• BIST 11134.73
  • Altın 4405.627
  • Dolar 40.9186
  • Euro 47.7063
  • Bursa 24 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Yunanistan'da bankalar açıldı

Yunanistan'da bankalar açıldı
Yunanistan'da, sermaye kontrolleri uygulaması kapsamında 29 Haziran'dan beri kapalı tutulan bankalar açıldı.

Ülkenin birçok kentinde sabah erken saatlerden itibaren bankaların önünde kuyruk oluşturan vatandaşların kapıların açılmasının ardından içeriye hücum etmesi nedeniyle tüm şubelerde büyük yoğunluk yaşanıyor.

Bankalarda 3 haftadır uygulanan "banka tatili" uygulamasını sonlandıran kanun hükmündeki kararname kapsamındaki yeni uygulamaya göre, ATM'lerden ve banka gişelerinden çekilen paralarda 60 avroluk limit devam edecek ancak vatandaşlar günlük para çekme haklarını haftalık olarak kullanabilecek.

Buna göre, bir hafta süreyle mevduat hesabından para çekmeyenler, hafta sonunda bir seferde 420 avro çekebilecek. Yedi günlük sürede hakkı olan parayı çekmeyenler bu hakkını yitirecek. Yeni hafta içinde yine günlük ya da haftalık para çekme hakkına sahip olacak.

Mevduat hesaplarından banka aracılığıyla vergi borcunun taksiti ödenebilecek. Yeni uygulamaya göre ayrıca, ithalat ve ihracat şirketleri ile ülke dışında eğitim gören öğrencilere 3 ayda bir 5 bin avro ve hasta refakatçilerine 2 bin avroya kadar havale gönderebilecek.

Ülke dışında kredi kartları serbestçe kullanılabilecek. Bankalarda sadece maaş, vergi ve kredi borcu ödemeleri için yeni hesap açılabilecek, vadeli yatırımlara ise dokunulmayacak. Varolan mevduat hesapları ikinci bir kişiyle paylaşılamayacak, başkasının üzerine geçirilemeyecek.

Yunanistan Bankalar Birliği Başkanı Luka Kaçeli, vatandaşlara daha önce çektikleri paralarını açılan bankalara geri getirmeleri çağrısında bulundu. Vatandaşlardan, ülkedeki sorunun bir an önce çözülmesi için bankalara karşı güvensizliği aşmalarını ve Yunan bankacılık sistemini desteklemelerini isteyen Kaçeli, "Korkuyu yenmemiz lazım. Bankacılık sistemini desteklersek sorunlar azalacak ve daha kısa zamanda aşabileceğiz" dedi.

Kaçeli ayrıca, vergi kaçakçılığının önlenmesi için vatandaşlardan kredi kartı kullanımı alışkanlık haline getirmelerini istedi.



Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/yunanistan-da-bankalar-acildi/ekonomi/detay/2089980/default.htm



Etiketler: Sabah , Yunanistan , Video , eğitim

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Türkiye-Kazakistan arasında 20 önemli anlaşma30 Temmuz 2025 Çarşamba 10:09
  • Suriye ve İsrailli yetkililer Paris'te25 Temmuz 2025 Cuma 10:22
  • Irak'ta yangın faciası: 50 ölü17 Temmuz 2025 Perşembe 10:56
  • Eş-Şara: "Hepimiz bu toprakların ortağıyız"17 Temmuz 2025 Perşembe 10:14
  • Trump'tan Kanada'ya yeni vergi11 Temmuz 2025 Cuma 09:29
  • Aliyev, Paşinyan’la bir araya geldi10 Temmuz 2025 Perşembe 10:51
  • Trump: Brezilya'ya yüzde 50 vergi koydu10 Temmuz 2025 Perşembe 10:50
  • Ukrayna'dan Rusya'da plaja saldırı09 Temmuz 2025 Çarşamba 11:19
  • Trump’tan yeni vergi sinyali09 Temmuz 2025 Çarşamba 10:52
  • ABD, HTŞ’yi terör örgütü listesinden çıkarıyor08 Temmuz 2025 Salı 09:17
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43