• BIST 9256.85
  • Altın 4286.928
  • Dolar 39.5655
  • Euro 45.5289
  • Bursa 29 °C
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 26 °C

Aksa Enerji'den Kazakistan’a yeni yatırım

Aksa Enerji'den Kazakistan’a yeni yatırım
Aksa Enerji, Kazakistan’daki yeni yatırım için düzenlenen resmi törene katıldı...

Türkiye’nin global enerji markası Aksa Enerji, Kazakistan Enerji Bakanlığı’na bağlı RFC (Financial Settlement Center of Renewable Energy Limited Liability Partnership) ile imzaladığı 15 yıllık kapasite sözleşmesinin ardından, Kızılorda şehrindeki santral sahasında gerçekleştirilen resmî törene katıldı. 240 MW kurulu güce sahip olması planlanan kombine ısı ve enerji santralinin, şehrin hem ısı hem de enerji ihtiyacını karşılayacağı bildirildi. 

Kızılorda Eyalet Hâkimi ve yerel yönetim mensuplarının da yer aldığı törende konuşan Aksa Enerji Üretim A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Korkut Öztürkmen, “Orta Asya’nın güçlü büyüme potansiyeline inanıyoruz. Tecrübemiz ve etkin proje yönetim kabiliyetimizle hızla ticari üretime başlamayı başardığımız toplam 740 MW kurulu güce sahip Özbekistan projemizden sonra, şimdi de Orta Asya’nın yükselen yıldızı Kazakistan’dayız. Kazakistan’ın Kızılorda kentinde 240 MW kurulu güce sahip olması planlanan doğal gaz kaynaklı kombine ısı ve enerji santralini 2025 yılı içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Santralin ticari faaliyete başlamasıyla birlikte bu projeyle portföyümüzdeki diğer santrallerden farklı olarak hem ısı hem enerji üretimi gerçekleştiriyor olacağız. 15 yıllık kapasite sözleşmesi kapsamında imzaladığımız Kızılorda kombine ısı ve enerji projemiz bu özelliğiyle kapasite bedeli, enerji ve ısı satışı olmak üzere üç farklı gelir kalemine sahip olacak. Kızılorda kombine ısı ve enerji santrali projesi, sürdürülebilir büyüme ve kârlılık stratejimiz kapsamında portföyümüzün coğrafi çeşitliliğini artırmasının yanı sıra, sunduğu yeni gelir kalemleriyle de ciro ve kârlılığımıza katkı sağlayacak” dedi.

Kazakistan’ın, kömür kaynaklı baz yük santrallerine bağlı bir enerji sistemine sahip olduğunu belirten Öztürkmen, “Baz yükün daha temiz ve daha verimli bir enerji kaynağı olan doğal gaza aktarımı hem çevre hem de ülke ekonomisi için uygun bir hamle olacak” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine bu gece zam geliyor12 Haziran 2025 Perşembe 11:01
  • Mayıs ayı ihracatı 1 milyar doları aştı11 Haziran 2025 Çarşamba 10:13
  • Karpuz fiyatları düştü05 Haziran 2025 Perşembe 11:14
  • 2025 yılı hububat alım fiyatlarını açıklandı03 Haziran 2025 Salı 10:34
  • Haziran ayı kira artış tavan rakamı belli oldu03 Haziran 2025 Salı 10:28
  • Kurban Bayramı öncesi ete zam geldi03 Haziran 2025 Salı 10:00
  • Araç sahiplerine iyi haber: İndirim geliyor...02 Haziran 2025 Pazartesi 11:58
  • Ticaret Bakanı: İhracat rekoru kırdık02 Haziran 2025 Pazartesi 11:31
  • En çok kayısı pahalandı02 Haziran 2025 Pazartesi 11:17
  • İşsizlik oranı açıklandı30 Mayıs 2025 Cuma 10:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43