• BIST 9668.36
  • Altın 3996.585
  • Dolar 38.8091
  • Euro 43.2885
  • Bursa 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Aşut: Her gün terörü lanetleyen demeçler vermekten usandık

Aşut: Her gün terörü lanetleyen demeçler vermekten usandık

MERSİN (CİHAN)- Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Dağlıca’da meydana gelen terör olayı nedeniyle yüreklerinin bir kez daha dağlandığını ifade ederek, "Her ay, her hafta, hatta her gün terörü lanetleyen demeçler vermekten usandık. Artık yeter." diye konuştu.

Aşut, son zamanlarda terör olaylarının artışı ve medyadaki haber sıklığı bu vahim olayı, terör denen o laneti sıradanlaştırmaya ve toplumu duyarsızlaştırmaya başladığını iddia etti.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı, "Unutulmasın ki askerimize, polisimize, bölgede fedakarca hizmet veren sivil kamu görevlilerimize, doktorumuza, hemşiremize sıkılan her kurşun bu milletin her bir ferdine sıkılmıştır, terör örgütü tarafından döşenen her mayın bu ülkenin binlerce yıllık kardeşliğinin altına döşenmiştir."
diye konuştu.

Bu işe dur demenin zamanının çoktan geçtiğini anlatan Aşut, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz ne Suriye’yiz ne Irak’ız… Biz ne Suriyeliyiz ne Iraklıyız... Yani, atalarımızın bize emaneti olan, namusumuz olan ne bir santim vatan parçasından vazgeçeriz, ne de sıkıntı olduğunda bu vatanı terk ederiz. Çünkü bu vatan bazı küresel güçlerin sınırlarını cetvelle çizerek bize armağan ettiği bir arazi değildir. Bunu bekleyen varsa, terörle korku salacağını zanneden varsa bu milleti gerçekten tanımamış demektir. İçte ve dışta herkes bilsin ki Türk iş dünyası, Mersin iş dünyası, büyük Türk milleti askerinin ve emniyet güçlerinin arkasındadır, yanındadır, gerekirse omuz omuzadır."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'artık terör örgütü ile orada yapılacak mücadele çok farklı olacak' ifadesinin bir dönüm noktası olmasını ve uygulamaya geçmesini beklediklerini vurgulayan MTSO Başkanı sözlerini şöyle tamamladı: "Artık, millet olarak, büyük bedeller ödeyerek sahip olduğumuz Cumhuriyetimize, oluşturduğumuz demokrasimize, binlerce yıldır mozaikten artık parçalanmaz ve ayrılmaz sağlam bir mermere dönüşmüş olan kardeşliğimize zarar verenlere Türkiye Cumhuriyeti’nin kim olduğunu göstermeliyiz. Millet bunu beklemektedir. Bölgedeki vatandaşlarımıza karşı azami şefkat ve merhamet, her türlü evrensel hakkın temini ama insanlık düşmanı olan teröristlere karşı en sert şekilde mukabele ve bu sorunun sonsuza kadar yok olması adına yapılacak bir müdahale tüm milletin beklentisidir."
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Zekeriya Beyaz toprağa verildi13 Nisan 2022 Çarşamba 16:06
  • İyilik akımına ünlülerden destek12 Nisan 2022 Salı 15:55
  • Başkan Canpolat sözlerini tutuyor12 Nisan 2022 Salı 14:48
  • Kadınların kooperatifleşme bilinci artıyor08 Nisan 2022 Cuma 17:32
  • 2022 Proust Yılı08 Nisan 2022 Cuma 17:09
  • Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri18 Mart 2022 Cuma 10:37
  • Kısa film yarışması başlıyor04 Mart 2022 Cuma 12:58
  • Müzik yarışması heyecanı başlıyor03 Mart 2022 Perşembe 12:51
  • Özbekistan’a 50 bin fidan28 Şubat 2022 Pazartesi 13:18
  • “İş Hayatında Beklentiler”28 Şubat 2022 Pazartesi 12:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43