• BIST 9668.36
  • Altın 4027.655
  • Dolar 38.8192
  • Euro 43.6498
  • Bursa 12 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 7 °C

Aşırı sağcıların yaktığı ambarın yeniden inşası için ilk yardımı Schöder yaptı

Aşırı sağcıların yaktığı ambarın yeniden inşası için ilk yardımı Schöder yaptı

HAMBURG (CİHAN)- Almanya'nın Mecklenburg Vorpommern eyaletine bağlı Wismar yakınlarında bulunan Jamel köyünde aşırı sağ ile mücadelesiyle tanınan Birgit ve Horst Lohmeyer çiftinin iki hafta önce yanan ambarı yeniden inşa edilecek.

Aşırı sağcıların yaktığından şüphelenilen ambarın yeniden inşası için Mecklenburg Vorpommern Başbakanı Erwin Sellering ve Eyalet Meclis Başkanı Sylvia Bretschneider, “WIR. Erfolg braucht Vielfalt- Biz. Başarı Çeşitlilik gerektirir” inisiyatifi ile birlikte bağış çağrısı yaptı.

“Biz kozmopolit ve demokratik bir eyalet Mecklenburg Vorpommern için bayrak açıyoruz” diyen Sellering, “Özellikle aşırı sağcıların yoğun oldukları Jamel gibi yerlerde bu tür dayanışma çok önemlidir. Yapılan her bağış oraya olan bağlılığı dayanışmayı gösterir” dedi. Sellering şahsi yardımın yanı sıra bu tür harcamalar için başbakanlık bütçesinden de 5 bin Euro katkı sağlayacak.

İLK KATKIYI ESKİ BAŞBAKAN GERHARD SCHRÖDER YAPTI

Ambarın inşa edilmesi için aynı zamanda ‘Gesicht Zeigen! Für ein weltoffenes Deutschland e.V-Kozmopolit bir Almanya için Yüzünü göster’ adlı inisiyatifi himayesine alan eski Başbakan Gerhard Schröder yaptı. Schröder, “Aşırı sağcı şiddet ve yabancı düşmanlığına karşı mücadelede, bizim desteğimize ihtiyacı olanları yalnız bırakmamalıyız. Lohmeyer ailesinin şu anda tüm demokratların dayanışmasına ihtiyacı var” dedi. ‘WIR. Erfolg braucht Vielfalt’ 2008’in başında İşverenler Konseyi, Alman Sendikalar Birliği (DGB), kiliseler meclis başkanı ve farklı partilerin meclis gruplarının bir araya gelmesiyle kuruldu.

Şu anda bin 400’den fazla destekçisi olan inisiyatif, sivil katılımla ırkçılık ve aşırılık olmadan demokratik, açık fikirli ve hoşgörülü bir Mecklenburg-Vorpommern için mücadele ediyor. Lohmeyer çifti Jamel köyünde yoğun olarak yaşayan aşırı sağ ile mücadele için her yolu deniyor. Her yıl geleneksel olarak müzik festivali düzenleyen Lohmeyer çifti bu mücadelesinden dolayı çok sayıda ödül aldı.
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Zekeriya Beyaz toprağa verildi13 Nisan 2022 Çarşamba 16:06
  • İyilik akımına ünlülerden destek12 Nisan 2022 Salı 15:55
  • Başkan Canpolat sözlerini tutuyor12 Nisan 2022 Salı 14:48
  • Kadınların kooperatifleşme bilinci artıyor08 Nisan 2022 Cuma 17:32
  • 2022 Proust Yılı08 Nisan 2022 Cuma 17:09
  • Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri18 Mart 2022 Cuma 10:37
  • Kısa film yarışması başlıyor04 Mart 2022 Cuma 12:58
  • Müzik yarışması heyecanı başlıyor03 Mart 2022 Perşembe 12:51
  • Özbekistan’a 50 bin fidan28 Şubat 2022 Pazartesi 13:18
  • “İş Hayatında Beklentiler”28 Şubat 2022 Pazartesi 12:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43