• BIST 9631.94
  • Altın 3923.078
  • Dolar 38.7216
  • Euro 43.5838
  • Bursa 19 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 13 °C

Basın Konseyi: Seçim öncesi yayınların kesilmesi manidardır

Basın Konseyi: Seçim öncesi yayınların kesilmesi manidardır

İSTANBUL (CİHAN)- Basın Konseyi, Tivibu’nun ardından Digiturk’ün de Kanaltürk, Bugün TV, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber (Samanyolu Haber), Yumurcak TV ve Irmak TV’nin içinde olduğu 7 televizyon kanalını platformdan çıkarmasını 'manidar' olarak değerlendirdi.

Konseyden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Tivibu’nun ardından Digiturk’ün de Kanaltürk, Bugün TV, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber (Samanyolu Haber), Yumurcak TV ve Irmak TV’nin içinde olduğu
7 televizyon kanalını Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın isteği üzerine yayın ağından çıkarması, apaçık sansürdür.

Kanaltürk, Bugün TV, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber (Samanyolu Haber), Yumurcak TV ve Irmak TV’nin içinde olduğu 7 televizyon kanalı ile ilgili açılan soruşturma sonucu getirilen yasaklama, ifade ve basın özgürlüğünün açıkça ihlalidir.

Ayrıca seçim sürecinde gece yarısı yayınların kesilmesi manidardır. Anayasa’nın 28. ve 29.maddeleri ile 6112 sayılı radyo ve televizyon kuruluş-yayın hizmetleri kanununa da aykırı olan uygulamanın, hukuki dayanağının ne olduğunun açıklanmasını, ve bunun yasadaki dayanağını, kamuoyuyla ve aboneleriyle paylaşılmasını bekliyoruz.

Şayet, savcılığın göndermiş olduğu yazı sonucu yapılan yayın durdurma kararı ile ilgili, savcılıkça bir koruma tedbiri var ise de; bunun gerekçesinin halka açıklanması gerekir.

Öte yandan uydu ile internetten izlenebilen 7 kanalın yayınlarının tümüyle durdurulması da söz konusu değildir.
Digitürk’ün 'yasal zorunluluk' nedenini ileri sürerek 7 kanalı platformundan çıkarması, halkın haber alma hakkını engellemektedir.

Savcılarca açılan her soruşturma aşamasında pek de rastlamadığımız bu uygulama, seçim sürecine denk gelmesi ve bu yolla bazı kuruluşların 'sesinin kısılması' anlamını da beraberinde getireceğinden, düşündürücüdür."
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Zekeriya Beyaz toprağa verildi13 Nisan 2022 Çarşamba 16:06
  • İyilik akımına ünlülerden destek12 Nisan 2022 Salı 15:55
  • Başkan Canpolat sözlerini tutuyor12 Nisan 2022 Salı 14:48
  • Kadınların kooperatifleşme bilinci artıyor08 Nisan 2022 Cuma 17:32
  • 2022 Proust Yılı08 Nisan 2022 Cuma 17:09
  • Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri18 Mart 2022 Cuma 10:37
  • Kısa film yarışması başlıyor04 Mart 2022 Cuma 12:58
  • Müzik yarışması heyecanı başlıyor03 Mart 2022 Perşembe 12:51
  • Özbekistan’a 50 bin fidan28 Şubat 2022 Pazartesi 13:18
  • “İş Hayatında Beklentiler”28 Şubat 2022 Pazartesi 12:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43