• BIST 11372.33
  • Altın 4431.666
  • Dolar 40.8328
  • Euro 47.8364
  • Bursa 33 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 33 °C

Bir etap daha ulaşıma açıldı

Bir etap daha ulaşıma açıldı
İstanbul-İzmir arası 3,5 saate inecek...

İzmir ile İstanbul arasındaki yolculuğu 9 saatten 3,5 saate indirecek otoyol projesinde, İzmir ve Manisa'yı birbirine bağlayan Kemalpaşa-Saruhanlı etabı ulaşıma açıldı.


İzmir ile İstanbul arasındaki yolculuğu 9 saatten 3,5 saate indirecek otoyol projesinde, İzmir ve Manisa'yı birbirine bağlayan Kemalpaşa-Saruhanlı etabı ulaşıma açıldı.

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu yap-işlet-devret projesinde İzmir'deki Kemalpaşa Kavşağı ile Manisa'daki Saruhanlı Kavşağı arasındaki 49 kilometrelik bölüm, bugün kullanıma sunuldu. Bu etapla birlikte aynı güzergahta ortalama 1 saat süren yolculuk, yaklaşık 35 dakikaya indi.

Otoyolu kullanan sürücülerden Kadir Yıldırım, AA muhabirine, aynı zamanda yola çıktıkları ve eski yolu kullanan arkadaşıyla telefonla görüştüğünü belirterek, "Henüz Saruhanlı'ya girmemiş. Aramızda yaklaşık 20 dakikalık fark oluşmuş. Yol inanılmaz yakınlaşmış. Önceden ışıklarda, şehir içinde çok fazla zaman kaybediyorduk." dedi.

Sibel Karakullukçu ise otoyolu çok beğendiğini, en kısa zamanda diğer etapların da kullanıma açılmasını istediğini belirtti.

Motosiklet sürücüsü Onat Selçuk ise "Motosiklet için asfalt çok önemli. Sarsılmadan yolculuk ettim. Sürenin kısalması çok işimize yarayacak. 5-6 saatten fazla süren yolculuğun 3,5 saate inmesi çok güzel." diye konuştu.

"Dört gözle bekliyoruz"

Bursa'dan İzmir'e geldiğini belirten tır sürücüsü Oktay Ömeroğlu da yolu çok beğendiğini ifade etti.

Ömeroğlu, "Tesadüfen yola girdik ama iyi ki girmişiz. Böyle bir yolu deneyimleme fırsatı yakaladık. Ağır vasıta şöförleri olarak bu yolu kullanmamız büyük bir avantaj. Yolun tamamının açılmasını dört gözle bekliyoruz. Çünkü sürekli yollardayız. Güvenli sürüş bizim için çok önemli." şeklinde konuştu.

İzmit Körfez Geçişi ve bağlantı yolları dahil 384 kilometresi otoyol, 49 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometre uzunluğundaki proje, Anadolu Otoyolu üzerindeki Gebze Köprülü Kavşağı'ndan 2,5 kilometre sonra bir köprülü kavşakla başlayarak İzmir Çevre Yolu üzerindeki Otogar Kavşağı'nda son buluyor. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Gram altın yükselişte, Bitcoin'de yeni rekor14 Ağustos 2025 Perşembe 11:05
  • Bakan Şimşek'ten 'büyüme' açıklaması13 Ağustos 2025 Çarşamba 10:21
  • İnşaat maliyetlerinde büyük artış11 Ağustos 2025 Pazartesi 10:15
  • Otomotiv üretimi Temmuz'da arttı11 Ağustos 2025 Pazartesi 09:35
  • Temmuz'da en çok pahalanan o oldu04 Ağustos 2025 Pazartesi 10:38
  • Otomobil ve hafif ticari araç pazarı yüzde 6,5 arttı04 Ağustos 2025 Pazartesi 10:28
  • Ağustos ayı kira artış tavanı belli oldu04 Ağustos 2025 Pazartesi 10:24
  • Enflasyon rakamları açıklandı04 Ağustos 2025 Pazartesi 10:08
  • Akaryakıta çifte zam geliyor31 Temmuz 2025 Perşembe 11:48
  • Arçelik ve Otokar zarar açıkladı30 Temmuz 2025 Çarşamba 10:44
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43