• BIST 9514.01
  • Altın 4112.059
  • Dolar 38.8061
  • Euro 43.8569
  • Bursa 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C

Başkan Sözlü, Hacı Bektaş Veli Anma Törenlerine katıldı

Başkan Sözlü, Hacı Bektaş Veli Anma Törenlerine katıldı
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri’nde birlik beraberlik mesajları verdi.

ADANA (CİHAN)- Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri’nde birlik beraberlik mesajları verdi. Başkan Sözlü, Alevi vatandaşların cumhuriyet değerlerine daima sahip çıktığını ve Atatürk’e bağlılıklarını her fırsatta gösterdiklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri’ne katıldı. Başkan Sözlü, Hacıbektaş ilçesindeki etkinliklere Adana’dan katılan Alevi Kültür Derneği Adana Şubesi’nin düzenlediği gecede de bulundu. Burada bir konuşma yapan Başkan Hüseyin Sözlü, “Hemşehrilerimizle bir arada olmanın, dayanışma içinde bulunmanın saadetini yaşıyoruz. Hacı Bektaş Veli’yi rahmetle anıyoruz. Onlar Anadolu’yu bize yurt eden Alperenlerdir. Buraların fethi, onların ilk girdikleri dönemde, onların yol göstermesiyle oldu. Etkinlikler 100 bin oluyor. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin temizlik ekibi buradaki insanlara hizmet veriyor. Buradaki faaliyetlerimizi ev sahibi belediye başkanımızla iletişim içinde, onların talebi ve izin verdiği ölçüde gerçekleştiriyoruz. Adana Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Semah Grubu buradaki etkinliklere gösterileriyle renk kattı. Semah bizim Türk Müslüman kültürünün zenginliğidir. Sanatçı Musa Eroğlu, bizim desteğimiz ve Hacı Bektaş Belediye Başkanlığı’nın talebiyle bu yıl burada misafir edildi.” dedi.

HACI BEKTAŞ VELİ RUHU TÜRKİYE’Yİ SARSIN
Başkan Hüseyin Sözlü, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz Yüreğir’de bir cemevinin temelini atacağız inşallah. Bunu yaparken siyasi bir beklenti içinde değiliz. Bu memleketin evlatları, insanlar olarak Cumhuriyet Türkiye’sinin, Atatürk Türkiye’sinin her bir ferdini bir emanet olarak kabul edip, onların medeni taleplerini, arzularını, ihtiyaçlarını, hakkı olanı kendilerine vermek, onlara hizmet etmek amacıyla hareket ediyoruz.”
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Zekeriya Beyaz toprağa verildi13 Nisan 2022 Çarşamba 16:06
  • İyilik akımına ünlülerden destek12 Nisan 2022 Salı 15:55
  • Başkan Canpolat sözlerini tutuyor12 Nisan 2022 Salı 14:48
  • Kadınların kooperatifleşme bilinci artıyor08 Nisan 2022 Cuma 17:32
  • 2022 Proust Yılı08 Nisan 2022 Cuma 17:09
  • Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri18 Mart 2022 Cuma 10:37
  • Kısa film yarışması başlıyor04 Mart 2022 Cuma 12:58
  • Müzik yarışması heyecanı başlıyor03 Mart 2022 Perşembe 12:51
  • Özbekistan’a 50 bin fidan28 Şubat 2022 Pazartesi 13:18
  • “İş Hayatında Beklentiler”28 Şubat 2022 Pazartesi 12:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43