• BIST 14092.02
  • Altın 6042.06
  • Dolar 47.0162
  • Euro 53.5162
  • Bursa 22 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 21 °C

İnternet sitelerinden araç alırken dikkat!

İnternet sitelerinden araç alırken dikkat!
Bunları sakın yapmayın...

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Tuncay Karakaş, internet aracılığı ile araç alım ve satımı konusunda uyarıda bulundu. Karakaş, internetten araç alacakların kaparo yatırmaması, şase ve ruhsat bilgilerini paylaşmaması gerektiğini bildirdi. 

Son dönemde otomobil alıcı ve satıcıları özellikle internet yolu ile alacakları ve satacakları araçları ilanlara koymaya başladı. Araç alım satımında tarafların mağdur olmaması için Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Tuncay Karakaş uyarıda bulundu. Karakaş, araç alacakların internette gördükleri araçlara kaparo yatırmaması gerektiğine dikkat çekerek, Araç alım, satım işlemleri artık internet üzerinden gerçekleşiyor ve bu işi yapan birkaç site bulunmaktadır. Bu sitelerden araba alım, satımı yaparken karşı taraf kaparo isteyebiliyor. Ancak kaparo göndermek sıkıntılara neden olmaktadır. Bu şekilde çok sıkıntılarla karşılaştık. Vatandaş araç almak için karşı tarafa kaparo gönderiyor. Ancak gittiğinde arabayı da göremiyor, arabayı satacak vatandaşı da bulamıyor. Bu şekilde dolandırıcılık çok fazla olmaktadır. Araba almak istediğinizde kimseye kaparo adı altında para göndermeyin dedi.

'ARACINIZIN PLAKA VE ŞASE NUMARALARINI PAYLAŞMAYIN'

Karakaş ayrıca araç satacakların, plaka ve şase numaralarını ilanlarda paylaşmamaları gerektiğine dikkat çekerek, Arabanızı ilana koyuyorsunuz, sizin aracınızı almak isteyen bir kişi diyor ki arabanızın ruhsatını gönderir misiniz Alacağı için size güvenmek istiyor olabilir. Ancak bu ruhsatı gönderiyorsunuz. Bu kişi art niyetli ise sizin araba alım, satım sitesinde ilana koyduğunuz aracın fotoğraflarını alarak, sizin attığınız ruhsatla yeni bir ilan verip, başka vatandaşları mağdur etmeye çalışmaktadır. Buna benzer olaylarla karşılaştık. Vatandaşların ruhsatını ele geçirip, siteye koyduğu fotoğrafları kopyalayıp sanki kendi aracıymış gibi piyasa değerinden çok daha aşağı fiyata verip birçok vatandaşı dolandıranlar oldu. Araç satıcılarının şase numaraları ile plakalarını kapatması onların yararına olur. Böylelikle mağdur olmazlar diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Depozito sonrası zam iddialarına inceleme10 Temmuz 2026 Cuma 13:44
  • CHP'de yeni parti sinyali: 100 vekil iddiası09 Temmuz 2026 Perşembe 16:00
  • Marmara için yeni uyarı09 Temmuz 2026 Perşembe 15:54
  • Cihat Yaycı'dan mehter mesajı09 Temmuz 2026 Perşembe 15:20
  • MSB'den ABD ve Yunanistan açıklaması09 Temmuz 2026 Perşembe 15:12
  • Yılan videosu 22 Bin TL'ye mal oldu09 Temmuz 2026 Perşembe 15:09
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan F-35 mesajı09 Temmuz 2026 Perşembe 08:06
  • Çamur at’ izi kalsın’ dönemi bitti06 Temmuz 2026 Pazartesi 12:02
  • Türkiyenin konuştuğu tacizci kadın gözaltında03 Temmuz 2026 Cuma 09:20
  • Tacizci kadınla ilgili şoke eden detay!02 Temmuz 2026 Perşembe 11:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43