• BIST 10372.04
  • Altın 4843.947
  • Dolar 41.3226
  • Euro 48.481
  • Bursa 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Aile hekimleri eyleme gidiyor

Aile hekimleri eyleme gidiyor
Aile hekimleri tüm Türkiye’de birer gün iş bırakma kararı aldı

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) eylem takvimini açıkladı. Eylem takvimiyle 16 ve 27 Ağustos’ta aile hekimleri tüm Türkiye’de birer gün iş bırakma kararı aldı. 28 Ağustos’ta ise Ankara’da tüm aile hekimlerinin katılacağı beyaz önlük mitingi yapılacak.

AHEF’ten yapılan açıklamada; “18 aylık pandemi döneminde onlarca sorun yaşadık. Bunları 3 yılda Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile yüz yüze yapılan 9 ayrı toplantıda Bakan Yardımcısı, Kurum Başkanı, Başkan Yardımcısı düzeyine 6 ayrı rapor, bir miting ve yüzlerce haberle anlattık. Bakanlığın çoğu sorunu görmezden geldiğini, meslek hastalığında illiyet bağı arandığı, şehitlik payesi verilmemesi, ek ödemenin 14 ayda sadece 6 ay şartlı bir şekilde ödenmiş olması, koruyucu malzeme verilmeyişi, il müdürlüklerinin yaptığı mobingler, esnek çalışmanın verilmeyişi, yıllık izinlerin engellenmesi gibi birçok sıkıntının üstüne yeni sözleşme ödeme yönetmeliği de tuz biber oldu” dendi.

AHEF tarafından yapılan açıklamada aile hekimlerinin birikmiş tüm sorunlarına değinilerek yeni yönetmeliğin iptali talep edildi. “AHEF’in daha önceki birçok uyarısına rağmen sözleşme ödeme yönetmeliği ile tüm özlük haklarının bittiği, iş güvencesinin askıya alındığı, yeni iş yüküne maaş kesintileri verildiği, sözleşme ödeme yönetmeliğinin İl Sağlık Müdürlükleri’ne verdikleri sınırsız yetki ile aile hekimliğinin bitirildiği, iş yükünün bir aile hekiminin 7 gün 24 saat çalışmasıyla bile bitirilemeyecek noktaya geldiği ayrıca aile hekimlerinin kronik hastalık takip noktasında kendi sorumlulukları ve tercihleri olmadığı halde vatandaşın kendi ihmali olan her işlemde maaşla cezalandırıldığı açık açık görülüyor. AHEF olarak bütün bunları muhataplarına defalarca anlatmamıza rağmen Sağlık Bakanlığının hiçbir şekilde bir çözüm üretmediğini kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

AHEF eylemlerinin tek nedeni Sağlık Bakanlığının kapı duvar olması ve ‘ben yaptım oldu’ tutumudur. Eylem yapma seçeneğini 18 aydır çok zaman gündeme getirdik. Ancak gördük ki Sağlık Bakanlığı mesleğe olan saygımızı, bağlılığımız kullanarak, her şeyi sineye çekeceğimizi düşünüyor. Aile hekimliğini bu düğüm noktasına getirenler halkımızın arasını açamayacak. Biz mesleğimizi en zor zamanlarda dahi tutku ile yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Ne var ki bu haklarımızdan, meleğimizin onurundan vazgeçeceğimiz anlamına gelmiyor.

Sağlık Bakanlığı’na sesleniyoruz! Bu eylem takvimimiz bir başlangıçtır. ‘Ben yaptım oldu, eylem yaparsanız hain ilan edilirsiniz’ mantığını kabul etmiyoruz. 18 aydır sabrettik ve her türlü diyalog yolunu açık açık denedik ancak bizi yok sayamaz, hakkımızı yiyemezsiniz. AHEF olarak halk sağlığına katkımızdaki dik duruşumuz kadar meslek onurunu, haklarımızı korumadaki dik duruşumuz da sonuna kadar devam edecektir. Sağlık Bakanlığı, tüm bu eylemlerin bizzat sebebidir ve sebep olanlar sözleşme ödeme yönetmeliğini geri çekip; bir an önce AHEF ve tüm sivil toplum kuruluşları ile sorunları bir çalıştayda görüşmeli, sonuçlarıyla yönetmeliği tekrar yazmalı, sorunları da bir an önce çözmelidir.

Kamuoyuna saygı ile duyururuz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Cuma hutbesinin konusu Manifest12 Eylül 2025 Cuma 10:32
  • İmamoğlu’nun ‘sahte diploma’ davası bugün12 Eylül 2025 Cuma 10:29
  • TOGG'un yeni sedan modeli yollarda12 Eylül 2025 Cuma 10:23
  • Müstehcen paylaşım operasyonu11 Eylül 2025 Perşembe 11:35
  • TMSF'den "Can Holding" açıklaması11 Eylül 2025 Perşembe 11:14
  • KYK yurt sonuçları açıklandı11 Eylül 2025 Perşembe 10:38
  • Can Holding'e kara para operasyonu11 Eylül 2025 Perşembe 10:05
  • Başkent sabah saatlerinde 4.1 ile sallandı11 Eylül 2025 Perşembe 09:12
  • Ümit Özdağ hakkında 4 yıl 8 ay hapis talebi10 Eylül 2025 Çarşamba 12:32
  • Antalya Belediyesi'nde gözaltı sayısı yükseldi10 Eylül 2025 Çarşamba 11:44
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43