• BIST 10372.04
  • Altın 4843.947
  • Dolar 41.3226
  • Euro 48.481
  • Bursa 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Yunanistan’a yardım paketine karşı çıktı

Yunanistan’a yardım paketine karşı çıktı
Almanya'da Federal Milletvekili Klaus-Peter Willsch, Alman Meclisi'nin Yunanistan'a yardım için yarın oylayacağı üçüncü pakete hayır oyu kullanacağını açıkladı.

 Almanya'da Federal Milletvekili Klaus-Peter Willsch, Alman Meclisi'nin Yunanistan'a yardım için yarın oylayacağı üçüncü pakete hayır oyu kullanacağını açıkladı. Hükümetin büyük ortağı Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU) meclis grubu üyesi olan Willsch, demokratik hakkını kullandığını söyledi.

Berlin'de basına açıklamada bulunan Willsch, hükümetin 'evet' çağrısına neden açıkça 'hayır' demesine gerekçe olarak, Yunanistan’a yapılacak yardım paketinin ülkeye fayda sağlayacağına inanmasını gösterdi.

"Bu tutumunuzdan AB’ye karşı olduğunuz gibi bir sonuç mu ortaya çıkıyor?" sorusuna ise Willsch, “Hiçbir şekilde AB’ye karşı değilim. AB üyeliği demek Euro para birimini kullanmak demek değil. AB’nin kurulma sebebi birlikte barış içerisinde Avrupa’da yaşamak demek. Tabii ki bir ülke diğer bir ülkeye sıkıntı durumunda yardımcı olacaktır. Fakat Yunanistan’ın durumunda bu yardımların sonunun gelmeyeceğini düşündüğüm için hayır oyu kullanacağım.” dedi.

Yunanistan’ın AB üyeliği tartışmalarının söz konusu olmadığının altını çizen Willsch, “Euro para biriminin Yunanistan’ın geleceği için doğru olup olmadığını tartışıyoruz.” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43