• BIST 13292.93
  • Altın 6256.69
  • Dolar 47.384
  • Euro 54.5967
  • Bursa 20 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C

YÖK'ten yaz okulu müjdesi

YÖK'ten yaz okulu müjdesi
CHP Bursa milletvekili Ceyhun İrgil: Çabalarımız sonuç verdi

YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, 667 sayılı KHK kapsamında yükseköğretim kurumlarında eğitime devam eden öğrencilere mahsus yaz okulu öğretim ücretleri belirli şartlara bağlandı.

Buna göre bu öğrencilere ödeme konusunda iki seçenek sunuldu. İsteyenler yükseköğretim kurumunun kendi öğrencileri için belirlemiş olduğu yaz okulu öğrenim ücretini ödeyebilecek. İsteyenler de eğitim aldıkları yükseköğretim kurumlarındaki bir yıllık öğrenim ücretinin 60 AKTS kredisine bölünerek bulunacak olan 1 AKTS ücretinin dersin kredisi ile çarpımı sonucunda çıkacak miktarı ödeyebilecek. Ayrıca ÖSYS bursuyla okuyanların yaz okulu öğrenim ücretleri de bursluluk oranına göre belirlenecek. Öte yandan öğrenciler yaz okulu öğretimini aldıkları yükseköğretim kurumunun ücretlerine tabii olarak buraya ödeme yapacaklar.

 

ÜCRETLER YÜKSEK VE STANDART DEĞİLDİ

İki haftadır konuyu takip eden ve YÖK ile ücretlendirmelere ilişkin görüşen TBMM Eğitim Komisyonu üyesi CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil de YÖK'un duyurusunu takiben sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. İrgil, "Birçok öğrenci açıklanan yüksek ve standart olmayan yaz okulu ücretleri nedeniyle eğitimine ara verme veya aksatma aşamasındaydı. Çabalarımız nihayet sonuç verdi" dedi.

Öğrencilere yaz okulu müjdesini verirken mutlak yaz okulu şansının olduğunu ve istedikleri iki seçenekten birine göre ödeme yapacaklarını belirten İrgil, "Bu konuda itirazlarımızı dinleyen, önerilerimize ilgisiz kalmayan YÖK Başkanı Yekta Saraç, YÖK Başkan Vekili Hasan Mandal ve YÖK Yürütme Kurulu'na hepiniz ve özellikle sizi okutmak için ter döken aileleriniz adına teşekkür ederim" ifadelerinde bulundu. İrgil öğrencilere YÖK duyurusunu okumaları uyarısını yapmayı da ihmal etmedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Baba ve kızları ölümden döndü13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:38
  • Nilüfer ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde su kesintisi13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:35
  • Altın Karagöz sahibini buldu13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:34
  • Kontrolden çıkan araçlar refüjde sıkıştı11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:46
  • Kestel’de orman yangını11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:41
  • Bursa'da dehşet: Eşini iple boğarak öldürdü11 Temmuz 2026 Cumartesi 15:00
  • Bursa'da zehir tacirlerine darbe11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:55
  • Mudanya'da aileler birbirine girdi!11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:49
  • Örnekköy kavşağında feci kaza11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:41
  • Bursa'da 24 plajın su kalitesi açıklandı11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43