• BIST 10972.63
  • Altın 4437.648
  • Dolar 40.6897
  • Euro 47.4393
  • Bursa 26 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

'Yunus Koçak cinayetinde JİTEM izi var mı?'

'Yunus Koçak cinayetinde JİTEM izi var mı?'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Davutoğlu’na “Yunus Koçak cinayeti soruşturmasında şu ana dek JİTEM ve benzeri hukuk dışı örgütlenmelerin izine rastlanmış mıdır?” diye sordu.

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Davutoğlu’na “Yunus Koçak cinayeti soruşturmasında şu ana dek JİTEM ve benzeri hukuk dışı örgütlenmelerin izine rastlanmış mıdır?” diye sordu.

TBMM Başkanlığı’na bir önerge veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, aktardığı soruların Başbakan Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi.

Tanrıkulu’nun önergesi şu şekilde: “AKP Diyarbakır Gençlik Kolları eski Başkanı Yunus Koçak Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan eczanesine gelen kimliği belirsiz iki kişinin silahlı saldırısına uğramış ve hayatını kaybetmiştir. Yunus Koçak’ın, cinayetten 12 gün önce, eczanesine gelen ve JİTEM’e mensup olduğunu iddia eden kişilerden tehdit aldığını belirterek Emniyet Müdürlüğü’ne dilekçe verdiği ve olayın araştırılarak gerekli tedbirlerin alınmasını talep ettiği belirlenmiştir. Bu cinayetin yanı sıra, son yaşanan olaylardan sonra bölge kamuoyunda JİTEM’in yeniden faaliyete geçtiği yönünde kaygılar oluşmuştur. Halen sosyal medya sitesi Twitter’da “JİTEM” rumuzuyla faaliyet gösteren bir hesabın, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden olay yeri fotoğrafları yayınlaması da dikkat çekmekte, bu hesabın hangi amaçla oluşturulmuş olabileceği sorusunu akla getirmektedir.
Bu bağlamda,
1) Yunus Koçak cinayeti soruşturmasında şu ana dek JİTEM ve benzeri hukuk dışı örgütlenmelerin izine rastlanmış mıdır?
2) Yunus Koçak AKP Diyarbakır Gençlik Kolları Eski Başkanı olması, yani siyasi bir kimliğe sahip olması, cinayetin siyasi olabileceği ihtimalini akla getirmektedir. Şu ana dek bu konuda aydınlatıcı bir bilgi edinilebilmiş midir?
3) Yunus Koçak’ın 12 gün önce JİTEM’den tehdit aldığına dair Emniyet’e verdiği dilekçe hangi işleme tabi tutulmuştur? Yunus Koçak’ı tehdit edenlerin kim ya da kimler olduğu, muhtemel bağlantıları neden aydınlatılmamıştır?
4) JİTEM gibi toplumsal hafızamızda kirli izleri bulunan, hassas bir konuda siyasi kimliğe sahip bir kişi tarafından somut şikayet yapılmasına rağmen kapsamlı bir soruşturma yapılarak olayın aydınlatılmasına neden gerek duyulmamıştır?
5) Kamuoyunda, özellikle de Güneydoğu Anadolu Bölgemizde son yaşanan olaylarda JITEM izi olabileceği, JİTEM’in yeniden faaliyete geçmiş olabileceği yönündeki kaygılar bulunmaktadır. Bu konuda yapılan/yapılmakta olan herhangi bir soruşturma mevcut mudur?
6) Sosyal medya sitesi Twitter’da faaliyet gösteren “JİTEM” rumuzlu hesabın kim ya da kimler tarafından yönetildiğine dair bir araştırma yapılmış mıdır? Bu hesap Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşanan çatışmalarda çekilen olay yeri fotoğraflarını nasıl ele geçirmektedir?
7) JİTEM ve diğer hukuk dışı örgütlenmelerin, bölgedeki çatışma ortamından da yararlanarak yeniden devreye girmesi ihtimaline karşı ne tür tedbirler alınmaktadır?”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Diploma çetesi: 'Sahte kimlikle uyuşturucu taşıdılar'06 Ağustos 2025 Çarşamba 12:24
  • ÖSYM’nin sistemlerinde puan yükseltmişler06 Ağustos 2025 Çarşamba 12:03
  • AKOM'dan İstanbul için fırtına uyarısı06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:43
  • Araç sahiplerine iyi haber: İndirim geliyor...06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:18
  • Bir kadın cinayeti daha! Adres bu kez Ankara...06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:14
  • Açılım süreci komisyonunun adı belli oldu06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:52
  • 12 ilde yasa dışı bahis operasyonu06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:49
  • Altının hem fiyatı hem sahtesi artıyor06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:45
  • TÜMKAD'dan Anıtkabir'e ziyaret05 Ağustos 2025 Salı 14:30
  • İBB yeni temeli attı05 Ağustos 2025 Salı 14:07
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43