• BIST 11294.48
  • Altın 4902.381
  • Dolar 41.3339
  • Euro 48.5636
  • Bursa 18 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 11 °C

Adana’da infaz koruma personeli toplantısı

Adana’da infaz koruma personeli toplantısı
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ile birlikte Kürkçüler Cezaevi Kampüsü'nde infaz koruma personeliyle toplantı yaptı.

ADANA (CİHAN)- Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ile birlikte Kürkçüler Cezaevi Kampüsü'nde infaz koruma personeliyle toplantı yaptı. Toplantıda konuşan Yıldırım, ceza ve tevkif evlerinde zor bir kamu hizmeti yürütüldüğünü belirterek, infaz ailesi olarak bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Toplantıda bir konuşma yapan Yıldırım, görev sahası içinde en kıdemsiz koruma memurundan genel müdüre kadar herkesin görevinin aynı olduğunu ancak sorumluluk sahalarının farklı olduğunu vurguladı. Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:“Şunu özellikle vurgulamak istiyorum; bizim başarınız, alandaki sizin başarınız kadardır. Buralar ne kadar iyi işlerse, burada ne kadar fedakarca çalışırsanız biz o kadar kaliteli ve iyi iş yaparız. Yani bizim adaletimiz, en ücra koğuşun önünde bekleyen infaz koruma personeli arkadaşımın adaleti kadardır. Siz sorumluluk sahasındaki insanlara karşı ne kadar adil olursanız, biz o kadar adiliz, daha fazla değil. O yüzden sistem içinde, her bir arkadaşımın çok ciddi önemi olduğunu, çok ciddi sorumluluk taşıdığını özellikle vurgulamak istiyorum. Bizim yaptığımız iş, vicdani iştir. Profesyonelce yaptığımız işlerin yanında, aynı zamanda vicdani sorumluluğumuz da vardır.”

GAYRİ İNSANİ DAVRANIŞLAR, DIŞARIYA DEVLETİN BALANSINI BOZDUĞU ŞEKLİNDE YANSIYOR

İnfaz koruma personelinin mesai sınırlarına bağlı kalmaksızın, milletin emanetini doğru bir şekilde taşıyabilme noktasında gayret göstermek durumunda olduğuna bildiren Yıldırım, şunları kaydetti: “Hükümlülere yönelik veya personel arasında, ciddi şekilde bir insan hakkı ihlali ya da bir şiddet olduğunu bile bile, gayet gönlü rahat bir şekilde buna sırtını dönen adamın ruhsal dünyasını tartışmak lazım. Ceza infaz kurumlarının bir özelliği, vatandaşın devleti tanıdığı kurumlardır, devletin dışarıya yansıyan yüzüdür. Ziyaretçiler için de hükümlüler için de onların yakınları için de bu böyledir. O yüzden, bu kurumlardaki en küçük gayri insanı davranışlar, tavırlar, gayri adil davranışlar, adam kayırmalar, birine imtiyaz sağlamalar, dışarıya 'devletin balansını bozduğu' şeklinde, devletin 'insan haysiyetine verdiği değerin azlığı' şeklinde yansıyor. Bu nedenle bizler büyük bir sorumluluk taşıyoruz.”

ADALET SADECE HAKİM VE SAVCILARIN TAŞIMASI GEREKEN BİR DEĞER DEĞİL

İnfaz koruma memurlarına görevlerini yaparken adalet hassasiyeti içinde hareket etmeleri tavsiyesinde bulunan Yıldırım, “Adalet sadece mahkemelerde hakimlerin, savcıların taşıması gereken bir değer değildir. Adalet hepimizin görevini yaparken dikkat etmesi gereken çok kutsal bir değerdir. Eğer görevimizi yaparken, adalet hassasiyeti içinde hareket edersek, ne biz, ne de bizden sonra gelen nesillerimiz sıkıntı çekmezler. Aksi durumda da, adaletsiz davranmayı kendine kişilik haline getirmiş olan arkadaşım, kendi çoluk çocuğu başta olmak üzere ömrü boyunca sıkıntı yaşayacaktır.” dedi.


CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Zekeriya Beyaz toprağa verildi13 Nisan 2022 Çarşamba 16:06
  • İyilik akımına ünlülerden destek12 Nisan 2022 Salı 15:55
  • Başkan Canpolat sözlerini tutuyor12 Nisan 2022 Salı 14:48
  • Kadınların kooperatifleşme bilinci artıyor08 Nisan 2022 Cuma 17:32
  • 2022 Proust Yılı08 Nisan 2022 Cuma 17:09
  • Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri18 Mart 2022 Cuma 10:37
  • Kısa film yarışması başlıyor04 Mart 2022 Cuma 12:58
  • Müzik yarışması heyecanı başlıyor03 Mart 2022 Perşembe 12:51
  • Özbekistan’a 50 bin fidan28 Şubat 2022 Pazartesi 13:18
  • “İş Hayatında Beklentiler”28 Şubat 2022 Pazartesi 12:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43