• BIST 10746.98
  • Altın 4392.646
  • Dolar 40.6772
  • Euro 47.1698
  • Bursa 22 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C

Zamlar balığa ilgiyi arttırdı

Zamlar balığa ilgiyi arttırdı
Fiyat artışları vatandaşı balığa yöneltti

Kırmızı et ve tavuk fiyatlarındaki son dönemlerdeki artış vatandaşın protein tercihini balığa yönlendirdi.


Balıkçılar son dönemlerdeki satışlardan memnun. Balıkçıklar, kırmızı etin yanı sıra tavuktaki fiyat artışlarının balığı daha cazip kıldığını söyledi. Yalova Balık Hali esnaflarından Mustafa Erhan Bilgin, vatandaşın geçmiş senelere göre balığa daha çok ilgi gösterdiğini ifade etti. Balık fiyatlarında fazla bir artış olmadığına dikkati çeken Bilgin, “Balık dolarla, onla, şunla alakası yoktur. Balık tutulursa fiyatı düşer, tutulmazsa artar. Enflasyona, dolara bağlı değildir. Biz diğer arkadaşlara göre iyiyiz. Balık fiyatları daha uygun, tavuk fiyatlarının dahi altında kaldık. Hem daha sağlıklı besin olduğu için her zaman tercih edilen bir şey. İnsanlarımız da daha çok balık tüketmeye başladı. Bizim zamanımızda bir tek sahil kesimleri balık tüketiyordu. Anadolu, Kars’a dahil şimdi balık gidiyor. Bundan da mutluyuz. Gitsin, vatandaş yesin” diye konuştu.


Bilgin, en çok hamsi, istavrit, çupra ve levrek gibi balıkların tercih edildiğini ifade etti. Balık Hali esnaflarından Yaşar Bilim ise balığın mevsime göre fiyatlarının normal olduğunu dile getirdi. Son dönemlerde fırtınalı havanın fiyatlarda az da olsa artışa neden olduğunu kaydeden Bilim, “Vatandaş balığa doydu. Bu sene bol miktarda istavrit yakalanıyor. Çinekop da uzun süredir tezgahlarda. 30-35 liraya kadar gerilemişti. Şimdi 70-80 lira civarında. Bu sen vatandaş güzel balığa doydu. Bu sene biraz palamutta biraz sıkıntı yaşadık” dedi.


Diğer et fiyatlarındaki artışın balığa talebi yükselttiğini sözlerine ekleyen Bilim, “Tercih balık oluyor. Şimdi istavrit 25 lira, 1 kilo et olmuş 80-100 lira” ifadesini kullandı.

Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Antalya'da caretta caretta nöbeti02 Ağustos 2025 Cumartesi 10:17
  • Ebru Teğmen meğer işsizmiş!01 Ağustos 2025 Cuma 13:00
  • Açılım komisyonundaki ilk toplantının tarihi belli oldu01 Ağustos 2025 Cuma 12:54
  • Meteorolojiden sağanak uyarısı!01 Ağustos 2025 Cuma 12:04
  • İBB operasyonunda 7.dalga01 Ağustos 2025 Cuma 09:56
  • Kütahya Simav'da 5 dakikada 4 deprem01 Ağustos 2025 Cuma 09:53
  • Altaylı’nın hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu31 Temmuz 2025 Perşembe 12:16
  • Özgür Özel: Tanju Özcan sınırları aştı31 Temmuz 2025 Perşembe 11:51
  • Nasuh Mahruki: Bu Hâlâ Sizin Önerdiğiniz Komisyon mu?"31 Temmuz 2025 Perşembe 11:32
  • Kripto para şirketine el kondu31 Temmuz 2025 Perşembe 11:21
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43