• BIST 8718.11
  • Altın 2244.782
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1637
  • Bursa 5 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Bakan Akdağ, 'risk büyük' dedi

Bakan Akdağ, 'risk büyük' dedi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Doğubeyazıt’taki Kuş Gribi vakasındaki riskin Manyas’a göre daha yüksek olduğunu söyleyerek, vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri ve bakanlık uzmanlarının da bulunduğu bir heyetle Van’a gitmek üzere Esenboğa Havalimanı’na geldi ancak sefer Van’daki elverişsiz hava koşulları dolayısıyla iptal edildi. Akdağ burada bir açıklama yaptı.

'RİSK MANYAS’TAKİNDEN BÜYÜK'

Bakan Akdağ, Doğubeyazıt’taki Kuş Gribi vakasındaki riskin Manyas’a göre daha yüksek olduğunu söyledi. Recep Akdağ "Manyas’taki entegre tesislerde durum kontrol altına alındı fakat Doğubeyazıt’ta halk hayvanlarla içiçe, bunun için yetiştiricileri uyarıyoruz. Tarım Bakanlığı yetkililerinin bölgedeki bilgilendirme çalışmaları devam ediyor" dedi.
Van’daki durum için ise Bakan Akdağ, solunum cihazına bağlı kimse bulunmadığını söylerken, bölgede solunum cihazı konusunda en ufak bir sıkıntı yaşanmadığını belirtti.
Bakan Akdağ, ilaç konusuna da değindi. İki buçuk ay önce bakanlık olarak 1 milyon ilaç sipariş ettiklerini, bunun 100 bininin İstanbul’da hazır olduğunu ifade eden Akdağ, ihtiyaç halinde bunların sevk edileceğini aktardı.

TAMİFLU KORUYUCU, İLK 48 SAATTE ETKİLİ

Tamiflu’nun koruyucu amaçlı olduğuna da değinen Akdağ, ilacın ilk 48 saat içinde alınmasıyla etkinliğinin yüksek olduğunu belirtti. "Aslolan hastalığa yakalanmamaktır" diyen Bakan Akdağ, Tamiflu’nun şüpheli vakalarda hastanelerden tatbik edildiğini ifade etti. Recep Akdağ, ilacın kuş gribi için vatandaşlar tarafından alınmasının önlem olamayacağının altını çizdi.

Dünya Sağlık Örgütü projeksiyonuna göre büyük salgınlara karşı 1 milyon ilaç sipariş ettiklerini hatırlatan Akdağ, son günlerde şüpheli, kuvvetle muhtemel vakaların kanatlı kümes hayvanlarıyla doğrudan temas edenler için geçerli olduğunu kaydetti, "Tüm toplumu tehdit eden salgın beklemiyoruz" dedi.

Vatandaşlardan en ufak şüphede durumu Tarım İl Müdürlüklerine bildirmelerini isteyen Akdağ, insandan insana bulaşan virüsle karşı karşıya olunmadığını ifade etti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bölgede ekiplerin bilgilendirme çalışmalarına devam ettiğini belirtti, şu an için tetkiki pozitif çıkan 3 vaka olduğunu 2 kişinin durumunun da belirsizliğini koruduğunu aktardı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78