• BIST 11219.04
  • Altın 4886.68
  • Dolar 41.2864
  • Euro 48.9543
  • Bursa 30 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 28 °C

Başbakan "Nefes kredisini" imzaladı

Başbakan "Nefes kredisini" imzaladı
Nefes kredisini hangi bankalar verecek?
Başbakan Binali Yıldırım törende KOBİ'ler için nefes kredisi imza kredisinde konuştu. Başbakan bu kredilerin Denizbank ve Ziraat Bankası tarafından verileceğini açıkladı.
 
‘KOBİ’ler için nefes kredisi’ imzalandı
İşte Başbakan Yıldırım’ın konuşmalarından satır başları:
500 milyon kaynak ile piyasadaki faizleri düşürdüğümüz zaman oldukça ilk sayılabilecek bir oranda kredi kullanacaklar. Acil ihtiyacı karşılayacaklar. Yüzde 15 risk bankalar yüzde 85 fon karşılayacak.
80 bin KOBİ’ye bu imkanı sağlamış oluyoruz. Bugünlerde yaşadığımız küresel ekonomideki hareketlilik petrol üretimine kısıtlama sonrası yeni bir boyut kazandı. Bütün bunları yakın bir şekilde hükümet olarak takip ediyoruz. Bugün EKK’yı toplayacağım. Son durum değerlendirmesi yapıp kararları paylayacağız.
 
Türkiye ekonomisi güçlü temellere dayanıyor. Finans sektörümüz güçlüdür. Firmalarımızın kabiliyetleri ve yatırımları güçlüdür. Dolayısıyla bizim küresel şartları dikkate alarak gereken tedbirleri alıyoruz.
 
Şunun bilinmesinde fayda var Türkiye daha ağır şartları geçmişte en az 4-5 sefer yaşadı atlattık. 2008 2009 küresel krizinde Cumhurbaşkanımızın deyimiyle teğet geçti.
15 Temmuz gibi emsali olmayan bir felaketten Türkiye döndü. Bunu da atlattık. ABD seçimlerinden sonra başlayan bu sürecin dünyadaki gelişmekte olan ülkelerin tamamında bir olumsuz etkileri oldu. Bu etkilerin geçici olduğunu biliyoruz. Vatandaşlarımız serin kanlı olsun sakin olsun.
 
 
KREDİ VERECEK O BANKALAR
 
ABD bütün kaynakları içeride kullanmak istiyor. Dışarıdaki ABD sermayesini geri getirmeye çalışıyor. Bir takım eylemler içinde. Biz öncelikli olarak ülkemizin ekonomisinin bu geçici süreçte en az şekilde etkilenmesini sağlayacak tedbirleri alacağız.
Diğer taraftan Merkez Bankası da kendi kapasitesinde bağımsız olarak kararlar alıyor.
Bu yaptığınız güzel girişim başka banklarla devam eder.
Katkıları bulunan Hazine Müsteşarlığı’na Ziraat Bankası’na, Denizbank’a TOBB Başkanı ve üyelerine bu sorumluluk duygusundan dolayı memleket sevgisinden dolayı teşekkür ediyorum.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Togg T10F satışa çıktı! İşte fiyat listesi15 Eylül 2025 Pazartesi 10:47
  • Ocak’tan ‘Prestijli Fuar’ müjdesi13 Eylül 2025 Cumartesi 12:27
  • Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,86 oldu12 Eylül 2025 Cuma 10:49
  • Merkez faiz kararını bugün açıklayacak11 Eylül 2025 Perşembe 10:32
  • Plansız üretim, çiftçiyi yine zora soktu10 Eylül 2025 Çarşamba 10:58
  • İnşaat maliyetlerinde artış durmadı10 Eylül 2025 Çarşamba 10:54
  • ATM'lerde limitler değişti09 Eylül 2025 Salı 08:48
  • Cevdet Yılmaz'dan enflasyon açıklaması08 Eylül 2025 Pazartesi 10:27
  • TÜİK verilerine göre Ağustos’ta BIST 100 zirvede08 Eylül 2025 Pazartesi 10:19
  • Bakan Işıkhan'dan 'işsizlik' açıklaması06 Eylül 2025 Cumartesi 12:26
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43