• BIST 9948.51
  • Altın 4233.853
  • Dolar 39.8153
  • Euro 46.9161
  • Bursa 23 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Ege Denizi'ndeki ölümlere protesto

Ege Denizi'ndeki ölümlere protesto
Ege denizinde meydana gelen göçmen ölümlerine dikkat çeken Halkların Köprüsü Derneği üyeleri can yeleklerini giyerek basın açıklaması yaptı.

Ege Denizi'nde meydana gelen kaçak göçmen ölümlerine dikkat çeken Halkların Köprüsü Derneği üyeleri, can yelekleri giyerek bir basın açıklaması yaptı. “Ege Denizi’nde katliamlara dur deyin, sınırları açın, güvenli geçiş sağlayın.” diyen grup üyeleri, can yeleklerini denize atarak ölümleri protesto etti.

Konak ilçesi, Alsancak semtinde toplanan grup, can yelekleri giydi. Basın açıklamasını okuyan dernek üyesi Cemil Akıllı, son aylarda çok daha fazla insanın, Türkiye'nin Ege ve Akdeniz kıyılarından canlarını tehlikeye atarak Yunanistan adalarına geçmeye mecbur edildiğini söyledi. Savaştan kaçan yüz binlerce insanın, sınırları aşarak Avrupa'ya gitmek için çabaladığını belirten Akıllı, "Sınırlar, tel örgüler insanları öldürür. Türkiye'nin Ege ve Akdeniz kıyılarıyla Yunanistan adaları başta olmak üzere duyarlı tüm halklar, mültecilerin yaşadıklarını büyük kaygıyla izliyor. Geçiş bölgesindeki kentlerde, mültecilere destek olmak amacıyla yardım kampanyaları örgütlendiğini görmek, ümidimizi bir nebze olsun arttırıyor, uluslararası dayanışmayı yükseltiyor. Denizlerde daha fazla insanın katlinin önlenmesi için sınırlar açılmalı, güvenli geçiş sağlanmalı. Ulusal ve uluslararası kamuoyu, sorumluluk üstlenip yöneticilere baskı uygulamalı. Ölümler artık son bulmalı." dedi.

Açıklamanın ardından grup üyeleri, can yelekleriyle Gündoğdu Meydanı'na yürüdü. Burada, can yeleklerini denize attılar. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Antalya'da hortum seraları vurdu30 Haziran 2025 Pazartesi 09:24
  • 12 ilde dolandırıcı operasyonu! 230 şüpheli...30 Haziran 2025 Pazartesi 09:14
  • Domates fiyatı tarlada 3 liraya kadar düştü27 Haziran 2025 Cuma 10:30
  • Aldatıldığını öğrenince lokma dağıttı27 Haziran 2025 Cuma 10:22
  • Kız isteme merasimine emniyet müdahalesi27 Haziran 2025 Cuma 10:20
  • Bakan Yerlikaya: "361 şüpheli yakalandı"27 Haziran 2025 Cuma 09:59
  • Vergi denetim kuruluna operasyon: Gözaltılar var27 Haziran 2025 Cuma 09:42
  • Kene vakaları alarm veriyor26 Haziran 2025 Perşembe 13:12
  • Ticaret Bakanı Bolat'tan ateşkes açıklaması *26 Haziran 2025 Perşembe 12:58
  • CHP farkı giderek açıyor26 Haziran 2025 Perşembe 11:25
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43