• BIST 9398.93
  • Altın 4170.231
  • Dolar 38.8148
  • Euro 44.1195
  • Bursa 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C

ABD: Güvenli bölge söz konusu değil

ABD: Güvenli bölge söz konusu değil

WASHINGTON (CİHAN)- ABD Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun, "Türkiye ve ABD'nin, Suriye sınırında güvenli bölge konusunda anlaştığı" şeklindeki açıklamasını yalanladı. Yapılan açıklamada, böyle bir anlaşmanın olmadığı belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada, güvenli bölge konusunda anlaşmanın söz konusu olmadığını dile getirdi. Toner, gazetecilerin konuya ilişkin sorusuna, “Herhangi bir çeşit güvenlik bölgesi anlaşması söz konusu değil.” cevabını verdi.

Türkiye ile varılan tek anlaşmanın IŞİD’e hava operasyonları yürütmek adına Türkiye’deki hava üslerinin koalisyon uçaklarının kullanıma açılmasıyla sınırlı olduğuna dikkat çeken Toner, “Bu podyumda ve diğer açıklamalarımızda çok açık olduk ki herhangi bir alan veya güvenlik bölgesi yok.” dedi.

'TÜRKLER NİYE BÖYLE YAPIYOR?'

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner’ın, Sinirlioğlu’nun iddialarını yalanlamasının ardından bir gazeteci, “Türk hükümet yetkililerinin böylesi iddialarda bulunmaları yararlı mı? Neye ulaşmayı amaçlıyorlar?” şeklinde bir soru sordu. Soruya bir yorum yapmaktan kaçınan Toner, sadece ABD’nin bu konudaki anlayışını aktarabileceğini dile getirdi.

Mark Toner, YPG ile ilgili bir soruya ise ABD’nin, YPG’nin bölgedeki mücadelesini ‘kesinlikle’ desteklediklerini ve işbirliğini sürdüreceklerini cevabını verdi.

Sözcü Toner, 15 gün kadar önce temmuz ayı sonunda Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç'in, “YPG güçlerine hava desteği verilmesi hususu ABD ile varılan mutabakatımızın unsurlarından biri değildir” açıklamasını yalanlamış ve koalisyon güçlerinin YPG’ye yardım yapacağını dile getirmişti.

Ayrıca Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun geçtiğimiz mayıs ayında, “Suriyeli muhaliflere havadan yardım etmek için ABD ile prensipte anlaşıldığı” şeklindeki iddiaları da o dönemde bizzat ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü James B. Brindle tarafından yalanlanmıştı. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Zekeriya Beyaz toprağa verildi13 Nisan 2022 Çarşamba 16:06
  • İyilik akımına ünlülerden destek12 Nisan 2022 Salı 15:55
  • Başkan Canpolat sözlerini tutuyor12 Nisan 2022 Salı 14:48
  • Kadınların kooperatifleşme bilinci artıyor08 Nisan 2022 Cuma 17:32
  • 2022 Proust Yılı08 Nisan 2022 Cuma 17:09
  • Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri18 Mart 2022 Cuma 10:37
  • Kısa film yarışması başlıyor04 Mart 2022 Cuma 12:58
  • Müzik yarışması heyecanı başlıyor03 Mart 2022 Perşembe 12:51
  • Özbekistan’a 50 bin fidan28 Şubat 2022 Pazartesi 13:18
  • “İş Hayatında Beklentiler”28 Şubat 2022 Pazartesi 12:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43