• BIST 10358.46
  • Altın 4336.357
  • Dolar 40.1508
  • Euro 47.0268
  • Bursa 24 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 24 °C

Sanayici Erol Özkayan, tecrübelerini paylaştı

Sanayici Erol Özkayan, tecrübelerini paylaştı
‘Değerler Buluşuyor, Tecrübe Konuşuyor’ seminerleri devam ediyor...

Nilüfer Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (NİLSİAD) ve Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) tarafından düzenlenen ‘Değerler Buluşuyor, Tecrübe Konuşuyor’ seminerleri, Bursa'nın tanınmış iş insanlarını bir araya getirmeye devam ediyor.

Değerler Buluşuyor, Tecrübe Konuşuyor seminerlerinin dokuzuncu konuğu olan Ermaksan Makine A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özkayan iş hayatından, Ermaksan'ın gelecek hedeflerine ve başarılı olmanın yollarına kadar pek çok konuda değerli tecrübelerini paylaştı.

NOSAB İdari Hizmet Binası Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere; NİLSİAD Yönetim Kurulu ve NOSAB Müteşebbis Heyeti Başkanı Yalçın Aras, NOSAB Yönetim Kurulu Üyeleri, BEV Başkanı Aytuğ Onur, Ermetal Şirketler Grubu Kurucusu Fahrettin Gülener ile NOSAB'da faaliyet gösteren çok sanayıda sanayici ve iş insanı ve Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı.

"Değerler Buluşuyor, Tecrübe Konuşuyor seminerleri devam edecek"

Toplantının açılışında konuşan NİLSİAD Yönetim Kurulu ve NOSAB Müteşebbis Heyeti Başkanı Yalçın Aras, "Değerler Buluşuyor, Tecrübe Konuşuyor seminerlerimiz hakkında çok güzel geri dönüşler alıyoruz.

Burada ağırladığımız konuklarımız Bursa'nın tarihine geçmiş, sadece Bursa'da değil, dünya çapında saygı gören değerler. Bu değerlerimizi NOSAB'da ağırlamak, dinlemek bizlerin ufkunu açıyor. Bu güzel seminer serisini gelecek dönemde de devam ettirmek istiyoruz" dedi.

"Almanya'ya gitmemek dönüm noktası oldu"

Gazeteci Erdal Şen moderatörlüğünde NOSAB'lı sanayicilerle tecrübelerini paylaşan Ermaksan Makine A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özkayan, çocukluğundan itibaren iş hayatının içinde olduğunu ve askerliğini tamamladıktan sonra Almanya'ya gitmeme kararı vermesinin kendisi için dönüm noktası olduğunu söyledi.

Bugüne kadar çok sayıda, farklı makina imalatı gerçekleştirdiğini belirten Özkayan, "Dokuma tezgarları, marangoz makinaları, presler yaptım. 80'lerde ülkede elektrik sıkıntısı yaşanıyordu, o dönem akümülatör imal ettim. Kullandığım makinaların motorlarını, kendim yapmaya başladım.

80'lerin sonunda sac makinaları üretmeye başladık. Türkiye'deki ilk lazer kesi mamkinasını, askeri alanda kullanılan rezenatörleri, 3d yazıcıları ve sensörleri de üretiyoruz. Gelecek dönemde silah sanayi alanında da önemli yatırımlarımız olacak. Bu makinaların donanımlarını ve yazılımlarını da kendimiz yapıyoruz. Firmamızın şu an hiçbir şekilde dışa bağımlılığı kalmadı. Bugüne kadar, yapaılamayacak hiçbir şey yok mantığıyla hareket ettik ve bunu başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

"Amerikalı yapabiliyorsa biz de yapabiliriz"

Ermaksan Makine A.Ş'nin yüksek teknoloji yatırımlarından bahseden Özkayan, "Biz her zaman koşullara göre hareket ettik. Yüksek teknoloji üretmek uzun soluklu bir iş. Yatırım yaptığınızda hemen karşılığını alamıyorsunuz. Biz bu işe cesaret ettik ve kazandığımızı bu alana yatırdık. Ben ülkeme hizmet etmek istiyorum. Amerikalı yapabiliyorsa, aynısını bizde kendi ülkemizde yapabiliriz.

Böylece hem devletimize, hem de sanayicilerimize daha uygun ürünler kazandırabiliriz ve ülkemize fayda sağlayabiliriz. Biz Ermaksan olarak insanlığa hizmet ediyoruz. Bizim ürettiğimiz makinalar, üretim yapan fabriaklarda kullanılıyor. Bunlar hem istihdama hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyor" diye konuştu.

İhracattaki başarısının sırrını da paylaşan Özkayan şöyle konuştu; "Gençlik yıllarımdan beri kafamda hep ihracat yapmak vardı. Ben müşterilerime verdiğim her sözü tuttum ve hiçbir müşterimi mağdur etmedim.

Ermaksan'ın başarısının sırrı da buradadır. Ben bir sanayiciyim; iş yapmak ve müşterilerimle iyi geçinmek zorundayım."

"Günde 16 ton süt üretimi yapıyoruz"

Karacabey'de faaliyet gösteren çiftliği hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Özkayan, "Bu eskiden beri benim hayalimdi. 3 yıl önce bu hayalimi gerçekleştirme fırsatı yakaladım. Şu an 1750 hayvanım var ve günlük 16 ton süt üretimi yapıyoruz. Ari Çiftlik Belgesi sahibiyiz. Gelecek dönemde çiftçilerimize gebe düve satma planım var. Böylece yerli çiftçilerimiz güzel bir hayvan ırkı sahibi olabilirler" ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • UİB rakamları açıklandı03 Temmuz 2025 Perşembe 11:12
  • Akaryakıt fiyatlarına temmuz zammı03 Temmuz 2025 Perşembe 11:03
  • Temmuz ayı kira artış tavanı belli oldu03 Temmuz 2025 Perşembe 10:25
  • Enflasyon rakamları açıklandı03 Temmuz 2025 Perşembe 10:14
  • İhracat rakamları belli oldu02 Temmuz 2025 Çarşamba 10:25
  • İstikbal 12,5 milyar TL ile satışta01 Temmuz 2025 Salı 10:17
  • Akaryakıt fiyatlarına indirim geliyor25 Haziran 2025 Çarşamba 10:12
  • Hürmüz Boğazı kapatılırsa ne olacak?24 Haziran 2025 Salı 11:23
  • Alkin'den Kamu Harcamalarında Disiplinsizlik Uyarısı24 Haziran 2025 Salı 11:19
  • Motorine indirim geliyor23 Haziran 2025 Pazartesi 08:00
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43