• BIST 10366.16
  • Altın 4349.519
  • Dolar 40.3482
  • Euro 46.9244
  • Bursa 21 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

İhraca dev talep

İhraca dev talep
Türkiye’nin en büyük varlığa dayalı menkul kıymet ihracının tamamlandığını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Varlık Finansman Fonu’nun ihraç ettiği 3 milyar 150 milyon liralık Türkiye’nin en büyük varlığa dayalı menkul kıymet ihracının tamamlandığını açıkladı. Bakanlık, 2.43 kat talep gelen ihraca 118 farklı yatırımcının katıldığını vurgulayarak 4 bankaya ihraç kadar likidite sağlandığını belirtti.

KALKINMA ve Yatırım Bankası’nın kurucusu olduğu Varlık Finansman Fonu’nun ihraç ettiği ipotek teminatlı tahvile 2.43 kat talep geldi. Toplam 3.15 milyar lira büyüklüğündeki ihraca 118 farklı yatırımcı katıldı.

3 AYDA 1 ÖDEMELİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, Türkiye’nin varlığa dayalı menkul kıymet (VDMK) ihracının dün başarı ile yapıldığı belirtildi. İhracın Türkiye’nin en büyük VDMK ihracı olduğunun vurgulandığı açıklamada, “Aktif Yatırım Bankası, Garanti Yatırım, Halk Yatırım, Vakıf Yatırım ile Ziraat Yatırım’ın tarafından sonuçlandırılan ihraca 118 farklı yatırımcıdan toplam 2.43 kat talep geldi. Türk sermaye piyasaları için birçok ilki temsil eden ihraca talep ağırlıklı olarak bankalar, emeklilik yatırım fonları, yatırım kuruluşları ve sigorta şirketlerinden gelirken kaynak kuruluş olan 4 bankaya ihraç büyüklüğü kadar likidite sağlanmış oldu” denildi.

Toplam 3.15 milyar lira nominal değerli, 5 yıl vadeli, 3 ayda bir sabit kupon ödemeli VDMK’ların tamamının 4-6 Aralık 2018 tarihlerindeki talep toplanmasından sonra 7 Aralık 2018 tarihinde satılarak yatırımcıların hesaplarına aktarıldığı bildirildi. Açıklamada, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve Garanti Bankası’nın yüksek kaliteli varlıklardan teminat havuzu oluşturup ihraç ettiği ipotek teminatlı menkul kıymetlere (İTMK) yatırım yapacak olan Varlık Finansman Fonu’nun VDMK yatırımcılarına yapacağı ödemeler bu İTMK’ların sağlayacağı nakit akışlarından sağlanacağı belirtildi.

DÖNÜM NOKTASI

İhraç edilen VDMK’lar, JCR Eurasia Rating tarafından “yüksek düzeyde yatırım yapılabilir” kategoride değerlendirildiği ve uzun vadeli ulusal notu ‘AAA (Trk)’ olarak belirlendiğinin kaydedildiği açıklamada, “İhraç edilen ürünün yapısı, kamu-özel sektörün bu ihraçta göstermiş olduğu işbirliği ve bu büyüklükteki bir ihracın başarısı sermaye piyasalarında dönüm noktası olarak kabul edilebilecektir. Türk finans dünyasında yakalanmış olan bu motivasyon ile yurtiçinde ve yurtdışında hem nitelikli yatırımcıya satış hem de halka arzlarla sermaye piyasalarına derinlik kazandırma çalışmaları devam ettirilecektir. VDMK’lar Borsa İstanbul’a kote olacaktır” denildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Binek otomobil ihracatı son 5 yılda yüzde 47 arttı12 Temmuz 2025 Cumartesi 10:57
  • İnşaat maliyetleri yüzde 22,40 arttı10 Temmuz 2025 Perşembe 10:20
  • Philip Morris sigaralarına yeni zam09 Temmuz 2025 Çarşamba 11:38
  • Mevduat stopajları arttırıldı09 Temmuz 2025 Çarşamba 08:41
  • Borsa haftaya düşüşle başladı07 Temmuz 2025 Pazartesi 10:41
  • UİB rakamları açıklandı03 Temmuz 2025 Perşembe 11:12
  • Akaryakıt fiyatlarına temmuz zammı03 Temmuz 2025 Perşembe 11:03
  • Temmuz ayı kira artış tavanı belli oldu03 Temmuz 2025 Perşembe 10:25
  • Enflasyon rakamları açıklandı03 Temmuz 2025 Perşembe 10:14
  • İhracat rakamları belli oldu02 Temmuz 2025 Çarşamba 10:25
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43