• BIST 11165.85
  • Altın 4857.064
  • Dolar 41.3028
  • Euro 48.8943
  • Bursa 18 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Turizm sektöründe ilk hareketlenmeler

Turizm sektöründe ilk hareketlenmeler
İlk hareketlenmeyi iç pazarda bekliyoruz

Küresel ölçekte pandemi olarak ilan edilen Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) sadece sağlık sektörünü değil birçok alanı ciddi biçimde etkilenmeye devam ediyor. Bu alanların başında ise virüsün yayılmasını yavaşlatmak için uygulanan kısıtlamaları en derinden hisseden ‘Turizm’ geliyor. Öyle ki Dünya Turizm Örgütü’nün son verilerine göre uluslararası turizmin neredeyse 1 trilyon dolar zarar ettiği görülüyor. Şuan için ne zaman iş veya eğlence amaçlı olarak tekrar özgürce seyahat edebileceğimizi öngöremediklerinin altını çizen biletall.com CEO’su Yaşar Çelik, “Aşılama çalışmalarından gelecek sonuçlar birçok iş kolunu olduğu gibi bizi de yakından etkileyecek.   Küresel turizmin canlanması uzun olabilir bu nedenle ilk hareketlenmeyi iç pazarda bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) virüsün bulaş hızını yavaşlatmak için alınan kısıtlamaların etkisiyle seyahatlerimiz azaldı.   Bu durum ekonominin önemli bir dinamiği olan turizm sektörünün zarar görmesine neden olurken kayıpları da beraberinde getirdi. Aşılama çalışmaları ile umutlanan sektör, gelişmeleri de yakından takip ediyor. 

 

 

Otobüs Yerine Uçağı Seçtik

Yaşanan süreç kişilerin önümüzdeki dönemlerde yapacağı seyahatler konusunda da farklılıklar oluşturacağına dikkat çeken biletall.com CEO’su Yaşar Çelik,“  Pandemi sürecindeki seyahatlerde bir konu da dikkatimizi çekiyor. Otobüslerde yüzde 50 kapasite oranı olması ve yolculuk sürelerinin uzun sürmesi kişileri de uçak biletlerine yönlendirdi. Nitekim şuan uçak seyahatleri otobüs yolculuklarını geçmiş durumda yer alıyor. Fakat araştırmalar kayıpları daha net ortaya koyuyor. Son araştırmalara göre havayolları gelirlerinin yüzde 55'ini kaybetti” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Togg T10F satışa çıktı! İşte fiyat listesi15 Eylül 2025 Pazartesi 10:47
  • Ocak’tan ‘Prestijli Fuar’ müjdesi13 Eylül 2025 Cumartesi 12:27
  • Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,86 oldu12 Eylül 2025 Cuma 10:49
  • Merkez faiz kararını bugün açıklayacak11 Eylül 2025 Perşembe 10:32
  • Plansız üretim, çiftçiyi yine zora soktu10 Eylül 2025 Çarşamba 10:58
  • İnşaat maliyetlerinde artış durmadı10 Eylül 2025 Çarşamba 10:54
  • ATM'lerde limitler değişti09 Eylül 2025 Salı 08:48
  • Cevdet Yılmaz'dan enflasyon açıklaması08 Eylül 2025 Pazartesi 10:27
  • TÜİK verilerine göre Ağustos’ta BIST 100 zirvede08 Eylül 2025 Pazartesi 10:19
  • Bakan Işıkhan'dan 'işsizlik' açıklaması06 Eylül 2025 Cumartesi 12:26
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43