• BIST 10746.98
  • Altın 4392.646
  • Dolar 40.6772
  • Euro 47.1698
  • Bursa 22 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C

Zincir marketlere fahiş fiyat denetimi

Zincir marketlere fahiş fiyat denetimi
Gürsu’da fahiş fiyat denetimleri sürüyor...

Gürsu Belediyesi zabıta ekipleri, fahiş fiyat uygulamalarına engel olmak amacıyla zincir marketler ve mağazalarda denetimler gerçekleştirdi.   

Bursa haber...   

Gürsu’da bulunan zincir marketlerdeki ve mağazalardaki fahiş fiyat artışları konusunda denetimlerini yoğunlaştıran Gürsu Belediyesi zabıta ekipleri, reyonlarda bulunan ürünlerdeki etiket fiyatlarını inceleyerek, raflardan aldıkları ürünlerle kasadaki fiyatları tek tek karşılaştırdı. 

“Tüketici haklarının ve halk sağlığının korunması amacıyla ekiplerimiz denetimlerini aralıksız sürdürüyor” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Hemşehrilerimizin, etiket oyunlarıyla mağdur edilmesini engellemek için ekiplerimiz denetimlerini yoğun olarak sürdürüyor. Geriye dönük olarak 3 aylık etiket fiyatlarının da istendiği denetimler sonucunda fahiş fiyat artışlarının tespit edilmemiş olması sevindirici” dedi. 

Ekiplerin yaptığı denetimlerde; gıda, temel tüketim ürünleri ve mağazalardaki fahiş fiyat artışları, etiket fiyatı ile kasa fiyatı karşılaştırması, irsaliye karşılaştırması, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında kontroller gerçekleştirildi. İşletmelerden son üç aydaki fiyat etiketlerini de isteyen ekipler, elde edilen bilgileri İl Ticaret Müdürlüğü'ne gönderdi. 

Farklı noktalardaki denetimler sonucunda, uygunsuz fiyat uygulamalarının tespit edilmediğini belirten zabıta ekipleri, denetimlerin süreceğini vurguladı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43