• BIST 11165.85
  • Altın 4873.609
  • Dolar 41.2902
  • Euro 48.8927
  • Bursa 18 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C

Borajet'ten son dakika açıklaması...

Borajet'ten son dakika açıklaması...
Müşteriler telefona saldırdı!
Bir süre önce el değiştiren Borajet bugünden itibaren seferlerine ara veriyor. BoraJet aralık ayında SBK Holding tarafından satın alınmıştı. Satışı yapılan 30 bin kadar bilet, THY'den alınan yeni biletler ile değiştirilecek. Şirkette çalışan personelin bir bölümü ile yollar ayrılırken, çeşitli şirketlere hizmet veren Bora Teknik A.Ş'nin ise faaliyetlerini sürdüreceği öğrenildi
 
Borajet'ten yapılan açıklama şöyle:
 
"Yurtiçinde ve dışında 80 farklı noktaya hizmet veren Türkiye'nin ilk ve tek bölgesel havayolu şirketi olan Borajet Havayolları SBK Holding bünyesine devredilmesinin ardından dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak İstanbul 3. Havalimanı'na çok daha güçlü olarak hizmet verme hazırlığını sürdürmektedir. Borajet Havayolları yeniden yapılanma çalışmaları neticesinde filosunda aktif olarak bulunan 10 adet uçağın 6'sının teknik arıza ve parça eksikliğinden dolayı uzun süredir yerde kalması sebebiyle oluşan teknik sorunların giderilerek uçulabilir duruma gelmesi uzun süre alacağından dolayı, müşteri mağduriyeti ve ticari itibar göz önüne alınarak filonun yenilenip yeni uçuş rotalarının ve planlamaların yapılması için uçuşlarına geçici bir süre ara vermiştir" denildi.
 
MÜŞTERİLER TELEFONA SARILDI
 
Gelişme sonrası müşteriler şirketinden internet sitesinde yer alan telefondan çağrı merkezi görevlilerine ulaşamadıklarını belirtiyor.
 
30 BİN BİLET NE OLACAK?
 
Firmadan yapılan açıklamaya göre ise satışı yapılan 30 bin kadar biletle ilgili mağduriyet oluşmaması için THY ile görüşüldüğü vurgulandı. Açıklamada müşterilerin bu biletleri THY uçuşlarında kullanılabileceği kaydedildi.
 
BoraJet uçuşlarının üçüncü havalimanının açılışına kadar yapılmayacağı tahmin ediliyor.
 
YÜKLÜ BORCU VAR
 
Ocak ayında devri yapılan Borajet'in yüklü miktarda borcunun bulunduğu iddia ediliyor.
 
ESKİ SAHİBİNE DAVA AÇTILAR
 
Bu arada SBK Holding'in şirketin eski sabihi Yalçın Ayaslı'ya dava açtığı, icra takibi başlattığı öğrenildi.
 
PERSONELİN YARISI İŞTEN ÇIKARILIYOR
 
Şirketin 500-550 civarında personelinin bulunduğu, çalışanların yarıya yakınının, tazminatları ödenerek, işten çıkarılacağı belirtiliyor. Söz konusu personelin önemli bir bölümü pilot ve hosteslerden oluşuyor.
 
"FENERBAHÇE İLE DEVAM" KARARI
 
BoraJet geçen Ekim ayında Fenerbahçe Spor Kulübü ile de bir sponsorluk anlaşması yapmıştı. Şirketten bir yetkili konu ile ilgili "Fenerbahçe'ye de bu süreçte sıkıntı yaratmadan sponsorluğu sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.
 
Bora Teknik AŞ şirketinin ise faaliyetini sürdüreceği öğrenildi. Şirketen konu ile ilgili yapılan açıklamada Bora Teknik A.Ş hizmetlerine kesintisiz olarak devam edecek. Bulunduğu bölgede Emraer ve ATR uçaklarına bakım hizmeti veren şirket yapılacak yatırımlarla servis kapasitesi ve etkinliğini önümüzdeki dönem yeni havaalanı ile geliştirerek devam edecek" denildi.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Togg T10F satışa çıktı! İşte fiyat listesi15 Eylül 2025 Pazartesi 10:47
  • Ocak’tan ‘Prestijli Fuar’ müjdesi13 Eylül 2025 Cumartesi 12:27
  • Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,86 oldu12 Eylül 2025 Cuma 10:49
  • Merkez faiz kararını bugün açıklayacak11 Eylül 2025 Perşembe 10:32
  • Plansız üretim, çiftçiyi yine zora soktu10 Eylül 2025 Çarşamba 10:58
  • İnşaat maliyetlerinde artış durmadı10 Eylül 2025 Çarşamba 10:54
  • ATM'lerde limitler değişti09 Eylül 2025 Salı 08:48
  • Cevdet Yılmaz'dan enflasyon açıklaması08 Eylül 2025 Pazartesi 10:27
  • TÜİK verilerine göre Ağustos’ta BIST 100 zirvede08 Eylül 2025 Pazartesi 10:19
  • Bakan Işıkhan'dan 'işsizlik' açıklaması06 Eylül 2025 Cumartesi 12:26
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43