• BIST 13796.41
  • Altın 6531.8
  • Dolar 47.5904
  • Euro 55.0526
  • Bursa 31 °C
  • İstanbul 30 °C
  • Ankara 30 °C

Bedava hayvansal gübreyle üretim yapıyor

Bedava hayvansal gübreyle üretim yapıyor
Sıfır kimyasal sıfır maliyet: Bedava hayvansal gübreyle üretim yapıyor

Bursa’nın Gürsu ilçesinde meyve üreticiliği yapan Mehmet Yıldırım, bahçesinde kimyasal yerine hayvansal gübre kullanarak hem gübre maliyetini sıfıra indiriyor hem de doğal ve yüksek lezzetli meyveler yetiştiriyor.

Türkiye’nin şeftali, nektarin ve armut üretim merkezlerinden Gürsu’da meyve hasadı sürerken, rekoltede geçen yıla göre yüzde 30 artış yaşanıyor. Orta Doğu’daki ABD-İran gerilimi ve küresel krizler nedeniyle kimyasal gübre fiyatları rekor seviyelere ulaşırken, Gürsu Ziraat Odası Meclis Üyesi ve üretici Mehmet Yıldırım, doğal hayvan gübresi kullanarak hem üretimde gübre maliyetini sıfırladı hem de meyvelerinin lezzetini katladı.

"Gübreye beş kuruş ödemiyorum, besiciler ayağıma getiriyor"

100 dönümlük alanda nektarin, şeftali ve armut yetiştiren Yıldırım, kimyasal gübrenin hem yüksek maliyet getirdiğini hem de toprağı kilitlediğini belirtti.

Hayvancılık da yapan Yıldırım, gübre kaynağını ve uyguladığı yöntemi şöyle anlattı:

"Ahırda biriken gübreleri bahçelerime taşıyorum. Aynı zamanda çevremizde hayvancılık yapıp gübreyi dökecek yer bulamayan besiciler de malzemeyi getirip benim alanıma döküyor. Yani hayvan gübresinin azalması veya yer bulunamaması benim işime yarıyor; bedava ve doğal gübreye zahmetsizce ulaşıyorum. Bedava gübre varken niye kimyasalına para vereyim? Yaz boyunca kuruyan gübreyi ağustos ve eylül aylarında makineyle aktarıp, ağaçlar uykuya daldığında bahçeye yayıyorum. Benim gübre maliyetimi etkileyen hiçbir durum yok."

Doğal gübre lezzete lezzet katıyor

Birçok çiftçinin kolayına geldiği için pahalı kimyasal gübre kullandığını ifade eden Yıldırım, "Toprağına tahlil yaptıran yok; azot mu lazım, fosfor mu bilen yok. Oysa hayvan gübresinde aranan her şey var ve tamamen doğal. Kimyasal gübre kullanırsam işim bir günde biter ama toprak kilitlenir. Ben 10 günümü veriyorum ama toprağımı ve meyvemi koruyorum. Ürün tamamen doğal hayvan gübresiyle yetişince lezzeti de çok farklı oluyor. Daha geç çeşitlerin hasadına başlamadan, meyvenin lezzetini bilen müşterilerimden şimdiden siparişleri almaya başladım" dedi.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Alkollü sürücü karıştığı kazayı unuttu06 Ağustos 2026 Perşembe 12:20
  • Bursa’dan Temmuz ayında 3 milyar 914 milyon dolarlık ihracat05 Ağustos 2026 Çarşamba 15:06
  • Mudanya’da plajlar ful çekiyor05 Ağustos 2026 Çarşamba 15:05
  • Bursa barajlarının doluluk oranı %81’e yükseldi05 Ağustos 2026 Çarşamba 15:04
  • BBB Keles'te ulaşım kalitesini artırıyor05 Ağustos 2026 Çarşamba 15:02
  • Nilüfer'de su kesintisi05 Ağustos 2026 Çarşamba 15:01
  • Açıkhava’da ‘Cimri’ye alkış yağmuru05 Ağustos 2026 Çarşamba 14:57
  • Kontrolden çıkan otomobil orta refüje çıktı05 Ağustos 2026 Çarşamba 14:55
  • BUSKİ'de yeni atamalar04 Ağustos 2026 Salı 18:54
  • Biba: “Tarihi mahallelere nefes aldıracağız”04 Ağustos 2026 Salı 18:53
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43