• BIST 9668.36
  • Altın 3996.585
  • Dolar 38.8091
  • Euro 43.2885
  • Bursa 16 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 18 °C

Bandırma’ya başpehlivanların heykelleri yapılıyor.

Bandırma’ya başpehlivanların heykelleri yapılıyor.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, üç kuşak Kırkpınar Başpehlivanı olan Acarların devam heykel çalışmalarını yerinde inceledi. Ziyarette ayrıca Bandırma Güreş İhtisas Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ali Acar’da yer aldı.

BALIKESİR (CİHAN)- Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, üç kuşak Kırkpınar Başpehlivanı olan Acar'ların heykelinin çalışmalarını yerinde inceledi.

İlk olarak Bandırma Güreş İhtisas Kulübü Başkan ve yöneticileri Belediye Başkanı Dursun Mirza’yı ziyaretiyle başlayan süreç atılan somut adımlarla hızla ilerliyor. Yapılan ilk görüşmelerde kentin tarihinde önemli bir yeri olan dede, oğul ve torun üç kuşak Kırkpınar Başpehlivanı Kara Ali Acar, Hasan Acar ve Sabri Acar’ın Bandırma’ya heykellerinin dikilmesi planlanırken yine aynı görüşmelerde geleneksel olarak yağlı güreşlerin düzenlenmesi fikri ön plana çıkmıştı.

Bu amaçla Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın girişimleriyle bu iki organizasyon için somut adımlar atılırken heykel çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Öte yanda devam eden heykel çalışmalarını yerinde takip eden Belediye Başkanı Dursun Mirza, çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Mirza, "İlk olarak bir düşünceyle ortaya çıkan Bandırma’nın tarihine geçmiş aynı aileden üç başpehlivanın heykelinin yapılması çalışması tüm hızıyla devam ediyor. Bugün Kara Ali Acar’ın heykeli vücut bulmuş. Bu çalışma için değerli heykeltraş arkadaşlarımız, Acar ailesinden Ali Acar da yanımızda. Onlarında bu çalışmada büyük emeği ve desteği var. Kara Ali Acar’ın Büyük Önder Atatürk’ün Pehlivanı olması da bizler için ayrıca bir gurur kaynağı oluyor. Bizler bu amaçla üç büyük sporcumuzun heykellerini dikerek kalıcı hale getirmek ve ölümsüzleştirmek istedik. Ardından yer seçimi belirleme süreci başladı. Öncelikle kent girişinde düşünülüyordu. Sonrasında karayollarından gerekli izinlere onay verilmemesi nedeniyle sahil bandında uygun bir nokta belirledik.” dedi.
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Zekeriya Beyaz toprağa verildi13 Nisan 2022 Çarşamba 16:06
  • İyilik akımına ünlülerden destek12 Nisan 2022 Salı 15:55
  • Başkan Canpolat sözlerini tutuyor12 Nisan 2022 Salı 14:48
  • Kadınların kooperatifleşme bilinci artıyor08 Nisan 2022 Cuma 17:32
  • 2022 Proust Yılı08 Nisan 2022 Cuma 17:09
  • Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri18 Mart 2022 Cuma 10:37
  • Kısa film yarışması başlıyor04 Mart 2022 Cuma 12:58
  • Müzik yarışması heyecanı başlıyor03 Mart 2022 Perşembe 12:51
  • Özbekistan’a 50 bin fidan28 Şubat 2022 Pazartesi 13:18
  • “İş Hayatında Beklentiler”28 Şubat 2022 Pazartesi 12:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43