbirliği meslek sahibi yapıyor
İzmir'in Buca Belediyesi, ilçedeki istihdam sıkıntısını ortadan kaldırmak için bir işbirliğine imza attı.

 İzmir'in Buca Belediyesi, ilçedeki istihdam sıkıntısını ortadan kaldırmak için bir işbirliğine imza attı. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle BEGOS Hazır Giyim Eğitim Merkezi (BHGEM) projesi kapsamında, kullanım hakkı belediyeye devredilen 24 tekstil dikim makinesiyle yılda yaklaşık 150 vatandaşa iş garantili meslek edindirme kursu verilecek. 18–35 yaş arası vatandaşları kapsayacak ve iki ay sürecek kurslara katılmak isteyenler, Çamlıkule Semtevi’ne başvurabiliyor.

Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi (BEGOS), İZKA desteğiyle elde ettiği 24 tekstil dikim makinesinin kullanım hakkını Buca Belediyesi’ne devretti. BEGOS işbirliğiyle hazırlanan istihdam projesiyle yılda yaklaşık 150 vatandaşa, iş garantili meslek edindirme kursu verilecek. Protokol kapsamında BEGOS’un İZKA ile yaptığı ve süresi sona eren istihdam projesinden kalan 12 adet düz dikiş, beşer adet overlok, beş adet reçme ve birer adet ilik düğme makinesinin kullanım hakları belediyey devredildi. Proje kapsamında Çamlıkule Semtevi’nde meslek edindirme kursu açan belediye, iki aylık birinci etap eğitime başladı. İki aylık dönemlerle 24’er kişiden oluşacak eğitim kursunu tamamlayanlar, BEGOS’ta iş sahibi olacak.

İlk etap kursların açılışına katılan BEGOS Yönetim Kurulu Başkanı Şener Kırıkkaya, başarıyla tamamlayanların işlerinin hazır olduğunu söyledi. BEGOS Müteşebbis Heyeti Başkanı Nedim Örün ise kursiyerlerin, alacakları net ücretin dışında sigorta, yemek ve ulaşım avantajları olacağını, usta makinecilerin yetişeceğine inandığını söyledi. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da ülkenin en büyük sıkıntısının işsizlik olduğunu ve bu açığı kapatmak için şehrin dinamikleriyle yaptıkları işbirliğinin mutluluk verici olduğunu belirtti. Başkan Piriştina, “Aile bütçelerine koyulmuş bir katkı çok önemli. Özellikle de kadınlarımıza ticarette, siyasette ve hayatın her alanında ihtiyacımız var. Ekonomik anlamda da ailenizin size ihtiyacı var. O boşluğu da kapatmış oluyoruz. Bu yüzünüzdeki gülücükler, bu emeklere yansıyacaktır. Çok güzel işler yapacaksınız. Buradan çıkıp BEGOS’un farklı işletmelerinde olacaksınız. Umuyorum buradan kazandığınız paralar, hepinizin evine bereket getirsin.” diye konuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Akaryakıt fiyatlarına indirim geliyor25 Haziran 2025 Çarşamba 10:12
  • Hürmüz Boğazı kapatılırsa ne olacak?24 Haziran 2025 Salı 11:23
  • Alkin'den Kamu Harcamalarında Disiplinsizlik Uyarısı24 Haziran 2025 Salı 11:19
  • Motorine indirim geliyor23 Haziran 2025 Pazartesi 08:00
  • Mobilya sanayicisi alarm veriyor23 Haziran 2025 Pazartesi 07:57
  • kurulan şirket sayısı azaldı20 Haziran 2025 Cuma 11:34
  • Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması17 Haziran 2025 Salı 11:33
  • Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,86 oldu16 Haziran 2025 Pazartesi 10:35
  • Motorine yeni zam!16 Haziran 2025 Pazartesi 10:27
  • Altın yeni rekor seviyelere yakın16 Haziran 2025 Pazartesi 10:11
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43