• BIST 9668.36
  • Altın 3996.585
  • Dolar 38.8091
  • Euro 43.2885
  • Bursa 24 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

Adım adım Volkswagen CEO’sunu istifaya götüren süreç

Adım adım Volkswagen CEO’sunu istifaya götüren süreç

NEW YORK (CİHAN)- Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden olan Volkswagen'in (VW) CEO’su Martin Winterkorn, emisyon testi skandalının ortaya çıkmasından sonra artan baskılara dayanamayıp istifa etti. Winterkorn, yeni bir başlangıç için istifa ettiğini açıkladı. Peki Winterkorn'u istifaya götüren süreçte neler yaşandı?

18 Eylül: VW'nin emisyon testlerini manipüle ettiği ortaya çıktı

Skandal, ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA), 18 Eylül Cuma günü, Volkswagen'in ABD'de sattığı bazı dizel motorlu araçların, yanıltıcı bir yazılımla egzoz emisyon testlerini manipüle ettiğini açıklaması ile ortaya çıktı. EPA’ya göre, Volkswagen, yanıltıcı bir program kullanarak çevreyi standartlardan 40 kat daha fazla kirletiyor.

20 Eylül: VW suçlamaları kabul etti, özür diledi

Olayın duyulmasının ardından bir açıklama yapan Alman otomotiv devinin CEO'su Martin Winterkorn, EPA’nın suçlamalarını kabul ederek, yaşananlardan derin üzüntü duyduğunu dile getirdi.

21 Eylül: Şirket hisseleri yüzde 30 değer kaybetti, 18 milyar dolar ceza kapıda

Skandalın medyada geniş bir şekilde yer almasının ardında şirket hisseleri hafta başında yüzde 30 civarında değer kaybetti. İlk açıklamalara göre, Volkswagen, 500 bin civarında aracını geri çağırarak sorunu çözmesi bekleniyordu. Ancak daha sonra şirketten yapılan açıklamada, dünya genelinde 11 milyon araçta yanıltıcı bir bir yazılım kullanılarak emisyon testi yapıldığını itiraf etti. Aynı açıklamada sözkonusu hatadan dolayı şirketin 7,5 milyar dolar bir bütçe ayırdığı belirtildi. Uzmanlar sadece ABD’nin şirkete 18 milyar dolar ceza verebileceğini ifade ediyor.

22 Eylül: VW CEO'su istifa etmeyeceğini açıkladı

VW CEO’su Winterkorn, istifa çağrıları üzerine dün bir video mesajı yayınladı ve kesinlikle istifa etmeyi düşünmediğini söyledi. Winterkorn skandalın en ince ayrıntısına kadar araştırılacağı sözünü vererek, yoluna devam edeceği mesajını verdi.

23 Eylül: Winterkorn, istifa etti.

Şirket yeni CEO’sunu cuma günü yapacağı toplantıda belirleyecek.

Volkswagen’in 2009–2015 yılları arasında ürettiği bütün dizel araçların servise geri çağrılması bekleniyor.
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Zekeriya Beyaz toprağa verildi13 Nisan 2022 Çarşamba 16:06
  • İyilik akımına ünlülerden destek12 Nisan 2022 Salı 15:55
  • Başkan Canpolat sözlerini tutuyor12 Nisan 2022 Salı 14:48
  • Kadınların kooperatifleşme bilinci artıyor08 Nisan 2022 Cuma 17:32
  • 2022 Proust Yılı08 Nisan 2022 Cuma 17:09
  • Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri18 Mart 2022 Cuma 10:37
  • Kısa film yarışması başlıyor04 Mart 2022 Cuma 12:58
  • Müzik yarışması heyecanı başlıyor03 Mart 2022 Perşembe 12:51
  • Özbekistan’a 50 bin fidan28 Şubat 2022 Pazartesi 13:18
  • “İş Hayatında Beklentiler”28 Şubat 2022 Pazartesi 12:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43