• BIST 9701.55
  • Altın 3946.313
  • Dolar 38.7601
  • Euro 43.4808
  • Bursa 5 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 4 °C

Bir tweet için ifadeye giden Keneş’i savcı tutuklamaya sevk etti

Bir tweet için ifadeye giden Keneş’i savcı tutuklamaya sevk etti

İSTANBUL (CİHAN)- Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları tarafından yapılan suç duyurusu nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında ifade vermek için gittiği savcılık tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.
Keneş, Twitter hesabından mahkemeye sevk edildiğini duyurdu.

KILIÇDAROĞLU'NUN TWEET'İNİ RT YAPMAK SUÇ SAYILDI

Bülent Keneş, farklı tarihlerde attığı 14 tweet ve 1 de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ait tweete RT yaptığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları tarafından hakkında suç duyurusunda bulunuldu. İstanbul Basın Savcısı Umut Tepe, şikayet üzerine soruşturma başlattı.

İFADE VERMEYE GİTTİ, SAVCI TUTUKLANMASINI TALEP ETTİ

Bülent Keneş, bugün avukatı ile birlikte ifade vermek için İstanbul Adalet Sarayı'na gitti. Hakkındaki suçlamaları reddetti, Cumhurbaşkanı'na haraket kapsamında olmadığını, sadece ifade özgürlüğü kapsamında eleştirilerini dile getirdiğini vurguladı. Ancak Savcı Tepe, Keneş hakkında tutuklama talebiyle Nöbetçi 4. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.

BÜLENT KENEŞ, KARARI TWİTTER HESABINDAN DUYURDU

Nöbetçi mahkemede bekleyen Bülent Keneş, tutuklanmak üzere mahkemeye sevk edildiğini Twitter hesabından duyurdu.

Keneş şunları yazdı:
"Hayırlısı bakalım!.. Ülkede hukuk dip yaptı... Despotizm tam gaz yol alıyor!

Basın Savcısı Umut Tepe twitter mesajlarımda Cumhurbaşkanı'na hakaret iddiasıyla tutuklama talebiyle 4 Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti!

Son dakikaya kadar demokrasi ve özgürlük mücadelesine devam! Benden bu kadarsa siz devam edin! Eksikliğimi hissettirmeyin!
Demokrasi, hukuk ve özgürlük mücadelesinde geri dönüş yok! Despotlar başaramayacak!

Vatandaş değil, köle istiyorlar! Gazeteci değil, yalaka istiyorlar! Hukukçu değil, kapıkulu istiyorlar! Bu böyle gitmez!

Kimlik tespiti yapıldı! Birazdan Türkiye'nin adi bir despotluğa dönüştüğünün muhtemelen teşhisi de yapılacak!

Bu mücadele devam edecek! Hukuk, demokrasi, özgürlük için susmayacağız! Susturamayacaksınız @RT_Erdogan @Ahmet_Davutoglu

Ülkeyi kocaman bir hapishaneye dönüştürmeye çalışan despotlara karşı ömrüm oldukça mücadeleye söz! Yıldıramayacaksınız! Susturamayacaksınız!

Hukuka ve demokrasiye ihanet eden savcılar ve hakimler tarihe utanç olarak geçeceksiniz! Hukuka/demokrasiye sadık savcı/hakimlere saygıyla..

Demokratik hukuk devletinde yaşadım ve öyle yaşamaya devam edeceğim! Zindana da atsanız özgür bir vicdanı asla susturamayacaksınız!

Umut Tepe ismi de tarihin esefle ve kınayarak anacağı hukuksuzluk tepesindeki hak ettiği yeri alacak! Unutmayacağız!

CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Zekeriya Beyaz toprağa verildi13 Nisan 2022 Çarşamba 16:06
  • İyilik akımına ünlülerden destek12 Nisan 2022 Salı 15:55
  • Başkan Canpolat sözlerini tutuyor12 Nisan 2022 Salı 14:48
  • Kadınların kooperatifleşme bilinci artıyor08 Nisan 2022 Cuma 17:32
  • 2022 Proust Yılı08 Nisan 2022 Cuma 17:09
  • Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri18 Mart 2022 Cuma 10:37
  • Kısa film yarışması başlıyor04 Mart 2022 Cuma 12:58
  • Müzik yarışması heyecanı başlıyor03 Mart 2022 Perşembe 12:51
  • Özbekistan’a 50 bin fidan28 Şubat 2022 Pazartesi 13:18
  • “İş Hayatında Beklentiler”28 Şubat 2022 Pazartesi 12:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43